Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

És mi a hátránya a Casconak?
Normál kötelezőre gondolsz és a cascora?
Mert a kötelező az akkor él ha valaki kiüti alólad a gépet.
A casco meg akkor fizet ha te vagy a hunyó októl függetlenül.Mármint ha hülye vagy és lefejeled a transit hátát mint gyalogbéka a földiepret kkor is fizet meg akkor is ha elkottázol egy kanyart mint doki.
Betolod a gépet szakszervízbe lobogtatod a szerződést ők szerelnek,intézkednek megoldják te csengeted az önrészt és átveszed a csilli új gépet.
Kölyök!
Vágjál be minden hónapban 8-10 ezer forintot a párnád alá és ha baj van a géppel, akkor benyúlsz érte, ha meg nincs baj, akkor nem fizetsz linkre 8-10 ezreket, hanem megmarad a guba a párnád alatt!
Szóval a Casco annyiban tér el a normáltól, hogy szélesebb körű a biztosítói támogatása? A normál biztosítás és a Casco közötti különbség érdekel engem úgy igazán!
-Két lábra bakancsot húzva (még hideg van) betipegsz egy szimpatikus biztosítóba.
-Kedves néni ajánl több konstrukciót ami közül választhatsz.
-minnél kevesebb az önrész annál több a havi díj de 8-10e re számíthatsz.
-Önrész mindíg van általában 30-50e azt neked kell fizetni.
-normál csúszásnál nem éri meg nagy fetrengésnél a kórházi számlák,ruha stb fizetése is bele kerül a cascoba ha olyat intézel.
-legegszerűbb a netrisk,biztositas.h oldalon nézgelődni.
Szia Tutis Mester!
Természetesen a feltevésem nem vonatkozik pályázó és stuntos emberkékre! Nem azt mondtam, hogy minden körülménynél összedobnánk a pénzt...természetes, ha elkezdek netán nyáron stuntolni, akkor nem fizetnétek a pereceim költségeit!

Ismételten leírom érthető módon! Arra gondoltam, hogy ha valaki alól kivágják a VAS-at közúton, vagy benéz egy kanyart, mint én is, vagy bármi szerencsétlen helyzetből kifolyólag történik vele valami baleset a közutakon, akkor segítenénk.
Ha saját szándékos baromkodása miatt lett baj az már megint más tészta, itt most én a szerencsétlen balesetekre gondoltam!
Például most, ami Gyorsival is történt, vagy Szobabringával, vagy velem is nyáron!

De hagyjuk is inkább, mert bele lehet itt mindenhol kötni ebbe a dologba....igazából reálisan kellene látni a dolgokat jóindulat szempontjából, nem pedig azt keresgetni az egész feltevésben, hogy ki hogyan és miként csavarja a gázt a motorján, meg ki hogyan félti!

Gyula qurvára kíméli és félti, meg óvja a gépét....ettől függetlenül lehet ő lesz az első, aki elcsúszik nyáron egy kecskebékán, ami az út szélén tépett és máris jól jönne neki egy kis segítség! ENNYI!
De mondom mégegyszer, hogy hagyjuk.... csak így beugrott egy ötletként!

Vigyázzon mindenki magára! Főleg az első motorozásokkor...nagy az elvonási tünet és előbb inkább szokjunk vissza a motorozáshoz és azután csapassunk!
Valaki fel tudna világosítani a Casco-ról? Mert igen hiányosakezen téren az ismereteim!
Ha kockáztatsz, legjobb a Casco....nekem az utolsó előtti csúszásom egy vagyon volt, de összességében olcsóbban jöttem ki, mintha fizettem volna havi 10-15.000 Ft -ot. Akkor szar lett volna ha motor, vagy váz sérült volna...olyankor a legjobb a Casco....
Én max abban segítek, ha olcsóbban kell valakinek valami, és én nem kérek az ügyintézésért semmit!
[53966] doki itt meghatározta az összegeket, én erre értettem.. A segítség persze tök jó, ha mindenki úgy tud segíteni ahogy tud..de összegeket szedni be mert valami megtörte a vasát..hát nem is tudom.. A motort fenntartani is tudni kell, nem csak megvenni.. Kötni kell casco-t és akkor nem a társakat terheljük hanem a biztosítót..
Jaszia!
Megvetted már az idomzatot amit kinéztél?
Most nemrég voltam bizniszelni egy kiccsávónál, és gyanúsan hasonlított a frissen vásárolt idomszettje arra, amit kinéztél....
Szia!
Nézelőggyé, ha találsz valamit beszerezzük...
Szia tutis!

