ezt érzem is, a kezeim egy ideje eléggé fájnak, sok nagy csavarokat huzigálni állandóan, van olyan 60as kulcs amit fel se bírnál emelni 😂
múltkor egy 50+ kilós lendkereket kellett beemelnem( rajtam kívül senki sem bírta el) utána a derekam fájt vagy 3 napig
az útdíj állás lenne a nekem való de nem találok szabad helyet
Láttam erről a jutubos filmet amikor egy magyar faszi aki osztrákiában masiniszta hozott haza valami szerelvényt. Ha én masiniszta lennék a szomszéddal tuti barkácsoltatnék egy olyan eszközt ami nyomkodja helyettem a pedált én meg simán szurtyelnék(fetrengős)
a vasútnál az a gond hogy nagy távok vannak
a metró hév stb elvan mert egy viszonylag kis vonalon kell menni
a vasútnál meg előfordul sok faszság amit egy automata még nem tud elkerülni
pl pályahiba miatt x kilómétertől csak csökkentett sebesség, pályakarbantartás miatt ugyancsak
plusz ott ül a mozdonyban és látja hogy ha valami hiba van a vonallal vagy egyéb tereptárgyakkal
egy alagútban közlekedő metróval külső ártalmakkal nem kell számolni, rövid páya miatt sűrűn tidsz mindenféle érzékelőket betenni
pl nálunk ahol fejlett a szakasz ott is csak 2km távokban látják hol a vonat, állomáson belül van csak sűrítve
ha nem 5 év akkor 50 😂
te az én költésemmel elkaristolnál 200 évet is csak az asszonyod kellene lebetonozni a medence alá...
nekem lasan megjön az ingyen pénz, október után nem szoktunk dolgozni sokat, mégis lesz pénz,
bár most előre vagyok kb 80 órával ami csak nőni fog szóval 2 hónapot előre ledolgozok, múlt évben nem volt ennyi órám egész évben mint most eddig
Azt meséld már el, mi szerepe van egy mozdonyvezetőnek, mikor minden automata, a szerelvény meg 200-al megy, és 1 km alatt áll meg... tehát ha meglácc valamit a sínen, azt már el is ütöd mindenképp... hiába kapkocc a fékhez...
Tényleg már csak dísznek tartanak, vagy a rendezőn bohóckodni.
előbb írtad, hogy 5 év múlva(gondolkodós) van annyi pénzem,hogy addig elkaristolok, hogy hozzák az ingyen pénzem(szemeit körbeforgató)
Most akkor már meg 50 év(kérdőjeles) Na elmégy ám te is a ....
ez ismét hülyeség
a gyerek anno el akart menni valami informatikus szakra, gépipari automatizálás vagy valami ilyesmi
duál képzésre akart menni mert igazándiból annak van csak értelme, többszáz fős cégek 1-2 ilyen tanulót vettek fel, igaz csak a mi megyében keresett cégeket, mert nem túl életszerú hogy kecskeméten tanulsz és győrben vagy gyakorlaton
szóval nem lett cég ahová tudott volna menni, ebből az egyik céget jól ismerem kb 10 éve keres informatikust( olyan agyfasz siemens rendszere van hogy európában 20 ember ha ért hozzá) és mégsem képeznek oda ember ilyen 3-5 évente egyet, aki persze egyből megy a német anyacéghez melózni....
a sima mérnöki szakra felvették, de oda meg nem ment mert nagyjából értelmetlen, egyik osztálytársa már végzett aztán szállodában recepciós.......
pillanatnyilag(fetrengős) Ti nem a humán erőforrás vagytok hanem a hibalehetőség forrása akik balesetet okoznak és ki fogják ezt a hibát küszöbölni. A gép ilyet nem tesz.
