Amint látod az immár kitöltött adatlapom nekem is csak egy Szétesixer 600-am!
Régen nagyon sokat írkáltam ide szinte napi szinten és biztos vagyok benne hogy ha a régi felhasználó nevem meglátja milkapapa akkor ő is emlékezni fog rám!.Legalább is remélem!
Szóval egy a lényeg ebbe a totyikba nem muszáj Hayabusa inkább normális gondolkodás és tisztelet a régebbi tagok íránt semmi több!
Magam sem tudtam volna szebben elmondani. Csak az a kérdés, hogy pl. az enyém akkor miért indul melegen is viszonylag könnyen? ÉN a Gábor helyében mindenképpen csináltatnék egy lambda mérést is pl. AGO-nál, vagy a Prop-tech-nél, vagy bárhol, ahol van fékpad szélessávú lambda szondával. Ez megmutatná, hogy milyen keverékkel dolgozik a motor. Egy fórumtársunknál pl. kimutatta, hogy a motorba dől a benzin, és ez esetlegesen az üzemanyag szivattyú túl nagy nyomása miatt is lehetséges, vagy pedig az is előfordulhat, hogy az előző tulaj rosszul hangoltatta hozzá a kipufogórendszerhez az ECU-t. Ezen az AITS szenzor áthelyezés mod-on már én is gondolkodtam, de igazándiból még nem volt rá szükség...
De majd fistván barátom elmagyarázza neked tudományosan is Pl: AITS (beömlő levegő hőmérséklet szenzor) a motor felett van elhelyezve, és azt hiszi, hogy sokkal melegebb a levegő mint valójában, és elhangolja az injektort. Át kell tenni a a bal oldali Ram Air csőbe!
Szép jó Reggelt kívánok!
Az lenne a kérdésem hátha tudtok segíteni.
Melegen nem indul a busám, Akra rendszer van rajta, amiben nem volt lambda szonda hely.
Csináltam rá, be van kötve a szonda, de melegen akkor sem indul el, csak kb. ha 10xkörbe forgatom a motort.
A gyertya cserén már túl vagyok!Ha tudtok valami szervizt ami megbízható az is érdekelne, mert rohadt idegesítő hogy nem indul.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Pont ugy ahogy irtad
meg annyit a hazi szakszervizhez ha az emberunk nem aldoz jo minosegu pl olaj noo. Akkor szerszamra se fog es jon a barmolas en igy ertelmezem az otthoni kontarkodast...
Szervizrol meg annyit nem viccert yamahas szervizbe viszem..ex versenyzo es ugy imadja a mocikat. Ahogy kell
Es ugy is ert hozza
igazad van. a hosuba harasztiban kicsit lazák a fiúk, a proptech esztergomban úgy rakták fel a puig gombámat, hogy hazáig elhagytam az egyiket(ingyen pótolták utána persze), a motorradnál úgy rakták fel az olajszűrőt hogy 2 nap után csepegett az olaj.. stb..
szia,
én 15 év kihagyás után vettem egy k5 busát, azelőtt sosem volt motorom, mindig kunyiztam..februárban vettem éshamarabb ültem rajta mint hogy elkezdtem a jogsit(régen a testületi igazolvány elég volt).májustól júni 20ig motoroztam vele, és utána vettem a k8-ast. így igazából tudom mondani, lehet hogy kell 20év folyamatos motorozás, egyre nagyobb motor stb, de ha van elég alázat az emberben és egy jó adag nyugalom, 100/70-es vérnyomással, vehet nagymotort elsőre is. ja a jogsi rutinból 7 órát, forgalomból 9 et vezettem...tudod hogy van ez..
Pontosan!
Aki pályázik,az költ is rá,bemelegiti,a legjobb olajokat teszi bele,stb.
Az otthon szereléssel"stupekolással2ahogy irtad nem értek egyet!Én is itthon szervizelem,és nem stupekolok!Mindenhez van rendes szerszámom,no meg némi szakértelmem!Ami hez nincs tudásom,spec szerszámom,az megy csak a Honda szerelöhöz!De lehet otthon is tisztességes,normális munkát végezni!Én másnak is csináltam már a motorját(nem pénzért),és sose hozták vissza!Inkább ugy fogalmaznék lelkiismeret,odafigyelés,szakértelem kell hozzá!Ha az nincs,no az a baj!De ezek elmondhatok a szakszervizekröl is!Tudnék mesélni egy,kettöröl!
