Lehet!
Amit én beleraktam,az félszintetikus!
Egyébként a 15-évvel ezelött gyártott jármüveket még ásványi olajhoz tervezték!Ha jol csalodom,nem mindegy az olaj vastagsága miatt!Én probáltam az XX-be fullszintetikust(az volt a REPSOL),nem jött be!
Sajnos a nyírási nyomatéknak köze van a motor teljesítményéhez az olajoknál, a mai modern gépekbe biztosan nem raknék ásványi olajat, de nem rakok a 15 éves autómba sem.
Ott van a követelmény, API SF or SG, ez a minimum, de ennél ha jobbat teszel bele kárt nem okozol csak jót teszel vele, a 10W-40 pedig nem azt jelenti, hogy az csak ásványi lehet, a fullsyntek között is van 10W-40-es....
Nem sértödöm könnyen,föleg ilyenen nem!
annyit hozzátennék,hogy az olaj minöségét(fajtáját)nem a motor ereje után választják,hanem hömérséklet(üzemi,legmagasabb) használási hely(város,autopálya,stb),illetve illesztési hézagok.A motor erejéhez van a legkevesebb köze az olaj választásának!
Én ezen semmit se látok,az olajrol!
De mindegy,mert nekem megvan a gyári,Magyarnyelvü!Abban meg 10W-40-et ir!Én ugy mond önszorgalombol tettem bele 50-est!Illetve azért,mert szinte csak melegben(nagy melegben)használom,és az 50-es talán jobban keni,mivel sürübb"vastagabb" egy kicsit!Ártani nem árthat!
Amit én beleraktam,az félszintetikus!
Egyébként a 15-évvel ezelött gyártott jármüveket még ásványi olajhoz tervezték!Ha jol csalodom,nem mindegy az olaj vastagsága miatt!Én probáltam az XX-be fullszintetikust(az volt a REPSOL),nem jött be!
Briantől vennék dunlop 209 gp racert újat párban, van valakinek tapasztalata a gumiról, őszi használat esetén.
tsanyi köszi a telefonos segítséget
Már véstem!
annyit hozzátennék,hogy az olaj minöségét(fajtáját)nem a motor ereje után választják,hanem hömérséklet(üzemi,legmagasabb) használási hely(város,autopálya,stb),illetve illesztési hézagok.A motor erejéhez van a legkevesebb köze az olaj választásának!
De mindegy,mert nekem megvan a gyári,Magyarnyelvü!Abban meg 10W-40-et ir!Én ugy mond önszorgalombol tettem bele 50-est!Illetve azért,mert szinte csak melegben(nagy melegben)használom,és az 50-es talán jobban keni,mivel sürübb"vastagabb" egy kicsit!Ártani nem árthat!
Csak óvatosan!
Már Lucas kutyája is simulós!
szerdán megyek feléd