Igen, elméletben igen, a gyakorlatban meg egy nagyon keresett foglalkozás, folyamatos emberhiánnyal küzdünk és az elvégezendő feladataink köre évről évre csak növekszik. Bizonyos régiókban mi vagyunk az egyetlen humán eröforrás, így ránk hárulnak olyan nem automatizálható feladatok, amiket korábban mások csináltak. Nem aggódom miatta, hogy megérem hogy nem lesz munkám. Sokkal nagyobb a gondunk, hogy kevesen vagyunk.
azt tudjuk az osztrák masiniszta a legnagyobb elme közöttünk(meghajlós) A te szakmádnak semmi szerepe(kezeit széttáró) már egy mikrocsip elvégzi a munkád egy kötött pályás közlekedésnél. Te csak az adófizetők eltartottja vagy szolidalitásból nagyjából így tekints a szakmádra(meghajlós)
szerintem nem fogsz addig élni......
ez a jövő, nyugatabbra ha elkezdik bevezetni akkor mi is várhatjuk hogy 50 éven belül itt is lesz
bár én inkébb a globális népírtásra szavaznék, az kevesebb gonddal és pénzzel jár
Ez is baromság. Évszázados szakmák halnak ki, eddig meg teljesen jelentéktelen szakmák értékelődnek fel. Pl beteg és idősápólas, hogy egyre többen öregszenek meg, vagy autómatizációs szakemberek, programozók, hogy minden robot és digitális...a hülyéknek van csak pechjük, mert a füvet lenyírja már helyettük egy robot...
Ezt a marhaságot csak úgy mondják, hogy nem lesz munka. már évtizedes múltja van a gyárak automatizálásának, a digitalizációnak, aztán valahogy mégis minden ágazat munkaeröhiánnyal küzd. Nagyon masszív munkaeröhiánnyal.
nem is lesz helyettesítő munka, mert a gép helyettesít
emiatt is kell egyre többet termelni hogy a még több termelés felvegye a plusz embereket
akárhogy is berzenkedsz ellene alapjövedelem biztos lesz, ha nem 5 év múlva akkor 50 év múlva, vagy 500 év múlva
amúgy ez már most is létezik csak segélynek hívják, és kurva sok ember kapja, pénzben és/vagy ellátásban
vagy lesz valami jóféle népírtás, háború vagy betegség mindegy ami lecsökkenti a pórnép egyedszámát, ez is járható út hogy a népesség lecsökken arra a szintre hogy a gépek munkáját tudja felügyelni és mindenki boldog lesz
ilyen covid féle vackokat ha megcsinálják rendesen és kipusztít minden évben 5% körüli népet az még elfogadható szintű veszteség, ekkor a megnövekedett termelést is vissza lehet ennyivel fogni, és még zöldek is leszünk 😂
itt reménykedsz ebben az alapjövedelemben(fetrengős) Ez már leninéknek sem jött össze(fetrengős) Az életben nem lesz ilyen(kezeit széttáró) neked pl.halálodig dolgozni kell a napi betevőért, ha csak a fiad meg nem szán és eltart(kuncogós)
elég szar a példa meg hülyén is fogalmaztál, de zseniális elmém még is érti miket akarsz gagyogni. Láttam erről egy televíziós elmélkedést pár hónapja. Nos most az a helyzet, hogy nincs láthatáron helyettesítő új munka. Egyszerűen elérkeztünk a fejlettség azon szakaszába amikor már nem tudnak új munkahelyek születni.(kezeit széttáró) Évszázadok óta szakmák halnak ki születnek helyettük ujjak. pl.1940-ben még nem volt nagy szükség az informatikusra, viszont a mezőgazdaságban szántani, vetni, aratni nagy tömegre volt szükség. Ma már 1000 hektárt földet megművel 1 traktor, egy kombájn és egy teherautó. Most már akár úgy, hogy ezen eszközök kezeléséhez ember sem kell(kezeit széttáró) 50 -70 éve még 1 ekkora darab föld 100 embernek is adott megélhetést. Eddig minden munkát kiváltott egy újonnan született mesterség. Na most a fő gond ez, hogy jelen állás szerint ez nincs. Olyan ez mint az aids. Az immunrendszerünk minden betegségtől megóv csak attól nem ami az immunrendszerünket támadja. Eddig is kihelyetesítettünk más munkával munkaerő szempontjából minden megszűnt vagy gépesített szakmát.