Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem bonyolítjuk túl. Pont hogy egyszerűsít és áttekinthetővé teszi ez a dolgot, csak nem érted a logikáját.
Másrészt ez egyrészt ugye szabvány, és nem fakultatív, de pont azért az hogy növelje a biztonságot és az áttekinthetőséget a színek szabványos használata.

Gondold el, látod a kék vezetéket, jaj de jó erre rá lehet kötni a konnektor nulláját. Aztán csodálkozol miért van 230 mindkét lyukban amikor felkapcsolod a lámpát 😆
De elég csak megnézni a kapcsolási rajzot.
A lámpának van ellenállása, tehát nincs összeköttetésben a nullával SOHA
Viszont a kapcsolónak nincs ellenállása. Egy az egyben rákapcsolja a fázist, tehát az a rész összeköttetésben lehet vele.
Teljesen egyértelmű ez a logika mindenkinek aki ért hozzá.
"csak a fekete meg a barna vezeti az áramot?" - Ezt én nem hiszem... ki kéne próbálni, lehetőleg nagy számú mintavételezéssel 😁 persze csak azért, hogy minél pontosabb legyen az eredmény 😁
túlbonyolítjátok
ami nem ráz az nem fázis
amúgyis nehogymár mindenféle fasiszta villanyizék mondják már meg a tutit
nem tűnt fel hogy csak a fekete meg a barna vezeti az áramot? ettől diszkriminatív rasszistább dolog a világon nincs
És hogy fognak rimánkodni ha már itthon sem kell sehol.
Már megérte oltatni 😀
Attól hogy nincs benne épp fesz, az nem nulla. A nulla mindig nulla. Taperolhatod is akár felkapcsolt lámpa mellett is....persze nem javaslom, mert ha elcseszték a kötést megszívod.
Na, megint jól atbaszott mindenkit a kormány kommunikáció 😂
Sehol meg sem ugatták sem a kétnyelvű igazolást sem a vedettsegi kártyát 😂 a kutyának nem kell sehol 😂
Ott a rajz bazdmeg ennél többet már nem tehetek attól hogy egy vezetékben nincs épp fázis Az még nem lesz nulla
Ezert en, amikor nagyobb munkat csinalok, pont ezert egy fuggetlen szakemberrel pecsetes papiron csinaltatok egy merest es szabvanyosagi felulvizsgalatot.
Ő meg majd azt mondja hogy éppen előzni készült.
havernál a csővel is össze volt olvadva egy csomó vezeték
1mm aluval hősugárzóval fűtöttek minden szobában, biztosíték és óra nélkül az előző tulajok
Csak a védővezetőt és nullát nem szabad felcserélni mert ugyan működik, de ha testzárlatos lesz a fűtőbetét akkor megcsesz.
Persze mindez kivédhető, ha van fi relé.
Gondolom nem nagyon jártál még felénk.......mikor először olvadt meg a falban a vezeték elkezdtük keresgélni a dobozokat és kinyitogatni őket........szerintem buzik lehettek az előző tulajok mert a szivárvány összes színében játszottak a vezetékek és típusra is nagy volt a szórás, alu, réz, réz sodrott, valami ruszki ami rozsdállt is és ezek vegyesen összetekerve mind minddel, ami változott a 3 év alatt míg ott laktunk az az, hogy a végére egységesen feketére égett az összes a falban (rendszeres szikrázások és füstjelenségek közepette) így már nem kellett agyalni melyik szín hova mehet? Mára már újra vezetékelték és csövezték a házat hozzáértő, de emlékbe elvitt pár összeégett darabot emlékbe, hogy olyat még nem látott, hogy ilyen vezetékeken még valahol át is jutott az áram. 😂
Én csak azt nem értem hogy a villanyszerelő hol hibázott?
Mondta hogy rendesen meg kell csinálni, ha nem kéri az ügyfél akkor nem tud mit tenni.
nekem meg szürke 2 eres az összekötő, így nem nagyon lehet tévedni
legyen már okos az ember
Amúgy ja, de én barna szürkét is használtam, mert az is fázist jelöl, de így meg lehet különböztetni.
én tennék bele még vagy 10 színt, olyan kibaszott egyhangú a dolog
kicsit zavaró lenne a dologba hogy színtévesztő vagyok de ez sosem érdekelt 😁
Ellenben fázist fog vezetni tehát fekete.....vagy barna. De nem kék:)
Akkor rosszul van kötve 🙂 vagy fázis vagy fogyasztó tápvezeték vagy üres vezeték......
Ini atrakciója?(kérdőjeles) Nekem meg(fetrengős) Én csak az ötlet adó gazda vagyok(nevetős)
van akác is bőségesen még eladó is(kezeit széttáró)
meg közte nő mindig a meggyfa(kezeit széttáró)
kaskantyúi volt a suzukis
Tényleg akkora tokád van?!
Azt hittük hogy fotosop.... (fetrengve röhögős). 😂
a lámpa felöli ág amíg nem világít stabilan nulla