most nem vagyok benne biztos, hogy nem érted, vagy csak nem akarod érteni minden erőszakos "vallás" (beleértve a kommunizmiust, nácizmust stb. tehát inkább eszmerendszert mondanék) az emberirtás csimborasszója, és ebben nyakik áll a keresztény egyház. a Vallás meg mindenkinek a sajátja.... szerintem. nem a kereszténységgel van a baj, az ember által cenzúrázott és elqrvított kereszténységgel, de ez igaz másra is....
ezeken túlvagyok már, egy reklámblokkoló bővítmény volt az operán de azt is leszedtem
a többin semmi nem volt, az explorer is olyan natúr ahogy az öreg bill megírta anno 10 éve
szolgáltatói hiba, cookie baszás vagy bővítménykezelési hiba.... első körben ezekre tippelnék. töröld a cookiekat és tiltsd le a bővítményeket... plusz egy böngészési előzmény törlés se ártana
Azért rögtön kikiáltod az emberirtás csimborasszójának a katolikus egyházat.Egyetemes okként meg a vallást.
Holott vlt pár masszívan toplistás eszmerendszer ami több embert irtott ki.
A tények makacs dolgok így igaz.
rosszul látod, rajtam nem fogott a komcsi tanítás... én másképp látom, a tények meg makacs dolgok... én úgy gondolom, mindenki úgy találja meg a saját külső és belső egyensúlyát, ahogy szeretné, de ezzel ne ártson másoknak, ne zsaroljon, ne fenyegessen.... ez az én "vallásom"....
Látom azért fogott rendesen a komcsi tanítás mint a korosztályból mindenkin.
Minden vallás térít.
És ebbe vastagon belemegy a kommunizmus is.És nini azért belehalt pár százmillió ember.
De ott nem pap volt hanem párttitkár.
nem mondtam, hogy más vallástörténet nem erőszakos, csak a keresztény... de még egyik pápa sem állt ki, ítélte el elődjét, mondván, hogy a biblia és Isten tanításaival ellentétes módon cselekedtek, és ajánlotta fel az egyház javait a károsult népeknek kártérítésként...
nem tisztem ítélkezni, a tények azok tények.... a kereszténység mindig is egy térítő vallás volt, és aki nem akarta, annál jött az erőszak.... ugye aki pár embert öl meg, az gyilkos, aki milliókat hódító. a történelmet pedig a győztesek írják.... és milyen király az, hogy eleve nem üdvözülhet, csak egy kis része az emberiségnek, de az is csak akkor, ha azt csinálod, amit én mondok (illetve a papok), mert amúgy pokolban fogsz égni, meghalsz, senyvedsz és szenvedsz stb. tényleg, ez tök jó....
már maga a templom eleve hiteles, hiszen "Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fent a mennyben, vagy amelyek lent a földön, vagy amelyek a vízben a föld alatt vannak: ne hajtsd meg magadat azok előtt, ne szolgálj azoknak" . Bemész, csak az van... arannyal borítva....
ha az egy Isten hitből indulunk ki, mindenki uahhoz az Istenhez találja meg az utat, de én úgy hiszem ez nem lehet a megfélemlítés, erőszakkal kényszerítés, zsarolás útja.... az emberek által szerkesztett, cenzúrázott biblia pedig ebben erősen benne van...
nyilván buta vagyok....
Nem tom nálad mért akadt be a keresztény meg a népirtás,de azért bele kéne egy időkeretbe és azon belüli kontextusba tenni a dolgot.
A középkorban mint minden emberi játékban irtották egymást is meg más vallásút is bőven az emberek.Egy iszlám hódítás nem volt az a barátságos népmese.
Amit az oszmán birodalom lerendezett csak magyarországon ahhoz képest a keresztes lovagok csak kisfiús játékot űztek.Hogyisvan a Vágó Istváni idézet,fasza fürdőket hagytak itt meg jót tett a gasztronómiának?
Jah a fél ország sívó pusztaság lett.Elvileg a család azután jött a környékre a Tótoktól mert tök néptelen lett Buda környéki megye.
A keresztes hadjárat is olyan hogy minden vallás magának akarta Jeruzsálemet mondván hogy én ott voltam,csak ugye a másik rákontrázott hogy én előbb,vagy hogy én vagyok ott most.
