Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De mivel tudja így hát mész vele 130-at ahogy kell míg a 25 évvel ezelőttinek 90-100 volt a vége akárhogy tapostad is, nekem volt Iveco Daily amiben 75 Le körüli volt a blokk és magas ponyvás volt, ha utánfutóval mentem ellenszélben 60-nál többet nem ment, de ellenszél nélkül is 80 körül volt a vége míg a 2003-as Nissan Cabstarom 110Le-vel ment 120-at és 100-110-el utazni lehetett vele szintén magas ponyvával.
Ketfele sofor van, a tulaj es az alkamazott, hasznaltan nem tudod melyiktol kapod.
De a régi kamionoknak a másfél két milla km sem nagy gond (amikkel az utóbbi hetekben jártam mind 2 milla fölött volt bontatlanul), de egy 10 évest már millánál kötelezően fődarabcserélni kell míg a mostaniaknál ez még rövidül.
Ja, eddig 3,4 rönyorol tudok 5 eves kornyeki blokkcseresrol, par ford kuka adlue rendszerrol, ezek a fiatok csak az egrt eszik meg.
Na de ha nem taposod neki 170-nel az autópályán, akkor mitől menne tönkre? Nem veszel ki belőle még 100 LE-t sem....
A nagyon régi szívók akár 1 millát is, a nemrégiek mentek el 500 körül a mostaniak ahogy Zoli is írta gyakorlatilag ugyanazzal a forgattyúsházzal vannak mint 20 éve csak úgy felhúzták őket mint állat így nem csoda ha az eredetileg 70Le-sre tervezett blokk 150Le-vel még a felét sem tudja mint régen.
Ezek fél millió km-t el szoktak menni, nem?
Tevedes, az 9,5 lett volna, en a 16 os 80e kmest neztem.
Amugy kb mind euro 6 adblu-s es ugyanazt a 2,3 ast felhuztak 130-150le re.
Annyira azert nem vonz a gari utani blokkcsere 1, 5 ert.
Már Henry Ford is megmondta 1910 körül: "A legjobb autó az új autó".
Nem tévedett.
Pontosan és kézmosás nélkül utána a szaros mancsukat lengetve jönnek kezet fogni és én vagyok a bunkó aki ezt nem akarja, igencsak Pipi pozitívak.
Rozsdabudit.
De en nem is vernyogok.
Igy visszagondolva egyre szimpibb a 4,5 milla hiteles.
+t
Te meg autót vetél. Nekem az még hátra van.....
Csak egy ojjektívet vettem meg egy fotóstáskát. 300k cuzammen.
Ha egy muanyag nicon coolpixet vettel volna 20e ert egy szavam se lenne.
Ők saját kezűleg oldják meg a problémát?
Már csak ezzel többet költöttél mint sok kollégám legalábbis a wc papírral.
Bocs, a lisztet meg a budipapírt kifelejtettem....
Az tavaly volt, de mindegy.... ....idén EDDIG csak fotós cuccokra költöttem. Ja, meg 2 vödör mészfestékre a konyhához.
Csak ebben az evben egy valag penzt koltottel luxus cuccokra, lakas felujitasra es butorokra.
Nem hitelbol.
Egyszer azt olvastam valahol, ha mindennap van mit enned-innod, és van hol laknod viszonylagos biztonságban - akkor a világ leggazdagabb 5%-ába tartozol.
Pedig az van. Ugorj vissza 300 évet hogy élt egy közember ? Sok esetben ha nem halt éhen egy szarabb évben az már egy nagyon jó dolognak számított
De ha nem akarunk ugrálni az időben akkor körbe kell nézni sok ország van ám ahol az ivóvíz elérhetősége sem olyan alap mint itt nálunk
Hát én azt a fene nagy jólétet nem érzem a bőrömön - pedig hidd el, hogy egy kicsit vágyom rá!
Én még mindig azt mondom hogy úgy kellene élni hogy ne a jövő lehetőségeit basszuk szét
És nem a kirajzásban hiszek hanem a jelenlegi helyünket úgy alakítani hogy meg pár ezer évig lakható legyen
És ezt csak addig tudjuk megtenni amíg nem rontjuk el teljesen
Szóval inkább ne legyen 2 évente új tévém, és hasonló dolgaim, keressek kevesebbet de ne vegyem el (A jövőbeli)mások elől az életben maradáshoz szükséges erőforrásokat
Sajnos ez a dolog úgy nagyjából senkiben sem tudatosul hogy a mostani nagy jólét árát az utódaink fizetik meg
Persze én sem élek úgy mint egy remete Nem is tudnám megtenni a körülmények miatt de igyekszem nem pazarolni
Véletlenül sem hasonlít mert ez nem hitkérdés hanem tapasztalat. A folytatásodban, mire és miért nincs szükség? Melója van vele egy csomó embernek? Igen tehát nekik szüksége van rá és az általuk keresett pénzre meg a többieknek van szüksége akik meg belőlük élnek mint te is, na jó ha igaz amiket írsz magadról (mondjuk ezt nem gondolom mert akkor egy karakterhez sem lenne pénzed a neten) akkor inkább a párodnak és fiadnak kik eltartanak így áttételesen mégiscsak neked is szükséged van az általad feleslegesnek ítélt dolgok gyártásában segédkező emberek pénzére, tényleg, egy influenszernek (mint ahogy a fiadat beállítod) vajon szükséges a tevékenysége?...........a te általad osztott nézet szerint nem nagyon hisz semmi értelmeset nem csinál és nem állít elő semmit......az én véleményem szerint (ugyan még azt sem tudom pontosan micsodák) pedig igen mert a körforgás részei és ha pénzt kapnak a ténykedésükért akkor valakinek szüksége van rájuk is.