Már gyerekként (tehát a legelső cigi elszívása előtt) is szar volt a vérkeringésem. Elmentem néhányszor télen én is szánkózni a többi kölyökkel, legalább úgy fel voltam öltözve mint ők, és míg ők legfeljebb egészségesen kiporosodtak, én csonttá fagyva, ellilulva mentem haza. Aztán így hamar leszoktam a "tél örömeiről".
OK, nekem 9 helyiség van, amiben külön radiátor van - ha mindben konvektor lenne, ráment volna a gatyám az alatt a 20-30* év alatt... plusz qrva nagyok, a lapradiátor meg alig lóg ki az alak alól...
*26 éve lakunk itt, ebből 20-at az előző kazán ment - amit csak azé' cseréltem ki, mert akkor épp sok lóvé jött be 😁
vasas cégnél télen 25-27 fok nyáron 40+
ráadásul full párás
utáltam a meleget, volt hogy nyáron hazamentem a 25 fokos lakásba és be kellett takarózni mert fáztam
régen sokat olvastam erről
ilsen 70-88% hatásfokokat számolgattak a parapetes konvektoroknál(gyártó persze többet ír)
ami azért az árához és a karbantartás árához képest nem rossz
egy kondenzáviós kazánon 20-30 év alatt sokmindent ki kell ám cserélni szomszédnak már az első szezonban valami füst áramlás érzékelőt cseréltek
ismerősnek lett légkondi teszteli a fűtést vele de a matematika szerint nemigen olcsóbb vele a fűtés
ha kint 5 fok felett van a levegő akkor kapcsolja csak be
azt mondja nem szereti mert ha 20 fokot akar bent 25 fokra kell beállítani mert különben nincs 20 fok az ágyon
25 foknàl meg kb egész nap megy
*26 éve lakunk itt, ebből 20-at az előző kazán ment - amit csak azé' cseréltem ki, mert akkor épp sok lóvé jött be 😁
ráadásul full párás
utáltam a meleget, volt hogy nyáron hazamentem a 25 fokos lakásba és be kellett takarózni mert fáztam
olyan 12-15 fok között alszok a legjobbakat peca közben
ilsen 70-88% hatásfokokat számolgattak a parapetes konvektoroknál(gyártó persze többet ír)
ami azért az árához és a karbantartás árához képest nem rossz
egy kondenzáviós kazánon 20-30 év alatt sokmindent ki kell ám cserélni szomszédnak már az első szezonban valami füst áramlás érzékelőt cseréltek
ha kint 5 fok felett van a levegő akkor kapcsolja csak be
azt mondja nem szereti mert ha 20 fokot akar bent 25 fokra kell beállítani mert különben nincs 20 fok az ágyon
25 foknàl meg kb egész nap megy
nem szép meg elfoglal egy kis helyet de gondtalan és olcsó vele az élet, hely meg van szarásig