felénk annyi áfa csaló van mint nyúlszar a réten, aztán virul mind évtizedek óta
értelme csak van...
de igazándiból arról van szó hogy nem fér el a 12 millába, akkor vállalkozzon rendesen
plusz a nyugdíja se lesz szar, persze mindenki azt mondja úgyem lesz nyugdíj, de ha odakerül jó szar lesz ám amikor utalják a gombokat
Egyre nehezebb leírni magánhasználatos cuccokat a sok ellenőrzés miatt, nyilván van amit lehet, de rizikós, a kata ha a vállalkozás kb. 30%-a csak a költség akkor nincs élterme áttérni normál vállalkozásra, de talán még 50%-nál sem. 🤑
régebben akartam itthonra egy esztergát, de végül mégsem jött össze
amúgy azok a régi lomok többsége már gyalázatos állapotban van, nagyon pontos melókat nem kell vele csinálni
pc kell neki gépműhely nem 😂 vga téren nagyon durva árak vannak, a többi nem vészes
mondjuk egy fasza táp is már 6 számjegyű
Aki akkor valami pozícióban volt, az nagyot tudott nyerni - mert azért mindenhol "bent" kellett lenni valamennyire, hogy jól járj.
Azokból a gépekből még ma is (!!!) taláni eladókat, vicc áron... 2 méteres csúcstávú, 1 tonnás eszterga 500 ezer...
A fiad a PC-je árából egy komoly gépműhelyt felszerelhetne 😅
akkoriban kurva sok mindent lehetett venni gombokért
faterék a céghez rengeteg mindent vettek vas árban
mázsaszámra esztergakésekek, lapkákat, fúrókat, vadiúj tokmányok egyéb pótlakatrészek stb
már akkor is párszáz ft volt egy lapka, aztán kilóját vették 4-5 forintért, igaz mindent el kellett hozni de többségét lehetett használni
Dehogy... igazából a mai szemmel nem korszerű a műhely, 30-50 éves gépek, sokat a rendszerváltás után kilóra vett meg a csődbe vitt volt szoci cégekből. Semmi CNC meg ilyenek, de ő nem is a volumenre megy - egyedi szarokból jól elvan.
de ez a lényege hogy kicsi pénznél legyen egyszerű a "vállalat vezetés"
pár millás bevételeknél nem kell tartani könyvelőt, meg ismerni ezek kis és nagykaput hogy megmaradjon a forint a zsebben
ahol nagyobb a zseton ott már ne legyen katás.........
ekkora forgalom mellett már egy csomó mindent lehetne áfázgatni minden szart leírni stbstb
pl most rak össze a gyerek egy pc-t, kb 1.3 milla lesz a gép ez a számla megy a levesbe mert ev
csomó rendezvény, üzemanyagszámlák szállók ára ez is megy a levesbe
csak neki nem éri meg más mert van évente 6-7 milla bevétel, főleg hogy nappali tagozatos így csak 25 ezer/hó
Nem tudom, nekem 3 katás ismerős van, mind rinyál a határ miatt... meg - ismét csak Pesten - kijön a vizes, gázos, kazános, ott van 3/4 órát, és 20-30 munkadíj és egy napra talán esik 3 cím...
Itt vidéken is csőgörényes ember fél óra alatt 15 - tudom, mert én fizettem ki 😁 - de nem sajnáltam, azonnal jött, és profin dolgozott.
Mert kifizetik, ha nálatok is fizetnének érte annyit akkor ott is annyit kérnének csak hát ha annyit kérne akkor nem lenne ügyfele kivéve ha egyeduralkodó a műfajában a környéken. 🙄
Mondjuk ez is országrész szerint változhat, nálunk szerintem havi 1 millát munkadíjban simán megkeres 1-2 alkalmazottal egy mester, de talán magában is ellenben felétek lehet, hogy nem akár több munkával is, Bp.-n meg hetente. 😁
Ok, de a tej, hús, benzin ára a pestinek is annyi, mint a vidékinek... akkor a munkája miért ér 3x annyit? El van ez baxva, ez a pest-központúság...
A fickónak valóban saját a műhely, háznál, de elég nagy: 6 eszterga, 3 hengerfúró, marógép, 2 oszlopfúró, plusz rengeteg szerszám ezekhez, amit hirtelen láttam... Egyedül dolgozik... 😁
Nem is tudom, 12 vagy 14 milla? Azért az egy kőmívesnek vagy bárkinek főleg ha van alkalmazottja hamar összejöhet. A masszőr akihez jártunk annak nyilván nem és tolja is boldog boldogtalannak a számlát annak is aki csak a háza előtt elmegy.
Ebben is van valami.......sokat dolgoztam még a szociban és közvetlenül utána is a zöldség történetben különböző jelleggel ( piaci árus 2 piacon, beszerző piacokról, sofőr bp.-i tsz melléknél stb.) és mivel az országban és bp.-n is jártam a piacokat meglepő volt, hogy a bp.-i piacok, kereskedések olcsóbbak voltak mint a vidékiek a legérdekesebb az volt, hogy a Fény u.- piac gyakorlatilag a legolcsóbb volt a bp.-iek közül igaz annyira szarokat nem árultak soha mint a lehelen ahol a hulladék a mai napig komoyl méreteket ölt miközben azt hirdetik, hogy a város legolcsóbb piaca ami messze nem igaz. Ez kb. olyan lehet, hogy Mo.-n szinte minden drágább mint nyugaton (ugyanabban a minőségben) mert hát nálunk mindenből kisebb mennyiséget lehet értékesíteni és ez drágítja a termékeket.
értelme csak van...
de igazándiból arról van szó hogy nem fér el a 12 millába, akkor vállalkozzon rendesen
plusz a nyugdíja se lesz szar, persze mindenki azt mondja úgyem lesz nyugdíj, de ha odakerül jó szar lesz ám amikor utalják a gombokat