Ezt a nem értik sokant eléggé sűrűn hallom Én is. Mivel csak 25-leszek a családban, úgymond Én vagyok a legkisebb motoros -a kis 197cm-l.
A családban és természetesen az Ismeretségi körömben Én is rendszeresen megkapom, hogy miért kell neked pont a Busa, miért nem volt jó a Fazer....
Erre Én csak mindíg annyit válaszolok, hogy ez SZERELEM és KÉSZ!
Nincs ezen mit megmagyarazni, a teljesítmény, vonalvezetés, kezelhetőség levett a lábamról, és Akrom ezt a "Dögöt"!
Tiszteletem AlpinistaZsolt.
Örülök hogy Te is így vélekedsz a motor tiszteletéről, csak úgy mint itt sokan! Azt meg külön tisztelem benned, hogy Te is ilyen "elveteműlt" vagy, hogy ilyesmivel kényeztetted a gépsárkányodat. Az hogy XX-el jársz, az számomra annyiból mindegy hogy nincs idegenmotoros, hisz MIndenki ennek a hobby-nak, életvitelnek a szerelmese, és így mindenki egy Család részét alkotja, függetlenül milyen vasan ül. Balesetmentes kilómetereket Neked is!
szia,
egyetértünk a pusziban, bár én simogatni,becézgetni szoktam
arra is gondoltam hogy aki busát vesz az TUDJA az erő vele van...és ebben a motorban ez a lényeg.ezt nem értik sokan, minek ekkora és ilyen erős gép. mert akkor tudod bármi is legyen te kerülsz ki jobban a helyzetből
Szervusz! Engedd meg,hogy bemutatkozzak neked is. AlpinistaZsolt név alatt megtalálsz! Ugyanez a gondolat menet volt az én fejemben, mikor megvettem a motoromat. Én a másik oldal vagyok akinek XX-e van. DE! Nagyon gondolkodtam a BUSA-ba én is. A többieknek már megírtam miért is vettem XX-et. Amikor megvettem én is minden este lefekvés előtt megpusziltam a GÉPSÁRKÁNYT! A legelején én is magáztam a motort, még most is köszönök neki mindig. Nekem ráadásul azért is volt más mint a többieknek, mert nekem semmi tudásom nem volt előtte. A jogsi után 2 héttel már a MOTORON ültem! Előtte 12km egy robogóval,+ amit a gyakorlaton és a városi vezetésen tanultam. Tiszteld te is legalább, úgy ahogy én tettem és ha tudok majd vele menni akkor is tisztelni fogom.
lehet igazad van, de én több hétig-hónapig szoktam keresgélni..most is talán sikerült egy ilyet kifognom..a srác akitől vettem 1éve nem ültrá mert az derült ki hogy gerincbeteg. várt egyévet hátha javul hátha javul a helyzet, de sajnos el kellett adnia nekem a mociját. 11 ekm van benne és hibátlan,legalábbis eddig az..
Szia BBusa.
Köszönöm ez visszont már tényleg jólesett.
Amiket leírtál azok tényleg nagyon fontosak, és nagyon igaz a 3.-as pont, ha nem TISZTELED és SZERETED A GÉPED megbosszúlja, és nem biztos hogy utánna életben maradsz. Ez legalább is az Én meglátásom is. Egy motorral össze kell szoknod, és nem túlzok ha azt mondom, hisz szerintem sokan vannak így itt is, hogy ez nem egy gép, hanem egy élőlény, az az egy családtag! Én még puszit is adnék a nózijára ha az enyém lenne, és a szobámba hozznám fel.
Bocsi elgúrúlt a gyógyszerem.
Jelentem még élek!
Emlitett Suzukissal nem találkoztam!Egyébként a Mátrai ut ugy szar ahogy van!Tiszta gider-gödör!Már évek ota nem jártam arra,de ugy néz ki,egy ideig még hanyagolni fogom!
az a baj hidd el,a "nagyok" ezen probalnak meg sporolni a legtobbet,
ezért is nem vesznek sokan ujjat,mert kotelezo elvinned kulomben ugrik a gari...
"majd ök meg stoppolják" cimü móka van
aztán ezek rakják fel,kitünö állapotban allig kilóméterrel,jön a duma
és annak a motornak ártottak a lehetö legtöbbet
aki meg pályázik okés cibálja tépi neki DE-minden idöre mint az óramüben csere...
Nincs valakinek elfekvőben a régebbi Busákhoz egy alsó villahídja?