Az egy korábbi pályázat. Ez még messzi van a kifizetéstől.
Állam bácsival üzletelni mindig ilyen volt. Ezért is szokás minimum 50%-al vastagabb ceruzát használni, de a köcsög vállalkozók ettől még nyomják a rinyát hogy de szarul megy. De ha olyan szar üzlet lenne akkor nem vágnának bele.
Ha lenne eszed, keresnél valami töketlen villanyszerelő ismerőst, és az ő papírjával te is regisztrálnál napelem telepítésre, és jól megszedhetnéd magad minimális munkával. Azt hogy mit és hogy kell csinálni YT videókból is meg lehet tanulni. De amilyen dilettáns munkákat láttam mostanában a "szakik" valószínűleg még erre sem vették a fáradságot, mert boldog, boldogtalan telepít most. Pl a túlfeszültség levezetőnek csak össze kötötte a fázisait, de nem kötötte le a védővezetőre. Mikor kérdeztük az volt a válasz hogy "így szoktuk" 😂 ezzel csak az a baj, hogy így olyan mintha nem is lenne benne a túlfeszültség védő.
Ha nem keresnék annyira kurvajól mint ahogy keresek, akkor én is tuti napelemet telepítenék. Mondjuk téged tuti nem vennélek fel segéderőnek sem, mert egy lusta dög vagy, semmi hasznodat nem venném 😝
ez mind így van
de ha magyarországon élsz csak tudod hogy ez mégsem mindig van így
sok helyen nem kell fizetni elméletileg, aztán mégis...
hétvénén rákérdezek hogy áll ismerős ügye, most már kíváncsi vagyok
én meg csináltatok egy fatüzeléses bojlert rozsdamentes lemezből, már gyűjtöm a motor gumikat az ingyen melegvízhez 😉
Csak nem tudom mit problémázol. Aki akarja az megoldja, te meg nem akarsz, sőt nem is érdekel.
Ez a pályázat csak egy IQ teszt. Aki megugorja az kap napelemet ingyen. A többiek meg fizethetnek az ingyenes pályázatírásért is.
Amúgy a lehúzósokat már csak azért is felnyomnám mert akkor kikerül a regisztrált kivitelező listából és oda a nagy biznisze. Igazából ezzel lehetne zsarolni is, a végén még ő fizetne nekem hogy telepíthessen 😂
Szóval kérhetnek pénzt a szolgáltatásért, de neked ettől még nem kell fizetni. Előleget meg pláne.
Amelyik ilyet akar azt el kell hajtani a picsába, és választani a listából másik kivitelezőt.
Persze tudom hogy te a problémát keresed csak, és hogy miért nem éri meg, nem a megoldást 😆
"Nem értünk egyet azzal a gyakorlattal sem, hogy a kiszállásért a kivitelezők aránytalanul magas, több tízezer, vagy akár százezer forintos díjat kérnek. Ez eddig sem volt gyakorlat a kivitelezők részéről, az összeg pedig a pályázat keretében nem elszámolható. Javasoljuk a pályázóknak, hogy több kivitelezőnél érdeklődjenek előzetesen az immár több mint ezer regisztrált vállalkozás közül."
"A pályázni kívánó magánszemélyektől kérjük, hogy semmilyen jogcímen se fizessenek a kivitelező cégek felé, figyelemmel arra, hogy jelen pályázat 100%-os támogatást tartalmaz. Mivel az előleget és a kivitelezésért járó kifizetést a támogató közvetlenül fogja átutalni a cégeknek a pályázat elbírálását követően, így a pályázók részéről nem szükséges fizetni."
"Természetesen a kivitelezők segítséget nyújthatnak a pályázóknak a támogatási kérelem műszaki részének összeállításában, amiért arányos díjazás illetheti meg őket, de ennek előzetes kifizetését sem javasoljuk. Egyúttal nem tartjuk szükségesnek, hogy a magánszemélyek a pályázat előkészítéséért fizessenek, mert a segítség ingyenesen is elérhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy Lebonyolító Szervezetként az ÉMI Nonprofit Kft. áll az Önök rendelkezésére a felmerülő kérdések megválaszolásában, illetve a Széchenyi Programiroda regionális irodái ingyenes segítséget nyújtanak a pályázat benyújtásában."
