Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Vagy valami mediterrán országba.
iden meg menjek el a karib szigetekre?
Nem vilo függő
Ez jol birja mar negy eve,es a tokom tudja mibol van.a wilo-kbol mind birja,egyik se ment szet.
Jövőre tüzeled el.
Ez igy igaz, pedig nagyon tudtak pánikolni rajta valamelyik télen a fűtés miatt. De az csak a,kisebb gond lesz hogy,hideg lesz a lakásban.
Ezt vagy a csertolgyet lehetett valasztani.Ez meteres be lehetett 5 kobot is,a csertolgy ideivagas 2,5 meteres szal es csak 10 kob.Mit csinaljak ennyi cuccal?Ami jovore szarad ki?
Ha nem lesz gáz akkor itt nagyon cudar világ lesz, szerintem az lesz a legkisebb bajunk hogy vacogunk a takaró alatt....
Csak ahhoz is nem gagyi számitógépes szar kell huszezerért, nanem tiszta szinuszus feszt előállitani tudó inverter. Különben a keringető is tönkre megy
A rönkhasító csak forgott a száraz göcsörtös törzsben, pedig bika volt mert traktor tekerte
Párat kipróbáltunk és inkább hagytuk a fenébe és le lett kuglizva egészben
A szunetmentessel egy napot elmennrk a szivattyuk.
volt már ilyen időszak több is a történelemben, kiváncsi leszek rá hosszutávon
De azért nem gondolkodsz rosszul, hőszivattyúban én is gondolkodom, csak nekem gáz marad a tartalék. Meg a hőszivattyú is olcsóbb mint másnak
ismeros valami ketkiloert vett hasznaltan egy combosabb benzines generatort,mert minde telen haromszor egy-ket napra kinyiffan az elektromos szolgaltato,oszt kakukk a hoszivattyunak es cudar lesz.
Buzi akácot de utálom
Drága, és a fűtőértéke is szar
Egy előnye van hogy jól hasad, réfen kettesével vertem szét a kuglikat akkora király voltam
A tölgy sokkal magasabb hőfokon ég, és a hőértéke is szinte a legjobb
Mondjuk ezzel én is igy vagyok, de a fa előnye, hogy gáz nélkül is megy. Bár ha nem lesz gáz, akkor lehet villany se, anélkül meg semmise megy manapság. Legalábbis igencsak kiveszőben a gravitációs fűtés.
Mit kell azon csapkodni? Láncfűrész, meg hidraulikus rönkhasító az Aldiból.
Nem csapkodok mert egy kisujjnal tobb menne a levesbe.
Van egy hidraulikus hasito azzal oregesen telirakom nyaron a tarolokat.
Tudod ez is olyan hogy mindenki látott már olyan embert akinek megérte, de amikor ide le kéne tenni az udvaromra 10köböt értelmes áron, akkor sehol nincsenek.
Majd nyáron veszek két kalodát ami a nyakukon maradt.
Nem igazán akarok fával fűteni, mert mint mondtam nem éri meg és tényleg csak a macera van vele.
Kizárólag vésztartaléknak kell.

Át fogok térni a hőszivattyús fűtésre, napelemről, a gázt meg kiköttetem a picsába.
Egy halom csőtől megszabadulok, meg egy geci szolgáltatóval kevesebb a házban, de két féle fűtési mód azért kell ha az egyik beszarik.
Bár az is lehet, hogy veszek egy diesel aggregátort, meg köbméter gázolajat, és arról megy a villany és a fűtés ha Paks2 lefulladna.
Ha fával 150 ezer lenne a téli fűtés gázzal meg 200 ün akkor se baszakodnék a fával ha, minden adott lenne hozzá
50ezerért nem baszom szét se a kezeim se a hátam, az a múltkori favágás is odabaszott csapkodtuk meg hordtuk vagy 3 hónapig
Ez ami akac most van nem rossz csak vizes.Viszont gyorsan fogy,ilyenkor kell venni,vagy meg elobb.Jelenleg nem tudom lerakni a tobbet,de jo lennem meg egy 5 os adag.
Én nem fütök fával, ismerősök veszegettek igy, volt telefonszámuk,mindig ugyanaz hozta. Tavaly még vettek, bár nem kérdeztem mennyiért.
Pedig kifujja, vagy haszontalan térben adja le a meleget a füstgáz.
Ez volt régen, de már nem. Kivetettek valami útadót, hogy ne érje meg, és a román fa sem olyan olcsó miután rájöttek hogy kiirtják saját erdeiket.
De kell fűteni mert a szomszédok sem fűtöttek Eléggé ki volt pusztulva. Se alattam se felettem és csak egyik mellettem lakó lakott ott, de ő sem fűtött mert jegesmedve volt az anyja.
Amikor még a szomszédok fűtöttek akkor fele annyi volt a költség.
Meg ez a konvektor kifújja a meleget. Eleve egy koaxiális csövön ment ki a szabadba, tehát vissza lett hűtve.
Direkt megmértem 50fokos volt a kimenő gáz.
A mostani központi gázkazánomnak is van ennyi a kéményen, és a huzatja is nagyobb.
Innentől kezdve pedig nem lehet lényegesen alacsonyabb a hatékonysága.

Kondenzációsnak persze lehet jobb, de az meg pláne nem éri meg ha meglévő rendszert kell cserélni.
qrva drága lett a fa tavaly az állami szopatás miatt.... nyilván volt akinek ez megérte...
nekem kis házam van, körbe szigetelve, még a tetőn is van 20 cm thermobeton. 42e Ft-ért sikerült az 1,7m3 kalodát hozatni kályhakészen, ami tavaly előtt 32e Ft volt. a garázst fűtöttem csak fával. A házban a cserépkályhát nem fűtöttem fel, maradt a kombi gázcirko. Olcsóbban jövök ki én is a gázzal jelenleg, mint fával. A megemelt havi átalányom 7,5e Ft melegvízzel... igaz most nem volt hideg tél. nekem nem éri meg feltenni a napelemet, nem jön vissza az ára soha... pedig klímázom is a házat...