Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

esetleg elérhető vhol?
Ennyi.
Én sem szoktam cserélgetni ősszel az olajat csak ha amúgy is cserés. Még egy motoromon sem marta szét a főtengelyt a savas olaj, pedig van pár öreg csotrogányom sőt még csak rozsdásodni sem szokott belül.
Göbölös Zsolt (olajdoki) ezekből írta a szakdolgozatát, meg méregették is, aztán minket is mindig oltogatott ezekkel.
Végülis, nem az én motorom, meg túl van lihegve ez a téma, de minden szakirodalom azt javasolja hogy ne hagyd állni a használt olajjal.
Ha felmelegszik a nedvesség távozik.
A lényeg hogy jó idő van , aztán baszassuk ! Pocs , már az egyik csizma a lábamon !
Ja, igazad van a magasabb szám a sűrűbb.
Ritka az a motor amelyikbe kizárólag 50-est írnak elő , hacsak nem racing vas !
Általában hígabb, mert a teljesítmény szintje is magasabb lesz.
Nem kell variálni ezzel. Nem tesz jót a gépnek, ha az illestési hézaghoz nem passzol az olaj vastagsága, hiába csendesebb.
Kizárólag a gyári ajánlást!!! viszkozitásra és minőségre is.
Igen , én hagyom ! Tavasszal meg lecserélem , és nem az állás alatt az olaj által felvett nedvességgel elqrt olajjal nyelezek !
Jó majd ha felébredtem, átgondolom
Tudod most mit foh be az agyam
Te hagyod állni benne egész télen az elsavasodott olajat?
Ha használod ezzel nincs gond, mert felmelegszik az olaj, de lerakáshoz mindig friss olaj kéne.
Két 10w-set lötyizz a 10w-40 et és a 10w-50 et . Erről beszélünk . Az 5w már mínusz 40 től jó , persze hogy hígabb !
Rendben , meggyőztél , azért érdemes az itt található táblázaton átfutnod http://www.geree.hu/2011/10/ol... a viszkozitás az olaj folyási képessége !
Nincs kérdésem
http://totalcar.hu/tanacsok/ol...
Ne keverjétek a szezont a fazonnal
Szóval pocsival képbe vagyunk PONT
Löttyintem én tesa, de a 10w50 sűrűbb! A kocsiba a 0w20 még a víz nél is higabb... be is paráztam h folyni fog, de szutyuki csa benzint csipegeti
Egyébként milyen igaza volt ! Az olajcsere a lényeg , nem az hogy 40 vagy 50 !
Fater mondása volt, víz olaj legyen mindig meghálálja a motor!
Pedig de ! Fogsz két flakont , meglötyögteted és szemmel is látod melyik hígabb !
A 10w mínusz 30 fokig jó , és az 50 es a hígabb olaj , gyorsabban kialakul az olajfilm !
Hát most fingom sincs! Szerelőm a bájerbe 5w30 helyett 5w40-et rak mert csipegeti. Mondjuk kellett öntenem kicsit a duksiba is eszi ez is aszittem, hogy nem, de csak töredékét mint az exmeralda.
Nee máá hogy az w50 a hígabb!!!! Az a meleg oldal...
Nem nyáron lenne az ideje? hidegebb időben nem jobb a "higabb"
Nem értek hozzá csak kérdezem!!!
Kocsiba idáig 5w30 ment, de most tavasszal 0w20 ment bele és kibacott csendes lett!!!
Nem eszi ez sem az olajat!!!!!!!!! Pedig gyakran ellenörzöm!
Oké. Nekem 10w40 az előírt így azt kapja.
De igen , ő mindkét olaja 10w viszont az 50 es a hígabb !