Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Azért azt ne felejtsük el hogy ezek a fejlesztések sok esetben egy forintjába nem kerül a cégnek.
aha ravasz terv(gondolkodós) Több milliárdot azért invesztáljak fejlesztésbe a gyártási folyamathoz,hogy drágább legyen az előállítás mint előtte. Erre nem lesz ilyen egyszerű a megoldás. Bár amerikában most pont tesztelgetik(gondolkodós) Ott most mindenki kap 2800 dollárt alanyi jogon aki a kovid miatt vesztette el a munkáját. Most pl. ott nagyon nagy a munkaerőhiány mert ezek az emberek basznak visszamenni dolgozni(fetrengős)
Van megoldás és vagy 5 éve a parlamentben ia felvetették és persze azonnal el is az pedig az volt, hogy a cégek fizessenek annyi ember után járulékokat-adókat pluszban amennyit a robotok munkanélkülivé tesznek ( új gyárnál ezt nyilván kiszámolnák) és abból fizetnének alapjövedelmet.
Furcsa(gondolkodós) kb. 2 éve írogatom ide a robotizációval és a digitalizációval kapcsolatos aggodalmaim(gondolkodós) Csak a röhögés megy, hogy te hülye munkaerőt nem lehet találni nem, hogy nem lenne szükség az emberre mint munkaerőre(kezeit széttáró) Azt is leírtam,hogy ez a koronavírus pláne az első ijedségi szakasza megmutatta milyen az majd ha már nem kellünk mint munkaerő. Ez pedig nem a jövő ez már simán a jelen. (kezeit széttáró) A robotizáció nem csak a prolikat érinti(kezeit széttáró) ahogy írod(ujjával nemet mutató) És fáj ez a nagyoknak is és igen is próbálnak ellene küzdeni csak nincs még jó megoldás(kezeit széttáró) Jelen pillanatban Nobel díjat ér annak az elvi síkú megoldása, hogy mivel lehet kiváltani a munka alapú társadalmat. Ha marad minden a régiben akkor elfogy a fizető képes kereslet és nem lesz kinek se terméket, se szolgáltatást előállítani. A pénznek mint olyannak nem lesz semmi értéke vissza lőjük magunkat kb. a középkorba a nagy fejlődésnek az okán. (kezeit széttáró) gőzerővel azt kutatják mi erre a gyógyír. Állítólag a németországi merci gyár már nem is fejleszt robotizációba, a meglévőkből is nyugdíjba küldött és visszavett egy halom melóst a gépek helyett. Persze a fejlődésnek nem lehet gátat szabni úgy is utat tör magának. Jelen pillanatban a kormányok azon vannak, hogy hogy lehetne ezt központilag szabályozni(kezeit széttáró) Ma még magyarországon állami támogatást is lehet nyerni ha valaki robotizációba invesztál. Ez azért baromi érdekes mert munkaerőre is lehet támogatáshoz jutni. Amikor nagy a munkanélküliség(2008-2015) akkor egész jól amikor kisebb akkor kevésébé(kezeit széttáró)
neked is minek 70 kw??? nincs napi 10 km-ered autóval te lüke-bóka(fejét fogó)
(szemeit körbeforgató)
igazából neked ehhez már inkább az életutad a rövid(kezeit széttáró)
igen és valakik ebből pénzt kerestek ami ilyen-olyan úton de visszajutott vagy a saját vagy más ország gazdaságába. Én a napelemnél csak a saját részemet tudom akik feltették 3 emberke az megkapta érte a javadalmazását ami országon belül költődik el(kezeit széttáró)
ennyi(meghajlós)
Ha mindenhol követték volna a tajgetosz elvet pl. neked nem is szabadna élned(kezeit széttáró)
Ja emléxem rá amikor ezt kitalálták. Mi még a 90-es évek közepén a laktanya ételmaradékát ami napi szinten több mázsa volt hordta tőlünk egy faszi utánfutón a desznyóknak. Nos mióta kitalálták azt,hogy mennyire veszélyes ez rájuk(fetrengős) azóta működik ez kb. ugyan úgy csak nem hivatalosan(kezeit széttáró)
Az elfogyasztott energiából is kiveszik a pénzt az sem veszik el. Kiveszi belőle az energiaszektor és ő abból fejleszt és finanszíroz munkahelyeket. Semmi nincs elveszve addig amíg a fogyasztói társadalmunkat éljük(kezeit széttáró) Egyébként pont az energia az amit már annyira kifejlesztettek ezekből a pénzekből ha az akarat és szándék meg volna rá nagyjából megújuló energiával kiváltható lenne mindennemű előállítás(kezeit széttáró)
hát ebből élünk mindannyian, hogy nincs ingyen(kezeit széttáró) Az előállítás és a logisztika ahogy írod ha pénzbe kerül az megint csak jó, mert sokan ebből tartják el a családjukat. Az, hogy az élelmiszer előállítás teljes fázisa a az elejétől a végéig(fogyasztóig) 1/3-ad része "kárba vész" igazából nem vész kárba mert forog közben a pénz. Mindenki kiveszi belőle a részét aki benne van a folyamatban.(kezeit széttáró)
Arról miért nem beszél senki, hogy pl. a legyártott autóknak meg a 100%-át dobjuk ki?(kérdőjeles) Azokat sem használjuk hatékonyabban, amikor az 5 személyes autókban 1 személy közlekedik mielőtt mén a zúzdába(kezeit széttáró)
Nehogyaztmond 20db 350w-os napelemmel zero a villanyszamlad auto toltessel egyutt.
