kiadod az adataid mindenfelé......
ezen már semmit se változtatna
pont emiatt lett anno a személyi számunk helyett a sok fasz szám
adó taj apeh vám meg tökömtudja mi
Eleve úgy indul hogy az államnak van meg az összes magyar ember elérhetősége akitől be kell szedni a rendszer fenntartásához szükséges pénzt. Ezt az adatot kiadni egy külsős cégnek főleg ha külföldi nem túl szerencsés. Nincs más alternatíva.
le kellenen már szokni erről az államosdiról
ez még a komcsi korszakban se működött
aki amennyit betesz annyit várjon el, aki többet tesz be az többet kap és aki kevesebbet az kevesebbet
ilyen egyszerű
lenne egy kötelező alapellátási biztosítás, és ezen felül meg aki úgy gondolja többet fizet
mint a repülőn a turistaosztály meg az üzleti, és ezen felől meg a magángépek a luxusprostikkal
első a gyócceripar...
akkor 1vicc is róla:
öreg székely elmélkedik:
az orvos felírja a gyógyszert,mert neki is meg kell élni...
a gyógyszerész kiadja a gyógyszert,mert neki is meg kell élni....
én meg eldobom,mert nekem is meg kell élni....
ez a baj hogy mindent az államtól várunk el
pl most ugyanolyan jogai vannak annak aki befizeti azt a havi 5 ezer körüli tb-t mint nekem aki 10x annyit tol a kasszába és van aki 100x vagy mégtöbbet tesz be
szóval ez egy halom fos ami van, és ezt látja mindenki mert elég jól a szakadék szélén van a rendszer
pl amikor még volt a vizitdíj akkor abból a 300 forintból kb 70 forint ment vissza a dokinak, a többi valahol elveszett
Nem kell persze, de kiépíteni egy ilyen készenléti rendszer ami országos 0-24 készültségű mentőautókkal, helikopterrel, orvosokkal nem igazán képes más csak az állam.
mentőnek sem kell feltétlen "állami"-nak lenni........
igazándiból rendszerváltáskor lett elbaszva minden
meg lehetett volna a nyugdíjrendszert reformálni és az egészségügyet
csak hát senkinek sem volt eszébe az ilyen dolog amikor ment a zsákmányolás ezerrel
Igen de az két dolog, hogy úgy érzed beteg leszel és elmész a magánklinikára, vagy elcsap egy autó és hívni kell a mentőket. Mert valakinek oda kell menni és segíteni.
Nekem 5 éve egy bringás esés után kitörött egy fogam és a mellette levőnek a fele. Mire megcsinálták és mertem mosolyogni 3 hónap telt el és 170-be került aminek kicsivel több, mint a felét az alkatrész tette ki.
ezen már semmit se változtatna
pont emiatt lett anno a személyi számunk helyett a sok fasz szám
adó taj apeh vám meg tökömtudja mi
ez még a komcsi korszakban se működött
aki amennyit betesz annyit várjon el, aki többet tesz be az többet kap és aki kevesebbet az kevesebbet
ilyen egyszerű
lenne egy kötelező alapellátási biztosítás, és ezen felül meg aki úgy gondolja többet fizet
mint a repülőn a turistaosztály meg az üzleti, és ezen felől meg a magángépek a luxusprostikkal
az állam mi vagyunk ....
akkor 1vicc is róla:
öreg székely elmélkedik:
az orvos felírja a gyógyszert,mert neki is meg kell élni...
a gyógyszerész kiadja a gyógyszert,mert neki is meg kell élni....
én meg eldobom,mert nekem is meg kell élni....
pl most ugyanolyan jogai vannak annak aki befizeti azt a havi 5 ezer körüli tb-t mint nekem aki 10x annyit tol a kasszába és van aki 100x vagy mégtöbbet tesz be
szóval ez egy halom fos ami van, és ezt látja mindenki mert elég jól a szakadék szélén van a rendszer
pl amikor még volt a vizitdíj akkor abból a 300 forintból kb 70 forint ment vissza a dokinak, a többi valahol elveszett
igazándiból rendszerváltáskor lett elbaszva minden
meg lehetett volna a nyugdíjrendszert reformálni és az egészségügyet
csak hát senkinek sem volt eszébe az ilyen dolog amikor ment a zsákmányolás ezerrel
- hadi ipar
- gyógyszeripar
- olaj
ha valami igazán fáj akkor úgyis megveszed a gyógyszert/elmégy orvoshoz....és nem számít hogy mennyibe kerül ....
csak ugye ebből nem lehetne annyi zsetont kiszedni