Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem vagyok gyilkos hajlamú amúgy nincs más választás, vagy az amit mondasz vagy a kirajzás, én az utóbbit pártolnám már régóta.
azért egy jurta és egy moszkvai életvitel között nagyon nagy különbség van

kint a pusztán is lehet elég kényelmes dolgokat összehozni ha van pénz abban amit csinálsz
pl 15 méter rézcső meg egy nagyobb fateknőből egész fasza kis wellneskádat lehet összehozni és még mindig csak a filléres megoldásoknál tartunk.......
gondolom az öregéknek nincs annyi pénz a szarvasos buliban hogy összehozzanak egy kényelmesebb életmódot
Vagy valami brutal virus vagy nagy haboru kene.
Pontosan és ez így a jó, ha nem fogyasztói társadalomként élnénk a tömegeknek nem lenne melója és az lenne mint előtte, még kevesebbeknek állító jó lét sokaknak a tengődés, ma azért dolgozunk ennyien mert minden elromlik viszonylag hamar vagy elavul mert van jobb így az új terméket gyártani kell és ehhez kellenek dolgozók akik a jövedelmükből meg tudják venni az újat ezáltal fenntartva a melóhelyeket, mindenkiét mert van pénz mindenre (fodrászra, házra, bútorra, motorra stb.), amikor ez megáll akkor vagyunk válságban mert kevesebben dolgoznak kevesebbért így nem is fogy annyi ezért dolgozó sem kell aki majd igénybe a venné a többi mindenféle szolgáltatást így azokra sincs szükség.......szerintem jelenleg a fogyasztói társadalom az ami egyáltalán fenn tudja tartani tömegek jobb létét.
elméletileg nem, de gyakorlatilag mégis
pl vegyük a telefonokat
a mai átlag telefon kb tudja azt amit 10 éve a jobb pc-k, de mégis valami miatt 2-3 évesen már teljesen alkalmatlanok a használatra
aki szedett szét telefont az már látta hogy a telefonok többségének legnagyobb helyet elfoglaló alkatrésze az akku és a kijelző
az alaplap egy kis fos nyák, de érekes mód nincs olyan hogy cseréljünk alaplapot mert épp az 1gb ram helyett kijött egy olyan változat hogy 2 gb 4 vagy több....
inkább zúzzuk be a készüléket és vegyünk újat......
de ez mindennel ez van, a mosógépbe beleöntik a csapágyat hogy ne lehessen kicserélni azt a 3 ezer forintos alkatrészt, a nyomtatót lebutítják hogy x számú nyomtatás után álljon meg
stbstbstb
Azert szopasbol ha profi jol meg lehet elni.
Eccer más okból leírtam ezt: spektrumon ment, öreg házaspár orosz tundrán rénszarvasok tömegeit tartja, helyi nagymenők már amikor találkoznak évente kétszer valamelyik szomszéddal, lényeg lányaikat elküldik a messzi moszkvába tanulni ahol is egyetemre kerülnek, a film a hazalátogatásukról szól, a szülők életét benutatják és akkor jönnek a lányok, mosolyognak, teszik a dolgukat és akkor este jön a kis interjú velük, kérdés, ugye milyen jó újra itthon?....összenéznek és kis hallgatás után nemet mondanak és elsorolják, hogy már nem akarnak jurtában lakni, szabad ég alá szarni botba kapaszkodva, állatokkal foglalkozni minden nap és a többi, lett egy kényelmesebb életük a nagyvárosban és már az kell, semmi sem vonzza őket a régi életmódhoz .........................és igazuk van a fejlődés arról szól, hogy az embernek egyre kényelmesebb, könnyebb élete legyen, egyéni szinten meg, hogy a gyerekemnek jobb legyen mint nekem...................persze nem minden szülő látja így, haverom pl. ugyanazt szánja a gyerekének mint magának ugyanannyi szopással, kínlódással, nem vagyunk egyformák.
Ezen felül a fenntarthatóság és a fejlődés nem ellentétes.
Sőt, a fejlődés szerintem a növekvő hatékonyságról szól, mind a technológiában, mind a természet világában.
Ami nem kell én sem veszem meg, de attól hogy nekem nem kell valami még másnak lehet jó.
én a fenntarthatóságban hiszek
kb semmit sem dobok ki ami még használható, nagyon ritkán veszek valamit ami nem kell igazán stbstb
ez a divatmajomkodás sosem érdekelt pl van olyan bőr téli bakamcsom amit legalább 15 éve vettem
Ja,csak a neandervolgyi lecsapta es megette ugrimucust,most meg vidaman elnek.
Mondta a gazella, akit utolért a gepárd.
