félreértés ne essék nem vagyok maradi/vaskalapos, mi is megcsináltuk a saját hülyeségeinket fiatalon....amiket a szülein/idősebbek nem néztek jó szemmel de azok a dolgok közel nem olyan durva dolgok voltak mint amit a mai gyerekek megcsinálnak...
Például azt , hogy ne kerülhessen fel olyan videó , ahol levágják egy élő ember fejét...
vagy ne az legyen a "jó buli/menőség",hogy le tudsz -e húzni egy liter vodkát egyszerre....utána meg meghalsz a saját hányásodban , vagy úton a kórházba ....
tisztában vagyok vele...de nem az a lényeg ,hogy mennyire kivitelezhető, hanem , hogy felmerülne -e benned , hogy az segítsen, akitől elvárnád?
Ez már birtoklási ösztön? vagy önzőség ilyent elvárni?
ez azért nem olyan egyszerű dolog mint az ember gondolja
egyrészt egy 24 órás felügyelet teljes mértékben kivitelezhetetlen még 2 embernek is munka mellett, ráadásul vannak egyéb okok is ami miatt nem könnyű
szóval nem könnyű viszonozni azt a sok jót, még ha akarja is az ember
Mikor megöregszel és ki kell cserélni a pelenkát alattad,akkor is így gondolod majd, vagy felsejlik benned hogy lenne olyan ember aki megtehetné ezt viszonzásul a sok jóért amit te adtál.....?
A birtoklás módszeresen beidegződött modern iránya.Te az enyém én a tied.Csodálkoztok ebben éltek több ezer éve a különbség csupán az hogy az eszközök lettek kifinomultabbak,jóságosnak látszóbbak és ti eszitek,fiatalok idősek egyaránt.Minden ember egy élet, gyereked a feleséged a rokonod.Legyél a feleségem,te az enyim én a tied mig a kaszás el nem választ,ismered ugye.Te meg gyerekem etetlek,fedélt teszek a fejed fölé iskoláztatlak és te cserébe hálátlan vagy,szégyeld magad.Kötöd magad,máshoz másokhoz cserébe elvársz,hálát egy pohár vizet,szeretetet.Csodálkoztok hogy ilyenek a fiatalok, én nem.A titok a példamutatás az elengedés a birtoklás teljes mellőzése,és a feltétel nélküli szeretet.Hosszú téma lehet ez is
Persze én is lesarkítom, de a lényeg nekem, hogy nem ítélek el senkit azért mert esetleg deviánsnak gondolom amit tesz....ha ez jó neki akkor csinálja, ha mégsem akkor vagy rájön vagy nem....,de mi is ilyenek voltunk, én legalábbis igen...
Nem? Akkor pont ugyanúgy álltak hozzá vagy még "úgyabbul" a szülők mint most ehhez a jelenséghez. Tanár ugyan kevesebb volt verve, de diák annál több...az jobb? Szerintem nem.
ez a jelenség azért nem ugyanaz , mint anno a csövezés....
attól , hogy valakinek hosszú haja volt , meg szakadt farmerja , egy tanár sem lett megalázva vagy elverve az iskolában ...
Amikor mi "csöveseknek" álltunk meg a többi akkor deviánsnak mondottnak ugyanígy gondolkodtak a mi szüleink rólunk és a jövőről. Ennek jó bemutatója volt anno Easy Rider. Lehet derék esztergályosokat és traktorosokat nevelni akik kézzel nyomják a földbe az ekét az MTZ-n és szabadidejükben a grundon sportolnak és kiváló, erős tiszta tekintettel néznek előre.....,de és ott a de, ma már erre nincs szükség, az ilyen derék emberek nyomorban fognak tengődni viszont ha hagyjuk a gyerekeket a maguk útján fejlődni lesz esélyük jobban élni....szerintem, de persze ez nem biztos...
Nem a technika meg a fejlődéssel van a baj . Ha nem a gondolkodás fura ,meg fogalmazott mondatok
És tán nem is videóba szereplők ha nem akikről beszélnek .
Mellesleg nekem is nagy erőfeszítésembe kerül hogy a fiam ne legyen ilyen kocka De komolyan néha olyan mintha széllel szembe hugyoznék
Ránk is ezt mondták a nagyszüleink és rájuk meg az ő nagyszüleik....nincs ezzel semmi gon, ez a feljődés....attól, hogy mi (én sem) örülünk ennek még ez van.....a mai világot és technikát jobban értik mint mi.
vagy ne az legyen a "jó buli/menőség",hogy le tudsz -e húzni egy liter vodkát egyszerre....utána meg meghalsz a saját hányásodban , vagy úton a kórházba ....
Ez már birtoklási ösztön? vagy önzőség ilyent elvárni?
heti rendszeresével látogatom őket nem semmi az biztos
egyrészt egy 24 órás felügyelet teljes mértékben kivitelezhetetlen még 2 embernek is munka mellett, ráadásul vannak egyéb okok is ami miatt nem könnyű
szóval nem könnyű viszonozni azt a sok jót, még ha akarja is az ember
Jó hozzáoszlások, elgondolkodtatók és lehet hogy lehetnék erre nézve optimistább is .
attól , hogy valakinek hosszú haja volt , meg szakadt farmerja , egy tanár sem lett megalázva vagy elverve az iskolában ...
És tán nem is videóba szereplők ha nem akikről beszélnek .
Mellesleg nekem is nagy erőfeszítésembe kerül hogy a fiam ne legyen ilyen kocka De komolyan néha olyan mintha széllel szembe hugyoznék
Ti értitek ?
http://youtu.be/oyAfDVl9JBw
http://youtu.be/dosTM_IgDHA