Kicsit keveritek a dolgokat, de ez nem meglepő, mindenki ezeket gondolja, aki nincs benne... 🙁
Két fajta "hálapénz" van:
1) előre dugod a zsebébe, hogy jobb ellátást kapj -sok helyen ezt elvárják, a legtöbben meg adni is kötelezőnek érzik, pl. szülészet (mert naivan azt hiszik, hogy ettől jobban szül az asszony 😂).. Na ez elég gusztustalan.
2) a valódi hálapénz - mikor meg vagy elégedve, és távozáskor adod a borítékot - na ezt még el is lehetne fogadni, hisz az olyan, mint a borravaló a pincérnek, taxisnak.
Hát pont ezért nincs, te fax! 😂 Mert bűncselekmény... de való világunkban követnek el néha ilyesmit, pl. ölnek is, rabolnak is... de szerencsére nem ez az általános.
Amúgy az is hibás, aki dugdossa a borítékot, meg aztán 50 évig így ment, nem fog eltűnni 1 év alatt. Szülész, sebész, na azok kapnak, ha nem akarnának, akkor is - de akarnak 😁
A videót nézve pedig nem mai csibék voltak és főorvosok, csak ami már régóta működik rendszeresen az természetessé válik a napi rutin része lesz és nem is foglalkoznak vele, hogy leplezzék. Ha mindkét fél elégedett akkor evvel nem is szokott gond lenni, de valószínű itt már a hálapénz sem javított a beteg ellátásán, aztán valamelyik beteg megelégelte.
érdekességképp
anyámék tegnap megkapták a 3.covid vakcinát most itt ülök az ügyeleten mert úgy megremegősödött hogy fogvédőt kellett adni neki mert úgy csattogtak a fogai
ahogy vittem
nyomtak bele akkora szurit hogy én rosszul lettem tőle
Amelyik orvos olyan szakterületen dolgozik és eddig is "éhes" volt, szerintem annak ezután se ürül ki a zsebe.
Sőt......
Vannak kivétel orvosok, találkoztam már nem egyel, aki határozottan megkért, hogy ne sértsem meg azzal, hogy a zsebébe akarom nyomni a borítékot.
De volt olyan is, amelyik elsorolta a tarifáit a beavatkozások mértékétől függően.
És milyen furcsának találná, hogy esetleg másnap belefutnék szolgálatban egy balesetbe, ahol a doktor úr( hölgy) az egyik alany, és elkezdeném neki sorolni a (nem létező) tarifáinkat.
Ő lenne az első, aki a mentés után rohanna feljelenteni.
De hát ez van.
Így rögződött a köztudatba.
Hasonlóan látom én is.
Csak az a szégyen, hogy mi tehetünk arról, hogy idáig jutottunk.
Mindig is volt hálapénz, ( nem biztos, hogy kp) és lesz is.
Enélkül lassan rá se néznek az emberre, vagy az ellátás minőségét veszélyezteti, ha nincs boríték.
Én úgy látom, hogy ez csak egy kirakat dolog, hogy lássák az emberek az ígért intézkedést.
Ha ezt komolyan venné a kormány, naponta százak ellen indítanának eljárást.
Viszont akkor a hálapénzből befolyt összeget, a fizetésük emelésével kellene kompenzálni, ami jelen gazdasági helyzetben képtelenség.
Szemet húnynak a hálapénz felett, nem kell százezreket, talán milliókat emelni a fizetésükön, így nincs elvándorlás.
Ebben a gondot abban látom, hogy boríték nélkül nem marad más csak a szar ellátás mindenkinek, példa: konténer terminálon megtiltották, hogy a sorőr és gépkezelő érintkezzen ( bárhogy jattoljon) kitiltás terhe mellett, következmény: a gépkezelők onnantól mindenkit leszartak és hihetetlenül lelassították a munkát amitől 2-4 órát is simán várhattunk míg kiszolgáltak, nyilván a főnökségnek is feltünt hisz a sok késés miatt őket is basztatták így kb. 2 hét múlva eltörölték a rendeletüket és így még az is hamarabb távozott aki nem fizetett mert újra felgyorsult a meló. Könnyen lehet, hogy hasonlóként járunk mindannyian, lelassított félfogadás, végeláthatatlan időpontok meg ilyenek....nem szívesen adok és ritkán is kényszerültem rá, de amikor kellett akkor az végtagot és életet mentett.
Nem lehet egyszerű mikor egyik napról a másikra elzárják a pénzcsapot.És még csak nem is az orvosok a hülyék,hanem azok akik rászoktatták őket a hálapénzre.
ha kiszámolod pont a műanyag bélés lenne a legkevesebb az egyenletben
vörösfenyő gyalult léc 6+ezer
szóval ha a műanyagos csinál egy műanyag bélést kb 50-60 ezer ha egy egszerű fél ibc kocka kell még olcsóbb, és nem reped el ha beleugrik az ember
ez az ibc ha a napon van elporlad de olyan mértékben hogy el lehet morzsolni
ezen semmi meglepő nincs