Mikor lettél budhista?
miután kb mindenki rájött arra hogy ez a fejlődés nem fenntartható akkro azért el kellene gondolkozni a lassításon
amúgy a neandervölgyi mellett ugyanúgy ott ugráltak a mezei nyulak mint most mellettünk, szóval ez is egy kicsit sántít
van valami olyan bölcsesség hogy
ha van szép-jó feleséged boldog ember vagy
ha van szép-jó kocsid boldog ember vagy
ha egyik sincs nyugodtan alszol
Nem Mordorban kell lakni es lesz gyogyszer a fülre azonnal.
Ugyanezt mondta a neandervölgyi mikor szomszédai lettek a homo sapiensek, a görögök mikor a rómaiak keveredtek oda és sorolhatnánk, nem a fejlődés gyors hanem az öregek lassabbak és nehéz felvenni a tempót és nem is kell majd csak lesz valahogy....vagy nem, de az is mindegy.
Most jut eszembe megyek is antidepresszánsért, az akciókamerám mellé
a világnak kellene fékezni, de sajnos a fogyasztói társadalom nem engedi
a fejlődéssel együtt jár a kapkodás idegeskedés stressz, aztán zabáljuk a sok bogyót hogy kb úgy érezzük magukat mint a bazi nagy fejlődés előtt
a patika tele van antidepresszánsokkal nyugtató altató stresszoldó stb cuccokkal, de ha egy fülgyulladásra kell csepp azt meg kell rendelni pedig felbontatlanul másfél évig jó.
Odáig nem jutottam és úgy is állok, megint csöves vagyok, de legalább nem mondok olyasmit, hogy túl sok és gyors a fejlődés, én megrekedtem viszont tudok róla.
Van honlapod?
Feszbuuk,instagram,twittered?
Ez kb a gépromboló hozzáállás, mikor fuvarozni kezdtem 93'-ban az iroda csövese voltam a nyomorult ifával, eltelt fél év mikor bejöttek az első gsm900-as mobilok mert ugye addig a 450-esek voltak horror áron, ( 1 kollégának volt, azt nem is láttuk) tehát én másodikként vettem egyet hitelre, addig volt a havi bevételem olyan 40-60 rugó ( akkoriban az átlagosnak számított) és ahogy elkezdtem az akkor csináltatott névjegykártyákat osztogatni ( azért csináltattam mert költöztettem a Regőczy Krisztinát és kért egy card-ot ami nem volt és a telszámomat nem volt hajlandó felírni sehova, égtem ahogy kell) és az első hónapban gyakorlatilag a tízszeresére olyan 400 rugó körülire ment fel és nem sokkal kevesebb volt addig amíg a többiek is rá nem jöttek, hogy ez kell, addig kiröhögtek és bunkofonoztak no meg a nagyképű újfijú voltam egész addig míg rá rövid időre sikerült autót cserélni és építkezni kezdeni. Abba lehet hagyni a fejlődés követését, de akkor a világ elszalad és már kicsi lemaradást is kurva nehéz behozni.
Eddig nrm kellett ilyen headset vagy mi,de valami de gond a sorban motorkazassal.
Nem veszed figyelembe a sebesseg faktort,mert ti Max pilinckaztok 100-al jo esetben.
De egy 6-7-10 fo tud ugy szetesni 120-140-160 al egy zsufoltabb fouton hogy segitseg tud lenni.
Az elso 3 egyben tud lenni egy elozesnel,a 4-5 beragad akkor az utolso minimum 5 perc addigra az eleje nagyon eltunik.
A nagy gond ha van a csapatban lassabb.
Kurvaidegesito mkor 10 percen belul 4x kell bevarni es 4x kell megelozni ugyanazt a kamiont.
És? Mi tart vissza hogy kiköltözz egy jurtába? Mégis itt lógsz a neten.
Neked nincs szükséged intercomra, tiszta sor, én is jól megvagyok nélküle, de csak azért mert egyedül szeretek motorozni.
Bár azért hozzá tartozik hogy sokkal egyszerűbb a navigáció hangját meg a zenét is a fejembe varázsolni drótok nélkül, mert most agybadugós fülest használok a célra, ami macerás tud lenni.
Akció kamera is csak azoknak hülyeség akik semmi érdemlegeset nem csinálnak amit fel lehetne venni vele. És oké, abban igazad van hogy az emberek 99% ilyen, de volt már hogy egy ilyen VHS kamerát gumipókoztam fel a tankra. Ahhoz képest 1000* jobb egy ilyen akciókamera.
fene tudja
nem szokott hiányozni amikor olyan helyen vagyok ahol nincs net