Es a befektetett penz megterulesi ideje egyenlore a beka segge alatt van.
Kb mekkora osszeget kellett ugy komplett belerakni?
20-25 milliot?
Valamo normalis 70kwh autot mondj ne a szomoruszarkent kinező kurvaregi leaf-et. 😆
úgy néz ki 3 akku nem elég az egész napos megfigyelésre
készül a halkamera 😁
az a kérdés mennyit fizettél "előre"
egy 20-30 éves futamidő alatt már lehet beszélni arról mennyit nyertél vele
minél több a fogyasztás annál előbb lesz az ember pluszban vele
nekem nem érné meg se a kocsi töltés se a villanyszámla kiváltása
ebben a hónapban nem ment a kocsi 50km távot
az lenne a lényeg úgy gyorsuljon hogy ne kelljen mindig több és többet kivenni a véges készletből
szóval ami már nem kell 100%ban újra kellene hasznosítani, ekkor a fejlődés jó dolog lesz
én a terminátoros robotos háborúban nem hiszek, de az simán megvalósulhat hogy rengeteg embernek nem lesz munkája miattuk
most is így lenne ha nem gyártanán mindig több és több dolgot, de azért a (mű)válságok megmutatják gyorsan hogy mire is van szüksége a népnek
Nem fejlődés, hogy gyorsul minden? Igazából ez egy elég értelmetlen beszélgetés hisz ha úgy van ahogy írod akkor egyáltalán miért netezünk, minek a gépek, minek az állati erő? 120 éve a lótrágyába fulladtak bele szó szerint a nagyvásorok és áldás volt a géperő most a kőolaj van kikiáltva az atommam együtt főbűnösnek legközelebb mi lesz? Bár már a szélturbinákról is cikkeznek, hogy mekkora környezetszennyezők mert a megsemmisítésnél a lapátokkal nehezen bírnak oszt a napelemek sem túl környezetbarátok így mindig lesz egy energiaforrás amit lehet utálni. A robotizációnak meg persze lehet kétféle vége vagy a terminátor féle vagy az, hogy kiszolgálnak minket és kényelmesebben élhetünk mint ahogy egy halom sci-fi-ben vízionálják itt már csak az van, hogy ki miben hisz.
Nekem nincs "fölösleges", befektetni való pénzem. Majd ha olcsó lesz / kötelező lesz, akkor meglépem, addig játsszon vele aki akar. Nálam is LED világít mindenütt lassan tíz éve, mondjuk abban éppen "úttörő" voltam: 5-6 ezer forintokért vettem anno a Panasonic égőket. A mostani 500 forintosak jobbak. Energiatakarékos a hűtőm, mosógépem, porszívóm és minden elektromos cuccom. Azok már behozták az árukat tíz év alatt a kisebb villanyszámlával. Villanyautó nekem soha nem térülne meg - a mai árak mellett -, mert nem olyananok az autózási szokásaim.
Hagyd má' ezt a demagóg dumát - napelemed hogy lett? Leesett a holdról? Vetted b+, és még ha támogatták is neked, valaki akkor is kifizette, kibányászta, legyártotta...
Környezetvédelemről nem lehet beszélni, míg egyetlen grammnyi kőolajat elégetünk ☹️
A földben lévő véges nyersanyagból hőt állítunk elő, pedig kapunk a napból 1000x annyit, mint amire szükségünk van... milyen védelem? Ha addig nem dől össze a civilizáció, akkor talán 100 év múlva lehet majd "környezetvédelemről" szó.
Nekem üzlet hogy nincs villanyszámlám.
Üzlet az is hogy nem kell tankolni, és mégis jobban megy az autó, meg nem kell baszkurálni a belsőégésű motort, ahogy a LED lámpa max 10W-ja is a 100W-os izzóval szemben.
Az hogy ti hülyék vagytok a jó üzlethez nem az én bajom, pedig még Pipi is rájött azzal a kevés eszével, szóval nem lehet olyan bonyolult 😋
Na de kinek üzlet? Tuti nem annak az átlagpolgárnak, akitől a környezettudatoságot elvárják...
Pontosan. Üzlet. Ha nem az lenne működni sem tudna. Csak úgy tud működni a környezetvédelem ténylegesen, és nem csak pár idealista hippi képzeletében, ha sikerül profitbilis üzletté tenni.
Mivel a Marson nincs semmi, ezért oda eleve csak azok mennek akik tenni akarnának, de a többi idiótától nem tudnak.
Hiszen a marsi lét is a teljes önfenntartó ökoszisztéma nélkül nem működik.
Aztán amikor az idióták kipusztították magukat, szépen visszaköltözünk, a maradék barbárt lemészároljuk, és a marsi technológiával élünk vígan a helyreállított bioszférával 😁