Igy van. Listáról kell kiválasztani kivel mit akarsz csináltatni. Azzal szerződni, aztán majd lesz valami. Az állam a kivitelezőnek utal, ha nem fér bele a műszaki tartalom akkor sajnos ki.kell pótolni. Mert elég szűkreszabott sarokszámok vannak.
én most már napelem tagadó vagyok
a napelem rossz, nagyon rossz
az égő gumi meg műanyag ami jó
mivel füstöl mint a kurvaanyja nem lesz akkora uv sugárzás mert árnyékol
ráadásul a buzi napelemesek így kevesebbet tudnak termelni 😂
szóval égess szemetet és minden fasza lesz
amúgy még mindig nem érted
van x számú(jó sok) cég aki ezt a 100% os támogatású cuccot feltehetei
más nem csinálhatja
szóval ha akarsz ilyen konstrukciót ezekkel kell elő szerődést kötni ha nincs ilyen nem pályázhatsz
tehát vagy kifizeted a 30-70-160-stb ezret és van elő szerződés vagy nincs
vagy keresgélsz olyat akinél nem kell ilyet fizetni
biztos lesz ilyen cég, és az is biztos hogy mivel ezek nem lehúzósak nincs szabad kapacitásuk belátható időn belül
én kettő tetőt ismerek ami a 70 es években készült
anyámék és anyósék
anyóséknál olyan a tető hogy amikor a tv antennát szedtem le az akkori kb 120 kilómtól recsegett ropogott minden gerenda összeköttetés
anyáméké kicsit vaskosabb anyagból van de ott se mernék a gerendán futkosni
a miénkhez képest fele fa sincs bennük
bár szerintem a súlyt elbírná mindkettő, de ha alákap a szél nem nyomja hanem húzza a gerendát
Mert egyébként a napelem telepítés szakmai szempontból hova tartozik? Nem hallottam még olyat hogy napelem telepítő szakmunkás. Rendőröknél más a szitu, de a tűzoltó lehet hogy már 15 éve ezzel foglalkozik, lehet hogy többet rakott fel mint amennyit te láttál.
Ini. az egész napelem rendszer ami a tetőn van szerintem 2-3 mázsa max.
Ráadásul a gerendákhoz vannak fogatva a konzolok. A legszarabb csűr tetejére is fel lehet tenni.
Érdekes az 50%-os támogatásnál nem szarakodtak ezzel. Nekem ne mondja meg senki se 20 se 75 ezer ft-ért, hogy van e 3 fázis a házban vagy, hogy jó e a tetőszerkezet ami megtartja ezeket a szír-szarokat. Akik ezeket a napelemrendszereket ki fogják telepíteni fél éve még rendőrök meg tűzoltók voltak(kezeit széttáró)
de ha nem fizetsz 75 ezret akkor szóba sem áll veled....
ne keverd össze ezt a konstrukciót avval ami neked volt
amúgy egy tetőszerkezet vizsgálat mindenképp szükséges lenne a régebbi házaknál
pl anyámék tetője sem rossz, így ahogy van kibír még 20-30 évet de ha napelem tábla alá kap valami disznó nagy szél lehet okozna gondot
Állam bácsival üzletelni mindig ilyen volt. Ezért is szokás minimum 50%-al vastagabb ceruzát használni, de a köcsög vállalkozók ettől még nyomják a rinyát hogy de szarul megy. De ha olyan szar üzlet lenne akkor nem vágnának bele.
