Miért jobb az, mint amit én kinéztem magamnak? Az hagyományos 6 sebességes váltós, 17"-os kerekű, és jóval könnyebb az egész cuccos, és kb. ugyanúgy megy, kevesebb benyából.... Igaz, nincs csomagtartója az ülése alatt.
meg kell nézni egyet
egy ex márkatársnak volt ilyen azt mindta 3 ezrenként cserélte az olajat ezen kívül semmi mást nem kellett vele csinálni
persze a 10+ éveseknél elfáradhat-kophat pár dolog de nem egy ördögi összeg
ktm helyett is simán jó lenne még a kocsival járható erdei utak se akadály neki, szóval mehetnék vele erdélybe is
csak nem nagyon akarok megválni a ktm motortól, pedig a robogó többet lenne használva
Rendszerméret függvénye is. Egy 3 kWp rendszer 1.5-1.8 MFt. Egy kétszer ekkora egy millával drágább, 2.5-2.8. Utóbinál beleférHET.
Az mondjuk igaz, hogy az árak folyamatosan változnak. Ha két héttel később írtam volna alá, nekem is 200-zal lett volna hosszabb a rendszer.
megkerestem, mert eddig lusta voltam és hittem ismerősnek
ebből a 485 ezerből nem jön ki 1kwh napelem
ezt mondta ismerősnek a kivitelező
ezért nincs ingyen.....
Közben megvan a válasz, szaldós egyelőre. Csak még nem tudni, pontosan meddig. Ha változik a rendszer, a támogatottaknak kötelező lesz átállni bruttósra.
Az elszámolás ugyanúgy szaldós a most indult 100% támogatottra is?
Volt valami határidő (2021.06.30-ig) a korábbi 50%-ban támogatott telepítésekre, elviekben aki utána jött volna, az bruttó elszámolásba került volna, ami nem nagyon megérős. Ha jól rémlik, a határidőt a kormány eltörölte és szaldós lett mindenki abban a körben.
engem nem érdekel a téma, nem néztem utána nem beszéltem egy kivitelezővel sem
csak azt tudom amit ismerős elmondott mert ő evvel szenved egy ideje
és mégegyszer leírom nem 0 forint
még akkor sem ha a pályázat írás ingyen van
egy fix összegű támogatás van kilowattonként, de ebbe nem fér bele a napelem telepítés mert annyira drága lett
egy hónapja 400-600 ezer közti ráfizetést mondtak hasraütés szerűen mert fogalmuk nincs mennyiért kapják az anyagokat a következő rendeléskor
Akkor másik céget kell megbízni, ezt meg felnyomni tisztességtelen magatartás miatt.
A kivitelezőnek amúgy semmi köze nincs a pályázat benyújtásához, ott az oldal, azon tudod benyújtani. Nézz utána, a ne a Gödénytől kérj oltási tanácsokat.
Ez biztosan így igaz, ahogy mondod - elvben. Viszont a gyakorlatban... a kivitelezőnél sorban állnak fél évre előre, egyszerűen elküld a faxba, ha nem úgy csinálod, ahogy ő akarja. Persze szaladgálhacc feljelentgetni, ha ráérsz egy-két évet ezzel vesződni.
Most írta ini, hogy nem "ingyen" van... fizecc a szerelőnek, a pályázat írónak... én nem tudom a pontos összeget.
NEKEM még gondolkodás szinten se éri meg... 12 a villanyszámlám, a tetőm K-Ny oldalú nyereg, a fizunk meg sok hozzá.
A pályázati oldalról idézem, szóval simán nyomd fel azt a köcsögöt akivel beszéltél:
"Megtévesztő magatartás, ha a kivitelezők többlet költség ellenében gyorsabb vagy kivételes eljárást ígérnek. Ezt ne higgyék el, ugyanis a pályázatok beadásának sorrendje nem számít az értékelések szempontjából, és az elbírálásra a kivitelezőnek semmilyen ráhatása nincs. Tisztességtelen magatartás az is, ha a kivitelező a pályázóktól kér előleget. A kivitelezők csak a pályázat pozitív elbírálását követően tarthatnak igényt előlegre, ám azt sem az igénylő magánszemély, hanem közvetlenül a támogató fizeti ki számukra."
Rettentő sok embert benyalattak erre ☹️ persze csak azokat, akik nem képesek kiszámolni, hogy sosem térül meg... divat lett most napelemmel virítani a jólétet, sok cég rá is állt erre.
nagyfogyasztó villanyautósoknak talán...
Azért nagyon kemény vagy 😂
Milyen pályázat írási díj? 😂 Egy korábbi szarakodást leírsz, de utána nem néznél hogy működik ez most, csak kényelmesen hátradőlsz hogy "na akkor ezzel sem kell foglalkoznom, ügyesen megmagyaráztam" 😂
Pipi te mennyi pályázat írási díjat fizettél? Mennyit kellett még ráfizetned?
