Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

egy barátnőm magyar vizslázik nagyon régóta.... most csak 2 van, a legidősebb elment tavaly, a legfiatalabb, amelyiket magának választotta, csak az "ördög kutyája" néven fut
A tudatlanság vakká tesz. Ó, nyomorult halandó, nyisd ki a szemed!
Nálam a farmon is vannak kutyák!
* ellenben ez a klasszikus német boxer
az enyém nincs ivartalanítva ellenben ez nem a klasszikus német boxer, nem az "amerikai" fajta... fajtastandard 27-31kg, az enyém versenysúlyban 37-38kg, az apja volt az istenkirály, 43kg 10-11 hónaposan még kölyök...
Na beagle-lel egyel találkoztam csak, az szarik mindenre és mindenkire, totál reménytelen a tanítása is szinte. Kiskorában cuki, mikor felnő, akkor meg egy lógó fülű, aránytalan testű, senkire se hallgató, nem túlzottan lojális eb jószág.

Megyek is haza, megszorongatom már a torkát a kutyámnak...ja nem, mégsem, mert inkább megyünk játszani meg sétálni, már biztos nagyon vár. Lehet szerencsés választás volt ez az eb, pár kölyök kori próbálkozáson kívül nem volt akciózás a falkavezér szerepért.
Jön velem pecázni is, már jobban várja a halat, mint én, mikor fárasztom, ott toporzékol, hogy látni akarja, ahogy először feljön a felszínre.
Már volt sok kutyám mind kedvelt.
Egyedül a beagle nem, de az nem kutya, az az ördög édestestvére kutyabőrben
Hamarosan hozok még egy pitbullt a házhoz annak is a torkát fogtam meg elsőnek és a szemébe néztem, ennyi info pont elég volt hogy haver kutya lesz
Pedig egy boxer másból is ért. De lehet kutyája válogatja, a miénk 10-11 hónaposan, az ivartalanítás előtt akciózott, de semmi drasztikusra nem volt szükség ha falka hierarchia rendezéséhez.
egy párszor én is el kellett játsszam a saját kutyámmal, amikor "nagykutya" lett.... torokfogás - leszorítás. volt hogy 20p-t is kellett fognom, hogy feladja, de pár kihívás után megértette, hogy nem ő a főnök mondjuk pár kék-zöld foltot én is összeszedtem
Na pont ez az, 6-8 hónapos növendék kutyát már máshogy nevelünk, mint egy apró kölyköt.
Szorongasd a torkát a 9 hetes 4-5 kilós kis kutyának, meglátjuk mennyire fog szeretni...max félni fog tőled, de ha ez a cél akkor elérhető könnyen.

Nekem sem pincsim van, mégsem kellett ütni, verni, szorongatni, földhöz vágni.
Torokfogás, leszorítás.... nem seggrepacsizók buzik egyesülete ez
Amúgy a,nem az igazi a bullterrier a dugást is abbahagyta ha meghallotta
Ami azért nem semmi teljesítmény volt annál a konok és önfejű dögnél
Az mindig is fej vagy írás elven működött rajtam kívül senkit sem viselt el vezérneka többieket is szerette de ha nem volt hozzájuk kedve leszarta a népet
Pl a,nagykapun rajtam kívül senki sem jöhetett be sokszor még az asszony sem
És sok egyéb dilije volt...
Ennek ellenére kibaszott vicces és szórakoztató egy jószág volt, csak 6 hónaposan kaptam és hiányzott neki némi ifjúkori nevelés
Nem egyről beszélünk, fegyelmezni kell, ok-okozat, következetesség és olyan tudatosság, hogy a kölyök kutya is tudja, hogy mit miért.
Ezt lehet aggyal és agyatlanul is csinálni.

Példa:
Jó reagálás: szétrágott papucs, rajta kapás, fenékre verés, mondani hogy "nem", vagy "nem szabad" és meg fogja érteni, ha nem is elsőre.
Rossz reagálás: szétrágott papucs, nem rajtakapás, órákkal utána összeverni a kölyök kutyát, akinek fogalma sincs róla miért támadt rá a saját gazdája, csak az oktalan fájdalmat érzi és félni fog tisztelet és szeretet helyett.

Óriási a különbség.
Én az amstaffot már 2 hónaposan fegyelmeztem
Persze nem ütöttem de akkor is mindig vigyázban állt
És mégis jobban kedvel bárkinél, ha az asszony babusgatja akkot is hozzám jön már akkor is ha csak ránézek
Szóval amelyik egy kölyökkori fegyelmezéstől lelki beteg lesz azt ki kell selejtezni
Gyanítom, hogy meg lehetne találni ott is az emberi tényezőt, láncra kötés, baba- vagy kölyökkori bántalmazás, végérvényesen megtört bizalmi kapcsolat állat és ember között. Sokan nem fogják fel, ha egy játszadozó 9 hetes kiskutyát pofán vágnak:
1. könnyen eltörik még a csontja, aztán leszarják és rosszul forr össze
2. lazán kiölik belőle a bizalmat a kétlábú patkányok felé.

Túl sok kutya van egy kutyatartáshoz túl buta réteg tulajdonában, fel ennyi háziállat is sok lenne ebbe az országba...meg úgy kb mindenhova a világban.
Sok kutyát ismerek van pár ami menthetetlen agyilag, hiába,kapott jó nevelést
Ezeket már a tenyésztőknek ki kellene szórnia, csak ugye a tenyésztés nem gazdaságos csak a szaporítás
Főleg ha perecelek csóri kutya miatt.
Kb. semmilyen helyzetben nem a kutya a hibás, hanem a visszamaradott gazdája, de ha ezt közlöd egy önérzetes gondolkodás-sérült gazdával, akkor sértődés meg kerek szemek vannak.
Az faja! Jól beleszaladtál... én szombaton egy kutyát gyúrtam el majdnem. ekecs után szaladt de hátulról akarta támadni miközben én meg kikerültem éppen csak baszki. a lefosott szar gazdái meg kiabáltak neki gyere vissza, persze póráz az sehol! Ugye nem is a kutya a hibás...
Viszont holnap úgy néz ki lesz felnim.
Utána húztam épp egy kicsit kellett az rk-nak, remélem most egy jó darabig nem kell.
Hagyd már a fenébe szerintem.
Ehh,akkor marad Kongó,ugyis szereti afrika jóravaló népét.
De van mert szkájpoltunk velük anno.
Ha nincs ott net akkor kűűgyük oda clamot.
Észak Afrika mellett egy szigetcsoport népszerű nyaralóhely. Lányomék voltak egymásutáni kettő évben csak egyszer egy másik közelben lévő szigeten...