Véleményem szerint mindenki a saját elgondolása alapján segít! Ha az óvatos pilóta ad mondjuk ötszáz forintot esésenkét, az is valami, ő érzi így. A stuntos pályadroidok akár alkatrésszel is tudnak segíteni, és ez is egy lehetőség, ami nyitott! Én úgy gondolom, hogy a felvetésed akkor lenne igazán helytálló, ha meghatározott összegeket kellene befizetni segítség alapján, ami pedig azért elutasítandó dolog, mert ha belegondolsz, az pofátlanság lenne a legjavából: Minek fizetgessek én hetente tízezreket, mert valaki teljesen hülye?!
Ha valaki egyszer elcsusszan, tragédia. Ha valaki ezerszer elcsusszan, statisztika.
én csak csendben annyit jegyeznék meg hogy az elgondolás bár nemes, de gondolj bele, van aki úgy félti a vasát mint az életét, alig hajtja, tök óvatos.. Aztán van olyan aki stuntol stb
Valószínüleg annak lesz több perece a motorral aki megy mint a meszes.
Szerintem az aki félti a vasát nem biztos hogy jól járna ha mindig olyan embernek segítene be motorösszerakásban aki nem félti annyira a motorját....
És mennyit güzült a Gépész Mester!
Csúnya látvány is nagyon.
Még engem is ott evett a penész egyszer
Nem kell! Mindenki tudja, hogy ha egy MINŐSÉGI RUHÁT VESZ, akkor 300km/h-nál is bárhol eldobhatja a gépet és egy karcolás nem esik az emberkén!
De a combcsonttöréstől védő ruhák mégdrágábbak....

Má kezdtem fenni a tollam.
Szándékosan írtam A MINŐSÉGI, DRÁGA RUHÁT! mert már tudom, hogy pont veled veséztem ezt ki anno
Eszem ágában sincs újrakezdeni Zolikámi!
Nem a felvetésnek van köze az rendben is van de már írtam csak nem olvastad figyelmesen.Hanem a csak márkás és DRÁGA ruha a védelem kulcsa kijelentéshez.Bár ezt már régen is megtárgyaltuk,kiveséztük rendesen.Had ne kezdjük ujra.
Lényeg.Alapjában véve jó ötlet és támogatandó.Csak ki kell dolgozni a részleteket.
Nem akarok itten kecegtetni...akarom mondani kekeckedni , de mi köze is van az én felvetésemnek a combtöréshez most?
Ez az ötletem egyáltalán nem arról szólna, hogy kifizetnék valaki TK-ra tört gépét, vagy felöltöztetnénk sok 100ezres ruhákba, hanem arról, hogy ha eldobja a gépet, akkor már általunk 40-50-60 ezerrel beljebb lenne... ENNYI CSAK!
Hát az egészséges életösztön is ott lakik.
Ha béna vagyok nem vállalok annyit.Inkább várjanak rám 2-3 percet a profibbak mint a mentőre 1 órát.
Az se garancia - gondolok itt a frissvezetőkre

Hát a számlán aaz áll hogy Spyke 66 GP air a kabátnál listaáron 126500.- a Nadrág ugyanaz csak hamilton nevű fasz se tudja hogy milyen tervező csinálta az 65e lett volna.A lényeg hogy bele tudtam paszírozni magam.Még accijóban is 120e volt.Ha ez nem minőségi akkor sajnálom.
De hogy ez védene meg egy combcsonttöréstől azt nagyon kétlem.
Igazából az véd meg a balesettől ami a két füled közt van.
Mondtam már, hogy vegyél végre MINŐSÉGI, DRÁGA RUHÁT és ne csak foltokban védd magad összetákolt szarokkal! Akkor nem gyün ki a combcsontid! De Bringa akár vastagbelet is tud rendelni neked az ebay-ről!