Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

hiába mentünk be a hivatalban nem lehet évente 1x fizetni, idegesítő hogy ennyiszer zaklatnak
El ne felejtsétek, csaxólok! (Az enyém sincs még rendezve ...)

https://www.origo.hu/gazdasag/...
mostanában minden kártyáról megy a borravaló kb megszűnt
fesztiválokon benne van a gépben a +5-10% de azt meg lenullázom gyorsan
igazság szerint ha valami extrát kérsz azt kiszámlázzák, akkor meg minek a borravaló?
max olyan esetben ha a helyi kocsma 22-ig van nyitva és megy a buli ezerrel és össze van dobva a pultosnak egy kis extra bónusz hogy legyen lelkesedés hajnal 4 is elviselni a sok részeg idiótát
Meg van olyan majdnem ember, aki direkt nem akarja érteni és kiforgatja.
Te egyébként megértetted?
Ez elég gyakori nálad, nem ? Hogy az emberek nem értik mit akarsz mondani 🤷🏼‍♂️
Milyen érdekes, hogy a lényeget nem akarja megérteni egy-két ember. 👌
Munkahely ez is mint a tied.
Fizetést kapok mint te.
Nekem is pénzért adnak mindent.
A hivatástudat nem fizetőeszköz.
Ha jól tudom.
De a lényeg, hogy mi nem úgy forgunk, hogy a zsebünkhöz odaférj.
Milyen érdekes… ha arról van szó akkor a tűzoltónak nem munkahelye van hanem hivatása, ha meg erről akkor hát ez is csak egy munkahely 🤷🏼‍♂️
A pincér is annyit kap, hogy felfelé kerekítem, nem többet. De csak ha jófej.
Örülök, hogy felfogtad.
Te jobban is teszed!
Egyébként rosszul gondolod.
Soha nem fordult meg a fejemben, hogy elfogadjak bármit is egy bajbajutottól.
És soha nem is kaptunk.
De ahogy Mlas elfogadhatóbbnak tartja, hogy távozáskor adod a borítékot, ennyi erővel meg lehetne keresni mentőst, tűzoltót..... De tudom, az más.
Egyébként írtam, hogy "nem létező tarifánk".
De neked bemásolom, ne kelljen keresni, amit írtam és így remélem megérted, hogy mi nem várjuk el a hálapénzt.

"És milyen furcsának találná, hogy esetleg másnap belefutnék szolgálatban egy balesetbe, ahol a doktor úr( hölgy) az egyik alany, és elkezdeném neki sorolni a (nem létező) tarifáinkat."
Ezentúl tartok magamnál mindig pár borítéko4 pénzzel amikra ráírom, kié legyen, mentő, tűzoltó, rendőr stb. és mindegyik tudja így, hogy melyik az övé, eddig nem gondoltam, hogy erre igényetek van.
Az a probléma, hogy természetessé vált az embereknél, bármelyiket nézed.
Miért kell adni pl a pincérnek, taxisnak?
Vagy miért nem adnak pl a tűzoltónak, ha normálisan emeli ki a sérültet a roncsból?
Mert mindenki fizetésért dolgozik.
Érdekes téma a szegény vs gazdag.
„a koldusok csövesek nem tartoznak a társadalomhoz“

Ök a szabadok…, nincsen semmijük, nem tudjak (nem sok ertelme)öket megbüntetni a koldusok csövesek nem tartoznak a társadalomhoz, akkor kelnek amikor akarnak, nem jarnak dolgozni…
Leszarom.
kb ez
van aki bármit bármikor megvehet, pár tízezer ember a földön
a többi az ő szemükben csóró
az hogy te 700 ezret keresel vagy 100 ezret kb mindegy mert bár 700 ezer bevétel mellett kapsz jobb dolgokat( buzis sütő csúnya sok pénzért) de igszándiból nem jobb az életed
minden reggel fel kell kelni és utasítás szerint dolgozni
és mot tökmindegy higy egy gyárigazgató vagy vagy egy eszrergályos vagy klímaszerelő, nem teheted azt amit és amikor szeretnéd
és aki nem tehet meg bármikor bármit az kisember, még akkor is ha ezt ő nem így gondolja
kicsit több bevétel kicsit több költés, sokkal több bevételbsokkal több költés
így működik a modern kori rabszolgatartás
Ezt sulykolják 30 éve 😂
Kozepreteg is egy vastag tol-ig van.
Beletartozik a tanartol a kisvallalkozon at az orvosig meg a multis kozeovezeto managerig sokmindenki.
Tehat tenyleg atlag.
Nem ez a probléma, hanem hogy amikor azt hirdetik el a legszélesebb réteggel, hogy ők a középréteg, pedig nem, csak átlag…
https://index.hu/belfold/2021/...
Ezt sem egy ápolo nyujtotta be hanem inkább egy normálisabb orvos, az is biztos.....bár itt senkit nem érdekel de teljesen igaza van a benyújtónak.
Ezzel kb egyetértek. Van középréteg, csak azok egy része gazdagnak hiszi magát :)
Két véglet van ezek szerint?
a közép réteg az újkori találmány
az is csóró csak elhitetik vele hogy nem
kb a 60 ezres xiaomi meg a 300 ezres ájfón esete

a koldusok csövesek nem tartoznak a társadalomhoz, azok a társadalom seggém a pattanás
A lónak a faszát.
Ahol van pénz és adózási hajlam az a középréteg.
A legszegényebbnek pénze nincs a leggazdagabbnak meg hajlandósága.
Ez így azért túlzás, de amúgy miért kéne eltartania bárkinek is bárkit?
(A szülő-gyerek kapcsolatot most ne emlegesd...)