Nálad nagyobb lusta marhát nem hordott a föld a hátán, lassan frissíteni kell a HAB listát 😂
BASZOD INI!!! Komolyan a kibaszott kanapén heverészés közben miből áll kitölteni? Mi a jó bödös lófasz tudsz ezen veszíteni, vagy mi fárasztó vagy bonyolult van ebben. Egy kibaszott sültgalamb, de még a szádat sem vagy hajlandó kinyitni!!! 🙈 https://napelem.palyazat.gov.hu/
Regisztrálsz kitöltöd az adataid, meg hogy mit akarsz, aztán ha ezt a feladatot megugrottad kezedbe nyomják a pénzt hogy csináld meg.
Nem tudom pontosan hogy működik, de semmi olyan nincs mint amit leírsz. Nekem ennyi volt a villanyautós pályázat.
egy ex márkatársnak volt ilyen azt mindta 3 ezrenként cserélte az olajat ezen kívül semmi mást nem kellett vele csinálni
persze a 10+ éveseknél elfáradhat-kophat pár dolog de nem egy ördögi összeg
ktm helyett is simán jó lenne még a kocsival járható erdei utak se akadály neki, szóval mehetnék vele erdélybe is
csak nem nagyon akarok megválni a ktm motortól, pedig a robogó többet lenne használva
https://totalcar.hu/magazin/hi...
Az mondjuk igaz, hogy az árak folyamatosan változnak. Ha két héttel később írtam volna alá, nekem is 200-zal lett volna hosszabb a rendszer.
ebből a 485 ezerből nem jön ki 1kwh napelem
ezt mondta ismerősnek a kivitelező
ezért nincs ingyen.....
Volt valami határidő (2021.06.30-ig) a korábbi 50%-ban támogatott telepítésekre, elviekben aki utána jött volna, az bruttó elszámolásba került volna, ami nem nagyon megérős. Ha jól rémlik, a határidőt a kormány eltörölte és szaldós lett mindenki abban a körben.
bár a gődénynek volt egy meglepő videója egyik nap, a oltás királyság egyik lovagjával és azért voltak meglepő dolgok is.....
az 50% támogatás egyszerűbb:
megveszed, felteteted számla beküld és utalják a pénzt
csak azt tudom amit ismerős elmondott mert ő evvel szenved egy ideje
és mégegyszer leírom nem 0 forint
még akkor sem ha a pályázat írás ingyen van
egy fix összegű támogatás van kilowattonként, de ebbe nem fér bele a napelem telepítés mert annyira drága lett
egy hónapja 400-600 ezer közti ráfizetést mondtak hasraütés szerűen mert fogalmuk nincs mennyiért kapják az anyagokat a következő rendeléskor
A kivitelezőnek amúgy semmi köze nincs a pályázat benyújtásához, ott az oldal, azon tudod benyújtani. Nézz utána, a ne a Gödénytől kérj oltási tanácsokat.
NEKEM még gondolkodás szinten se éri meg... 12 a villanyszámlám, a tetőm K-Ny oldalú nyereg, a fizunk meg sok hozzá.
ilyen egyszerű
de ez a legkevesebb, mert egy csomó pénzt rá kell tenni még a kapott pénzre
"Megtévesztő magatartás, ha a kivitelezők többlet költség ellenében gyorsabb vagy kivételes eljárást ígérnek. Ezt ne higgyék el, ugyanis a pályázatok beadásának sorrendje nem számít az értékelések szempontjából, és az elbírálásra a kivitelezőnek semmilyen ráhatása nincs. Tisztességtelen magatartás az is, ha a kivitelező a pályázóktól kér előleget. A kivitelezők csak a pályázat pozitív elbírálását követően tarthatnak igényt előlegre, ám azt sem az igénylő magánszemély, hanem közvetlenül a támogató fizeti ki számukra."
nagyfogyasztó villanyautósoknak talán...
Milyen pályázat írási díj? 😂 Egy korábbi szarakodást leírsz, de utána nem néznél hogy működik ez most, csak kényelmesen hátradőlsz hogy "na akkor ezzel sem kell foglalkoznom, ügyesen megmagyaráztam" 😂
Pipi te mennyi pályázat írási díjat fizettél? Mennyit kellett még ráfizetned?
Nálad nagyobb lusta marhát nem hordott a föld a hátán, lassan frissíteni kell a HAB listát 😂
BASZOD INI!!! Komolyan a kibaszott kanapén heverészés közben miből áll kitölteni? Mi a jó bödös lófasz tudsz ezen veszíteni, vagy mi fárasztó vagy bonyolult van ebben. Egy kibaszott sültgalamb, de még a szádat sem vagy hajlandó kinyitni!!! 🙈
https://napelem.palyazat.gov.hu/
Regisztrálsz kitöltöd az adataid, meg hogy mit akarsz, aztán ha ezt a feladatot megugrottad kezedbe nyomják a pénzt hogy csináld meg.
Nem tudom pontosan hogy működik, de semmi olyan nincs mint amit leírsz. Nekem ennyi volt a villanyautós pályázat.