Ebből lett haddelhad.Mondhatnám hogy foci helyett az volt a népsport akkoriban.
Mostani utolsó 120 éve egészen erőszakmentes lett a keresztény egyházaknak,az iszlám maradt ugyanaz.
ami a bibliában van a jézusos rész meg ami utána jött az nem az ami most van és kurvára nem az ami régen volt
mert ugye a szeretet meg a hasonló dolgok pont nincsenek
akármelyik kis faluban a templom a legnagyobb épület, szóval nekem ne beszéljen senki sem a szerénységről meg ilyen kamu dumákról
mert azt még meg is érteném hogy van egyházi vagyon, mert pl iskolát tart fent belőle ami végülis egy karitatív cselekedet
de amikor a geciknek hegyekben áll a pénz és a vagyon ez kurvára nem az a tanítás amiből kiindult az egész
Csak unalmas vagy. Komolyan azzal akarsz piszkálni hogy butább vagy nálam?
Pedig én csak 1 dologhoz értek, a gondolkodáshoz. Nem tehetek róla hogy ezt néhány emberrel ellentétben, képes vagyok bármire használni.
a többin semmi nem volt, az explorer is olyan natúr ahogy az öreg bill megírta anno 10 éve
Holott vlt pár masszívan toplistás eszmerendszer ami több embert irtott ki.
A tények makacs dolgok így igaz.
És ha valami "nem jön össze", az nem Isten akarata, hanem mi, emberek b@sztuk el...
Minden vallás térít.
És ebbe vastagon belemegy a kommunizmus is.És nini azért belehalt pár százmillió ember.
De ott nem pap volt hanem párttitkár.
már maga a templom eleve hiteles, hiszen "Ne csinálj magadnak faragott képet és semmi hasonlót azokhoz, amelyek fent a mennyben, vagy amelyek lent a földön, vagy amelyek a vízben a föld alatt vannak: ne hajtsd meg magadat azok előtt, ne szolgálj azoknak" . Bemész, csak az van... arannyal borítva....
ha az egy Isten hitből indulunk ki, mindenki uahhoz az Istenhez találja meg az utat, de én úgy hiszem ez nem lehet a megfélemlítés, erőszakkal kényszerítés, zsarolás útja.... az emberek által szerkesztett, cenzúrázott biblia pedig ebben erősen benne van...
nyilván buta vagyok....
A középkorban mint minden emberi játékban irtották egymást is meg más vallásút is bőven az emberek.Egy iszlám hódítás nem volt az a barátságos népmese.
Amit az oszmán birodalom lerendezett csak magyarországon ahhoz képest a keresztes lovagok csak kisfiús játékot űztek.Hogyisvan a Vágó Istváni idézet,fasza fürdőket hagytak itt meg jót tett a gasztronómiának?
Jah a fél ország sívó pusztaság lett.Elvileg a család azután jött a környékre a Tótoktól mert tök néptelen lett Buda környéki megye.
A keresztes hadjárat is olyan hogy minden vallás magának akarta Jeruzsálemet mondván hogy én ott voltam,csak ugye a másik rákontrázott hogy én előbb,vagy hogy én vagyok ott most.
Ebből lett haddelhad.Mondhatnám hogy foci helyett az volt a népsport akkoriban.
Mostani utolsó 120 éve egészen erőszakmentes lett a keresztény egyházaknak,az iszlám maradt ugyanaz.
mert ugye a szeretet meg a hasonló dolgok pont nincsenek
akármelyik kis faluban a templom a legnagyobb épület, szóval nekem ne beszéljen senki sem a szerénységről meg ilyen kamu dumákról
mert azt még meg is érteném hogy van egyházi vagyon, mert pl iskolát tart fent belőle ami végülis egy karitatív cselekedet
de amikor a geciknek hegyekben áll a pénz és a vagyon ez kurvára nem az a tanítás amiből kiindult az egész
Hagyjál békén, ne zaklass!!
Pedig én csak 1 dologhoz értek, a gondolkodáshoz. Nem tehetek róla hogy ezt néhány emberrel ellentétben, képes vagyok bármire használni.