ez f@sza nekem is megvan.lehet szabályozni az agyféltekékkel,hogy merre forogjon a csaj...nekem forog mind2irányba,pedig a feleségem szerint féleszű vagyok
Az amerikai és a magyar rendőr tapasztalatot cserélnek.
A Sheriff elmesélte hogy ha valaki gyorsan hajt, mögé megy autóval felveszi a tempót, amivel az előtte haladó megy. Ha a tempó magasabb a megengedettnél, akkor kiszedi a kocsit és bírságol. A magyar zsaru kérdése tolmácson keresztül:
-És hogy bizonyítod hogy valóban gyorsan hajtott?
-Nem értem a kérdést, még egyszer please!
-Hogy bizonyítod hogy tényleg gyorsan hajtott?
-Hát mögé megyek és megnézem hogy hány mérföld/órával megy, ha felveszem a tempóját.
-Igen, de hogy bizonyítod?
-Nem értem …mondja a Sheriff.
-Hát tegyük fel az ember azt mondja hogy nem is ment annyival.
-Nem mond ilyet.
-Miért nem? Mert én vagyok a Sheriff. Én megmondom mennyivel ment és ő fizet.
-És, ha nem fizet?
-Akkor 24 órán belül bíróság elé állítjuk.
-És ott mivel bizonyítod, hogy gyorsan ment?
-Nem értem....gondolkodik a Sheriff majd a tolmácshoz fordul:
-Azt lefordították neki, hogy én vagyok a Sheriff....?
Sherlock Holmes meghal, és felkerül a mennyországba. Ott áll Szent Péter előtt, aki megkérdi kilétét. - Sherlock Holmes vagyok. - Nem hiszem el... bizonyítsd be valahogy. Mondjuk... találd meg nekem Ádámot a tömegben! Sherlock fogja magát, és nem egészen 20 másodperc múlva ott áll Ádámmal Szent Péter előtt. - Hogy csináltad ezt? Itt férfiak milliárdjai vannak! - Nos... egyszerű. Beálltam a fickók közé, mindenkit elküldtem az anyjába... ez meg csak ott téblábolt egyedül.
Nézd ez evidens. Amikor a dupla 700-ast tankot teli kell ereszteni üresről, nem mindegy külföldön sem, hogy melyik kúton tankolsz. Csak 10 ft-nyi különbségnél a söfőr napidíja megvan
5,7 % al esett vissza az üzemanyag fogyasztás, ebből 0,1% a gázolaj. Egyértelmű, hogy a belföldi fuvarozók, és a volán társaságoknak muszáj tankolni így ott nem olyan észrevehető a fogyasztás csökkenés.
De nekünk mikor nemzetközibe jártunk, meg volt adva, hogy csak végszükség esetén tankolhatunk belföldön kúton. Vagy indulás előtt a telepen lévő kút, vagy külföld, de ott se volt mindegy, hogy melyik ország.
Ugyan nem tudom mit kerestél a 8-ik oldalon de már kíváncsiságból is megnéztem. Most nézegetem, hogy dúrvább volt a helyzet akkor mint most. Itt egy hónap alatt tavaly novemberben egyik napról a másikra együtemben csak 16 ft-al emelkedett a gázolaj és a benzin sem drágult négy hónap alatt 40 ft-ot, mint akkor, de dúrva a helyzet az biztos. Én emléxem rá akkor volt, hogy a gázolaj elhagyta a 250 ft-os lélektani határt és ekkor a fityeszesek harsogva ordibáltak, hogy csökkenteni kell a gázolaj jövedéki adóját, mert drámai inflációt hoz a magas gázolajár.
Ehhez képest kormányra kerülésük idején 2011. November 1-ével a jövedéki adó emeléssel, együtemben 16 ft-ot emelkedett az ára, január 1-vel az áfa 2 %-os emelése szintén tett rá vagy 8-9 ft-ot. Most már szerdánként nem lepődünk meg ha minden héten tolnak rajta 5 ft-ot és már nem is indokolják(mondjuk mert mivel tudnák?) Olvastam olyan statisztikát, hogy 15-20 %-kal esett vissza a hazai üzemanyag forgalom, nem tudom nem-e inkább megérné kicsivel olcsóbban adni mint az úniós szomszédok( nem drágábban ) Esetleg minden hazai nagyfogyasztó itthon tankolna és még a tranzit cégek vontatójai is.
Ja ez a vicc topic?
Akkó tessék nevetni...
Nahát ez eléggé ráért az utóbbi egy évben, mire munkaközben begyakorolta ezt az akrobata mutatványt
Nem beszélve arról, hogy kitalálni sem lehetett két perc...
Valamiért
A Sheriff elmesélte hogy ha valaki gyorsan hajt, mögé megy autóval felveszi a tempót, amivel az előtte haladó megy. Ha a tempó magasabb a megengedettnél, akkor kiszedi a kocsit és bírságol. A magyar zsaru kérdése tolmácson keresztül:
-És hogy bizonyítod hogy valóban gyorsan hajtott?
-Nem értem a kérdést, még egyszer please!
-Hogy bizonyítod hogy tényleg gyorsan hajtott?
-Hát mögé megyek és megnézem hogy hány mérföld/órával megy, ha felveszem a tempóját.
-Igen, de hogy bizonyítod?
-Nem értem …mondja a Sheriff.
-Hát tegyük fel az ember azt mondja hogy nem is ment annyival.
-Nem mond ilyet.
-Miért nem? Mert én vagyok a Sheriff. Én megmondom mennyivel ment és ő fizet.
-És, ha nem fizet?
-Akkor 24 órán belül bíróság elé állítjuk.
-És ott mivel bizonyítod, hogy gyorsan ment?
-Nem értem....gondolkodik a Sheriff majd a tolmácshoz fordul:
-Azt lefordították neki, hogy én vagyok a Sheriff....?
És hatásos....
http://youtu.be/PopztRwkrzs
De nekünk mikor nemzetközibe jártunk, meg volt adva, hogy csak végszükség esetén tankolhatunk belföldön kúton. Vagy indulás előtt a telepen lévő kút, vagy külföld, de ott se volt mindegy, hogy melyik ország.
Ehhez képest kormányra kerülésük idején 2011. November 1-ével a jövedéki adó emeléssel, együtemben 16 ft-ot emelkedett az ára, január 1-vel az áfa 2 %-os emelése szintén tett rá vagy 8-9 ft-ot. Most már szerdánként nem lepődünk meg ha minden héten tolnak rajta 5 ft-ot és már nem is indokolják(mondjuk mert mivel tudnák?) Olvastam olyan statisztikát, hogy 15-20 %-kal esett vissza a hazai üzemanyag forgalom, nem tudom nem-e inkább megérné kicsivel olcsóbban adni mint az úniós szomszédok( nem drágábban ) Esetleg minden hazai nagyfogyasztó itthon tankolna és még a tranzit cégek vontatójai is.
Ja ez a vicc topic?
Akkó tessék nevetni...
Nem beszélve arról, hogy kitalálni sem lehetett két perc...