Ez így akkor sem állja meg a helyét. Vagy megcsinálom normálisan, vagy nem csinálom meg.
Megnézném mondjuk az én teleszkópomat hogyan csinálnád így meg...as módszerrel? Ahogy sikerül...
Persze, hogy nem egyezik, ha marad a pumpában. De ha nem marad, akkor egyeznie kell, hisz a köbcenti értéket úgy állították elő, hogy előbb kikísérletezték a szintet, majd leengedték (sokáig) és megmérték, hogy mennyi.
Ilyen 7-800 forintos mosó szerekkel nem túl gazdaságos sokszor öblíteni ;)
És a 10-15 éves leülepedett trutyit nem biztos hogy feloldja.
Mostam én már pár telót de a szétszedés volt mindig a legjobb-leghatékonyabb
Rossz a tapasztalatod! Nekem meg az, h még véletlenül sem egyezik a szintbeállítás avval a mennyiséggel amit írnak a könyvben.
Több márkánál több telónál...
Akkor meg minek vitatod, hogy ki lehet vele tisztítani? Beletöltöd azt (40-szer) majd kiszárítod. És tiszta lesz. Akkor is, ha nem szeded ki a villahídból. Nem?
A gondos kitisztításnak és a szerelési helyzetnek nem sok köze van egymáshoz. A beszerelt villát is fel lehet tölteni brigéciollal színültig. És ezt akár százszor egymás után is meg lehet tenni. Tiszta lesz. Továbbá nem gyári előírás a teljes kitisztítás, ahogy a motorolajnál sem az. Teljesen irreleváns, hogy teljesen kitisztítod és ehhez képest két hónap múlva lesz 10% koszosságú, vagy olajcsere után egyből ilyen. Az a lényeg, hogy a csere akkor legyen elvégezve, amikor a piszkosság mértéke még a mechanikailag elfogadható szinten van. Egyetlen karbantartásnak sem lényege az, hogy a gyári új állapotot állítsuk elő.
Lattam a videoidat, rosszat egy pillanatig sem gondoltam rolad. Ha az amerikai vevo igy akarja akkor igy kell csinalni. Bar erdekes hogy azt gondolnam ott tobb a penz mint itt, az a 3-5000ft-os szimering nem kellene problemat okozzon a tulajnak, plane hogy szetszedve latod ha rossz a csuszogyuru vagy barmifele serules van.
Egy szempontbol megertem ezt a szet nem szedest, van nehagy elbaszott tipus amit nagyonnehez ugy szetrantani hogy a csuszogyuru ne seruljon.
Én maradok a szetszedes + alapos elmosasnal.
Blokkal azert nem hasonlitanam a telot mert a blokknak van sajat olajszuroje mig a telonak nincs.
Mi mindig ugy es azt tesszuk amire a tulaj megker. Mindig elmondjuk mi javasolt es mi a szakszeru. Ezek utan nem szedem szet a telot ha a tulaj nem fizeti ki. Masreszt a motorblokkot sem szedjuk szet olajcserekor plusz otthon 10 ezer felett mennek fel meg asvanyi olajakkal. El tudod kepzelni mi rakodik ott le? Ennek ellenere ha a vevo NEM keri a szetszedest ami ugye szimmering cserevel is jar akkor is a helyen miutan lecsorgott tisztito folyadekkal felontom megpu,palom leeresztem majd ujra es a masodik leeresztesnel mar tiszta folyadek jon le. Kompresszorral ezutan atfujom amig barmi is jon a telobol. Mivel az also csavar kint van igy ott nem all meg semmi, kifolyik. Ezek utan toltom fel a megfelelo szintre ugy mm-re meghatarozva vagy folyadek mennyisegre. Hidd el nyugodtan tekinthetsz szerelonek hisz 35 eve ezt csinalom masreszt soha senki nem panaszkodott es evek mulva szetszedve ugyanazt a telot gyonyoru belso alkatreszeket talalok.
Masik: hidd el eron felul teljesitek, szinte mindig tobbet dolgozok mint amit kernek es fizetnek. Vevok rendkivul halasak es elegedettek. Meg a faszjanko okostonikkal is turelmes es segitokesz vagyok. Nem vagyok voroskereszt, csaladom van es en is penzt akarok keresni.
Talan sjat magad gyozodhetsz rola, gyere ki es dolgozz velem. Valtozni fog a velemenyed. Egyebkent is keresunk szerelot, 2 hetre fel vagy veve.
Nem vagyok benne biztos, ha benne hagyod a teloszarakat, nem tudod se kimosni, se tokeletesen kicsorgatbi az osszes olajat, marad benne, de mennyi ? Nem lesz fetuno biztos, de nem az eloirasnak megfelelo.
Félmunka, ha akarod csinald igy. Zokniban is lehet labatmosni de nem az igazi.
Megnézném mondjuk az én teleszkópomat hogyan csinálnád így meg...as módszerrel? Ahogy sikerül...