Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Remélem holnap legalább olyan jo idöt fogtok ki ha glocknerre mentek, mint mi. Délelött voltunk mindkét csucson, aztán visszafelé délután mégegyszer végigcsapattuk. Napsütés, száraz szélmentes idö. Ritka az ilyen. Ahol sebességkorlátozás van tartsátok be, mert trafik vannak.
tudod ez úgy van ha egy lekváros buktára van pénzed megeszed az egészet, ha tíz buktára akkor hajlamos vagy meghagyni a végeket mert abban nincs lekvár
de a ruhák terén ez még jobban megfigyelhető, nem addig hordjuk amíg tönkremegy hanem a "divat" szerint, ami ugye változik és az idei nyári ruhákat már olyan izééé felvenni jövő nyáron
a műszaki cikkek is ilyenek, hiszen ha xyz6 típusú mobil után megjelenik fél évvel az xyz7 típus akkor máris megyünk megvenni
mindezt teljesen feleslegesen....... hiszen a ruha is a mobil is kibírna még éveket, és a bukta végeket se kellene a kukába dobálni
amúgy a nagyobb áruházaknál nyugatabbra rengeteg élelmiszer kidobódik, olvastam olyan adatokat is hogy 30% kidobandó termékkel számolnak úgy vannak az eladási árak meghatározva, nálunk biztos kevesebb, hiszen mi csórók vagyunk
Szerintem nincs olyan, hogy túltermelés hisz csak azt termelik a cégek amit el is tudnak adni tehát valakinek szüksége van rá hisz ezt jelenti a jólét ami minden normális embernek ér társadalomnak az alapvető célja kell, hogy legyen különben mi másért léteznének? Az nem lehet cél, hogy minél szarabbul éljünk. .....és igen a mars és minden bolygó így jár (nyilván ha csak nem sikerül némi akarattal fenntarthatóbb életet élnünk), de miért baj ez?.....állítólag végtelenül áll rendelkezésre a világegyetem benne végtelen számú bolygóval ami végtelen lehetőséget nyújt végtelen számú ember végtelenül környezetromboló életmódjára. 😂
az a környezetvédelem csak azért van mert egy üzlet, és jól el lehet adni a "termékeit"
azok az apróságok hogy pl a balaton vize szinte iható, nem sokat változtatnak a teljes földre kiterjedő (túl gyors) változásokon
mert pl ha elfogy minden gleccser, felolvad minden jég a sarkokon, ezzel egyidejűleg egy csomó helyen nem lehet termelni a felmelegedés miatt, akkor azért jóval kevesebb élettér lesz
pl a környékünkben a kukorica off, a szőlő is haldoklik mert nincs víz
ezt hozza a túltermelés és a jólét, amit egyesek a fejlődéssel kötnek össze, ami igaz is az egyik oldalról
amúgy fogalmam nincs hogy lehetne ezt megszüntetni, mert bármi ötletem lenne azt végiggondolva egész nagy szopás lenne a vége

a mars is ugyanígy járna, mondjuk ott a vizeket meg a levegőt nem tudjuk elkúrni 😂
A kirajzás meg akár ezen okból is nem pusztán egy lehetőség hanem inkább az egyetlen kötelezően megvalósítandó egyedüli humánus megoldás és nem véletlen, hogy azért rajta vannak ezen a fejlettebb országok és ha nem is holnap, de végül meg lesz rá a megoldás, a holnapnak jobban örülnék mert szeretnék egy buszjegy áráért akár csak a holdra eljutni és sétálni 1-2 órát, de sajna annyira gyorsan talán nem fog menni. 😃
Nagyon helyes, pont ez kell ahhoz, hogy mindenki egyformán legyen szankcionálva a szennyezésért és ne csak a föld lakosságának egy nagyon kis része igyekezzen ezt megállítani és minden költségét viselni. Amúgy ebben nyilván a nyugati "fejlett" cégek játszák a főszerepet hisz ők vitték ázsiába a termelést miközben mi vásároljuk a termékeiket. Addig amíg ezeket a cégeket nem kötelezik, hogy maga a gyártás legyen környezetbarát addig nem is lesz az és igazságtalan, hogy ennek ellenére csak mi fizetünk érte.
És mivel mindenki más is így gondolja, nem is lesz soha változás, így az emberiség szépen, és jól megérdemelten belefullad saját mocskába.
Na látod Ini ezért kell a Marsra elköltözni 😆
Mindannyian megérdemeljük hisz mi is bennevagyunk abban, hogy kínába ment a gyártás és ebben egyébként egyetértek veled, nem fogadom el a klímavédelmet és az azt körülvevő hisztit és az életünket értelmetlenül drágító szabályozásokat addig amíg nem lesz ez az egész világra kötelező, mihelyst egy bangladesi cégnek is ugyanazokat a szabályokat kell betartani amit nekünk akkor rendben, de addig ez számunkra semmi mást nem jelent csak óriási versenyhátrányt azokkal szemben akik bármilyen szennyezők mégis megtehetik.
Nagyon :-( Már szinte nincs is
Azért a mormota jóval ritkább, meg nagyobb...
buzi osztrákok meg is érdemlik
minél több terméket gyártat a nyugat kínában annál több szennyező anyag kerül a környezetben
mert ugye európa gecizöld lett, de csakis azért mert ami szennyező azt máshol gyártatja, azért hogy ne kelljen költeni a szennyező anyagok megsemmisítésére-újrahasznosítására
aztán amikor ideér a baj, mert mindig ideért akkor meg megy a sírás ezerrel
Ott viszont pár tízezer éve volt a gleccser és az utóbbi pár évben tűnt el.
Amikor én utoljára ott jártam pl. még volt.

http://nol.hu/archivum/archiv-...
Mi eddig sehol nem láttunk kuton se, most a glockner shopokban se.
Egy fagyizoban használzák máshol sehol
És még a Ferencjóskánál is jo az idő.....pedig egy lyukas fillért nem adtam volna reggel erre.
Mar rohat reg elfogyott.
Maszk kellett az omw kuton.
Legalabbis a berrabszolgan volt,igy felhuztam.
itthon se olcsóbb kb semmi sem, ha nem teszkós meg lidl pia a menü
gyerek épp most volt valami kétezres évekbeli diszkós bulin és 35 ugrott le a számláról
aztán közel sem olyan alkesz mint bármelyik korabeli leány ismerőse
ebből az össz kaja egy vödör csirke valami volt
strandokon itthon simán kérik a korsós csapoltért a 800-at
már elég régóta, nálunk már jópár tízezer éve nincs is 😁
ha veszel 100 palackkal mindjárt megspórolsz 15 ezret(meghajlós) igyekezz mert elkapkodják(gondolkodós)
Fogy a gleccser.
Osztrák Spar osztrák dobozos sör 180 Ft
Horvát Supermarket horvát dobozos sör 550 Ft
Pozsony, vár tövében csapolt Zlaty Bazsant üveg korsóban 720 Ft
Az patkany csak profi a PR. 😆
Mormota-mormota........annyi ott mint nálunk a patkány.......
Az árak annyira nem szabadultak el hogy zavaro legyen, azt a pár kávét, italt igy is ugy is megvesszük. Rántott hus se lett kisebb.
pedig valami 3d technológiájuk van ami eléggé odabaszós
wd hdd van itthon pár darab, a mágneseket szoktam használni belőlük 😂