Arra a bukóra én is emlékszem. Világi lehet benne motorozni amikor hátulról perzsel a Nap. Az átütő siker szépen elmaradt, a marketing kevésnek bizonyult. Marad a nyaktekergetés!
a 3 kerekű bigyóval ment ott egy pasi de elég idétlennek tűnt ahogy kanyargott:). Mármint a motor volt idétlen:))). én nem vágyok ilyenre és robogó stílusú motorra sem:).
Persze, hülye dolog ez a holt tér. Volt régebben olyan bukó tesztelgetés, amibe beépitett tükör volt, és lehetett közben hátra is kukkerolni. Arról sem hallottam mostanában. Előzésnél marad a hátranézés, vagy bízzunk benne hogy mi vagyunk a leggyorsabbak
Amúgy én folyamatosan pásztázom a mögöttem lévő teret is a tükörből, meg előzésnél hátrapillantok.
A Fészer idomra rögzített visszapillantóival nekem sem volt gondom, nem rezonált, de egy nakeden a kormányon kívül más helyre nem nagyon lehet elsuvasztani. Kis retek ide vagy oda... Különben meg cseszheted a hatalmas görbe felületű tükreidet, ha holttérbe van az autó.
mesélek egy jót;). H ringen volt fékerőmérő berendezés, amiről menet közben kiderült, hogy egy prototípus, most fejlesztették és ilyet alkalmaznak pár helyen. A lényeg, hogy előttem felállt rá egy BMW1200-as. Első kerék volt mérésen, hátsó kereket fogta egy pneumatikus satu:).Aztán mikor csúszóra kellett fékeznie, akkorát fogott a fék, hogy a motort kis híján 'kidobta' hátrafelé. Volt még pár próbálkozás, mire kitalálták, hogy akkor majd a hátsó fékkel besegítenek:). NAh azt kellett volna látni. Amint rálépett a hátsó fékre, befogott az első is és produkálta a kidobást. Szal nem nagyon követik a fejlődést az illetékesek:). Más. Mikor feltűnt az a háromkerekű csoda ( elöl kettő ), hát jól összenéztünk:). Azt meg sem próbálták:).
:) nem nem... én is csak pillantgatok!;) eddig szerencsére nem történt hasonló helyzet. ÉS tényleg jó hogy megúsztam. És a statisztikai adatokat is kellően alátámasztottam, mert kimutatták hogy a motoros balesetek egy jó része az indulást követő percekben történik..., valami ilyesmi:). Én 200 méterre voltam otthontól, tankolás után hajnali fél7 kor. Még lehet nem indultak be a motoros rutinok:(.
"...annyira nem érdemes forgolódni:). Csak egy pillanatra..:)"
Miért? Te percekig figyeled a melletted/mögötted haladó forgalmat? Inkább forgolódok mint hogy felforduljak. A motoromon lévő visszapillantó a rezonancia miatt (kormányra rögzített tükör rulez) nem sok mindenre használható.
teljesen jogos..., úgy is tanítják és én is hátranézek mindig, ezért sem értem hogy ma miért nem..., vagyis elég gyorsan történt a dolog és lehet hogy csak az időzítéssel volt baj....:(. az egész szituáció szerencsétlen egybeesés. Folyamatosan nézem a forgalmat előttem, mögöttem is. Most még jobban oda fogok figyelni... . Pesten viszont ez a hátranézegetés már elég gáz, mert ugye elég pörgős a forgalom, cikáznak össze vissza és annyira nem érdemes forgolódni:). Csak egy pillanatra..:). Azon gondolkoztam hogy kellene egy ilyen domború tükör a tükörbe mint az autókon...?!?!?!? Nem? Meg ugye kell a jó tükörbeállítás hogy minél kisebb holterem legyen... . Részemről megoldom legközelebb, csak azt nem értem mért húzott még rám csakazért is;(( A lámpánál azért odagurultam mellé és bocsánatot kértem, hátha rájön, hogy bárki hibázhat..., egyszer még talán ő is.
jah... és bocs az illetékes autósnak ( Budai út ma reggel )! köszönöm hogy nem csapott el, bár nem értem a jo reagálás után miért rántotta ijesztésképpen rám a kormányt?!? Érti ezt valaki? Am sajnos a tükör holt terében volt pont akkor... nem is tudom hogy kerülhetett oda olyan gyorsan...;) mikor én is már 60-al gurultam;(. de az hogy miért ijeszgetett még?! ehhh ( szituáció: külső sávban mentem 2 autó után, mikor előttem intenzíven fékeztek én pedig kiraktam az irányjelzőt, tükörbe néztem sehol senki és hát láttam abban a pillanatban mellettem az autót. Egy kicsit átkényszerült részben a szembe sávba de velem egy tempóban így haladtunk ezután is közben rámhúzta a kormányt:(, ahelyett hogy folytatta volna az előzést... ) ezt elkúrtam;(
csak megjegyzem hogy délelőtt csodás napfényes idő volt a H.ringen! ;) ennek szellemében elég sokan is voltak;). Majdnem elhittem hogy viharos, felhőszakadásos nap lesz ma:(...
Át tudnád küldeni a tel számodat e-mail-en? sehol sem találom.
Ráérsz mostanában valamikor foglalkozni a motorommal? Az összekötőcsövön kellene egy kicsit igazítani, vagy egy újat gyártani, sehogy sem akar passzolni.
Matska ezt főképp neked:
http://ajanlo.kapu.hu/video/po...
Amúgy én folyamatosan pásztázom a mögöttem lévő teret is a tükörből, meg előzésnél hátrapillantok.
http://kriszkee.fotoalbum.hu/i...
Lehet nem olyan menő mint a kis retkek, de használható. Matska majd megerősít - vagy nem
Miért? Te percekig figyeled a melletted/mögötted haladó forgalmat? Inkább forgolódok mint hogy felforduljak. A motoromon lévő visszapillantó a rezonancia miatt (kormányra rögzített tükör rulez) nem sok mindenre használható.
A lényeg, hogy nem történt baj.
Ráérsz mostanában valamikor foglalkozni a motorommal? Az összekötőcsövön kellene egy kicsit igazítani, vagy egy újat gyártani, sehogy sem akar passzolni.