Ha nem keresnék annyira kurvajól mint ahogy keresek, akkor én is tuti napelemet telepítenék. Mondjuk téged tuti nem vennélek fel segéderőnek sem, mert egy lusta dög vagy, semmi hasznodat nem venném 😝
de ha magyarországon élsz csak tudod hogy ez mégsem mindig van így
sok helyen nem kell fizetni elméletileg, aztán mégis...
hétvénén rákérdezek hogy áll ismerős ügye, most már kíváncsi vagyok
én meg csináltatok egy fatüzeléses bojlert rozsdamentes lemezből, már gyűjtöm a motor gumikat az ingyen melegvízhez 😉
Ez a pályázat csak egy IQ teszt. Aki megugorja az kap napelemet ingyen. A többiek meg fizethetnek az ingyenes pályázatírásért is.
Amúgy a lehúzósokat már csak azért is felnyomnám mert akkor kikerül a regisztrált kivitelező listából és oda a nagy biznisze. Igazából ezzel lehetne zsarolni is, a végén még ő fizetne nekem hogy telepíthessen 😂
Amelyik ilyet akar azt el kell hajtani a picsába, és választani a listából másik kivitelezőt.
Persze tudom hogy te a problémát keresed csak, és hogy miért nem éri meg, nem a megoldást 😆
"Természetesen a kivitelezők segítséget nyújthatnak a pályázóknak a támogatási kérelem műszaki részének összeállításában, amiért arányos díjazás illetheti meg őket, de ennek előzetes kifizetését sem javasoljuk. Egyúttal nem tartjuk szükségesnek, hogy a magánszemélyek a pályázat előkészítéséért fizessenek, mert a segítség ingyenesen is elérhető. Felhívjuk a figyelmet, hogy Lebonyolító Szervezetként az ÉMI Nonprofit Kft. áll az Önök rendelkezésére a felmerülő kérdések megválaszolásában, illetve a Széchenyi Programiroda regionális irodái ingyenes segítséget nyújtanak a pályázat benyújtásában."
a napelem rossz, nagyon rossz
az égő gumi meg műanyag ami jó
mivel füstöl mint a kurvaanyja nem lesz akkora uv sugárzás mert árnyékol
ráadásul a buzi napelemesek így kevesebbet tudnak termelni 😂
szóval égess szemetet és minden fasza lesz
van x számú(jó sok) cég aki ezt a 100% os támogatású cuccot feltehetei
más nem csinálhatja
szóval ha akarsz ilyen konstrukciót ezekkel kell elő szerődést kötni ha nincs ilyen nem pályázhatsz
tehát vagy kifizeted a 30-70-160-stb ezret és van elő szerződés vagy nincs
vagy keresgélsz olyat akinél nem kell ilyet fizetni
biztos lesz ilyen cég, és az is biztos hogy mivel ezek nem lehúzósak nincs szabad kapacitásuk belátható időn belül
anyámék és anyósék
anyóséknál olyan a tető hogy amikor a tv antennát szedtem le az akkori kb 120 kilómtól recsegett ropogott minden gerenda összeköttetés
anyáméké kicsit vaskosabb anyagból van de ott se mernék a gerendán futkosni
a miénkhez képest fele fa sincs bennük
bár szerintem a súlyt elbírná mindkettő, de ha alákap a szél nem nyomja hanem húzza a gerendát
Ráadásul a gerendákhoz vannak fogatva a konzolok. A legszarabb csűr tetejére is fel lehet tenni.
Érdekes az 50%-os támogatásnál nem szarakodtak ezzel. Nekem ne mondja meg senki se 20 se 75 ezer ft-ért, hogy van e 3 fázis a házban vagy, hogy jó e a tetőszerkezet ami megtartja ezeket a szír-szarokat. Akik ezeket a napelemrendszereket ki fogják telepíteni fél éve még rendőrök meg tűzoltók voltak(kezeit széttáró)
ne keverd össze ezt a konstrukciót avval ami neked volt
amúgy egy tetőszerkezet vizsgálat mindenképp szükséges lenne a régebbi házaknál
pl anyámék tetője sem rossz, így ahogy van kibír még 20-30 évet de ha napelem tábla alá kap valami disznó nagy szél lehet okozna gondot
nekem 75 ropiért ne mondja meg senki,hogy tudok e napelemet telepíteni vagy sem 😅