(kezeit széttáró) Azt viszont nem bírjuk élő munkával kihelyettesíteni aminek pont az a lényege, hogy semmilyen szakmában ne kelljen az élőmunka(kezeit széttáró)
na most gondold el(kezeit széttáró) Nálunk van 1 helyi újság ilyenekkel van tele(fetrengős) Engem a féjszbuk nem fenyeget, sem a tv hiradó az önkormányzati híreket sem olvasom, legfeljebb járok be a nyomdába ahol nyomják, mert én is megrendelőjük vagyokkezeit széttáró) Most, hogy miért pont nagykőrös van kiemelve az rejtély kb. minden fideszes városban ugyan ez van(kezeit széttáró) Az országos nagypolitikában meg azt nagyon(kezeit széttáró) Orbán a hős ki csak népének él(kezeit széttáró)
Ez a tálib botrány meg egyenesen a nyakukba hullott(meghajlós) A komcsi haverjaid most már tuti nem fognak labdába rúgni tavasszal választások előttre szépen eszkaválódik a migrációs hullám már megint van kitől megmenteni szorgos népünket(meghajlós) Ennél jobb időzítés talán nem is lehetett volna vityának már felbontották azt a pezsgőt előre amit a tavaszi választások utánra tartogattak(meghajlós)
Kibakszott nagy dumával álltak elő megint(meghajlós) innen is látszik, hogy ötletekben nincs hiány a szoci haverjaid az ötletekhez is hülyék(kezeit széttáró) Na most ezek a menekültek valóvban életüket mentve háború elől menekülnek nem azért,hogya szociális hálóba ringassák magukat(kezeit széttáró) Most az a duma, hogy mi azért nem engedünk be egy menekültet se(ezek valóban menekültek) mert ne hogy már a kis országok viseljék a terhét a nagyhatalmak elhibázott lépéseinek(kezeit széttáró) Itt utalt az amerikai hadsereg békefenntartó erejének a meggondolatlan kivonulásáról afganisztánba.
pedig az alapjövedelem elkerülhetetlen, ha nem teszik meg nem lesz vásárlóerő és nem kell termelni és nem lesz meg a különbség a szegény és a gazdag között
amúgy ezt a dolgot már régóta látjuk nyugat vs kelet, mert nem azért keresnek nyugaton többet mert annyival ügyesebbek és többet termelnek hanem mi keressük meg nekik azt a pluszt amennyivel jobban élnek
amúgy a robotizációtól messze járunk még, egyenlőre az automatizáció ami egyre jobban terjed és fejlődik
de ezeket felügyelni kell, beállítani kell, szerelni kell
egyenlőre az ezek által termelt pluszt "herdáljuk"
példa is van:
régen egy szódás párszáz üveget palackozott le 1-2 segítséggel óránként(ma sem haladósabb a kézi töltés) mellettetek az aquarius meg egy soron betölt 15 ezret óránként
aztán régen csapvizet ivott a nép, a borba meg néhány málnaszörpbe került szóda, most meg zsugorszám veszi a nép mert már nem akar nagyjából senki sem csapvizet inni, és nem azért mert annyival rosszabb a vezetékes víz mint 30 éve volt
emiatt az ásványvíz iparban legalább annyian dolgoznak mint amennyien a régi világban a szódások voltak
múltkor egy 50+ kilós lendkereket kellett beemelnem( rajtam kívül senki sem bírta el) utána a derekam fájt vagy 3 napig
az útdíj állás lenne a nekem való de nem találok szabad helyet