Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na, király, köszi az útmutatást, ezeket megnézem. Szerintem kedden, akkor már alkalmasabbnak látszik az idő. Aztán meg már jó lenne menni egy karikát mert nagyon bizsereg a mindenem is... 😄
Az első hozzászólásomban pont ezt írtam, hogy a kapcsolóval zárja az áramkört az izzókon keresztül.
Tehát 2 méréssel azonnal ellenőrizhető a relé minkét vezetékének az állapota. Ha valamelyik nem OK, azon lehet továbbmenni.
Nekem van gyári relém....is. 😎
Világos, én is erre tippelek, valami csati szét lett húzva és vagy nincs összedugva vagy összedugáskor a saru kicsúszott a foglalatból.
Ami a relét illeti, nem zárnám ki, mert sok a kínai utángyártott, kétes minőségű.

A kéken szerintem csak akkor lesz delej a relé kimeneténél, ha a kapcsoló az izzóig létesít kapcsolatot, addig nem. Végül is mindegy, más metodikával, de egy irányba haladunk.
A relé cserét említette, hogy megtörtént.
Vezetékezési/érintkezési probléma lehet valószínűleg. Ezért írtam a tápfeszültség meglétének az ellenőrzését és a világoskék-en mérhető az áramkör zárása is az index bekapcsolásakor. Így mindkettő vezeték ellenőrizhető. Jobb esetben egyiknél van probléma, de akár mindkettő is lehet.
Szerk.
Megvan a rajz. A barna a te motorodon az index-szet és a helyzetjelzőket eteti közvetlenül. Ez a barna a gyújtáskapcsolóról jön.
A gyújtáskapcsolóba a SIGNAL biztosítéktól megy a narancs/zöld és ott ON állásban van a barnához kapcsolva.

Tehát ha van féklámpa és kürt, a biztosítésk kóser. Ha van helyzetjelző elöl-hátul ON állásban, akkor a barna vezeték kap delejt. Innen már csak az a kérdéses, hogy a barna vezeték 12V-ja eljut-e a reléhez?
Ha igen, akkor lehet tovább haladni, pl. összekötöd ideiglenesen a relé foglalaton az F és a G lábak foglalatát, ezzel a világoskék vezeték direkt feszültséget kap és az irányjelző gomb fel-le kapcsolná az indexlámpákat, amennyiben a vezetékezés rendben van.
A G a barna, az F a világoskék, igen. Nekem is ilyen relém van, csak ott más a betáp színe.
Az irányjelző biztosítéka amúgy a SIGNAL feliratú és ha ott lenne valami, akkor pl. a féklámpák se működnének.
Szia,

Ronggyá volt szedve. Injektor szinkron, szelephézag, folyadék cserék, első teló olajcsere, új kormánycsapágy.

A kapcsolón minden más teszi a dolgát. Egyébként minden megfelelően működni látszik, egyedül olyan melege még nem volt hogy lássam, hogy a ventillátor kapcsol-e.

Felemelt tanknál nem láttam rosszul összedugott csatlakozót, kb 3 van ami üres, de azok zártak, feltételezem ODB szerű dolgok lehetnek. Meg elvileg nem is lehetne rosszul dugni, de persze bármi előfordulhat.

Ezt a tápfeszt hol kéne mérni? Gondolom a relé tartójában? Az a baj kábel színeket nem nagyon látok, tövig össze van szigszalagozva, aztán meg bemegy minden a nagy kábelköttegbe, ami a váz bal oldalán fut végig.
Erre gondolsz amúgy? (G)
Szia,

A szervizben melyik rész volt megbontva?
A bal kapcsolón (ahol az index is van) minden más működik?
Ha fel volt emelve a tank, lehet ott nincs vagy nem megfelelően vannak összedugva a csatlakozók.
A motor elindul, megy?
Az index relé megkapja a + tápfeszültséget (gyújtáskapcsolótól, gyújtáson) -barna-? Testet te kapcsolsz az izzókkal. -világoskék-
Sziasztok,

Kis szakmai segítséget kérnék. Szervízben volt a vas, még tavaly év végén, most mentem volna vele (az előző jobb idős időszakban), és nem működik egy darab irányjelzőm sem (vészvillogóra sem). Kapcsolókat megnéztem, azok jók. a kábelek, amihez hozzáfértem, ellenállás méréssel jók. Nem látok semmit, ami ne lenne megfelelően összedugva. Cseréltem index relét is, továbbra is se kép, se hang. Biztosítékok is rendben. Itt egy dolgot mondjuk az istenért nem találtam meg: a bal legfelső luk az csak tartalék tartó, vagy onnan hiányozhat egy bizti? Valakinek valami ötlet merre próbáljak tovább indulni?
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy GSR 600-at! Azt vettem észre, hogy (leginkább) 4.ben 3700-4000 fordulat tartományban akadozik, dadog, viszont azon kívűl teljesen jól működik, alapjárat és max fordulaton is minden más fokozatban, csak ebben a kicsi tartományban nem.
Szinkron lett rajta beállítva illetve légszűrő is volt cserélve, sok más folyadék mellett.

Valakinek volt már ilyen? Tapasztalataitok alapján mi lehet a probléma?
Nagy vagy, Köszi!
Köszönöm szépen! Úgy teszek majd 😉
Nézz körbe, hogy a lakóhelyed környékén van-e itt GSR-es vagy esetleg használt motor eladás/eladó. Felülni úgy lesz az legegyszerűbb egyre....
Amúgy nagyon jó motor, szerintem! Nekem is az lenne még, ha.....
Igen értelek. Természetesen felülök majd egyre. Köszönöm a segítséget!
Nekem pl az FJR kurva kényelmetlen, pedig 185-186 magas vagyok, de amikor a városban haladok vele, ahol többször le kell tennem a lábamat, a combom belső felén az ín meghúzódik, tehát nemcsak a magasság a lényeg, hanem hogy mennyire kell terpeszteni.
Tehát az, hogy milyen magas, leér-e az adott testmagassággal a láb, az egy dolog, vagy rá kell ülni, vagy jól megszopja az ember vele. Vagyis van rá esélye.
Háááát, nem vagyok benne biztos, hogy itt alacsony legények vannak! 🙄
Ezt úgy értem, biztos akad itt akinek van Gsr-e, és kicsit alacsonyabb legény 😊
Egyébként természetesen ki fogom próbálni milyen magas, csak előtte kicsit érdeklődök 😉
Köszönöm az infókat! 😊
Szia!

Szerintünk? 🙄
Fel kellene ülnöd egyre és kiderül. 🙂
Lehetőség van ültetésre, néhány futóműalkatrész cserével. 😎
Sziasztok! Most szeretnék újból nagyobb mocit venni, a Suzuki gsr 600 is a látóterembe került. Mivel csak 165 cm magas vagyok, szerintetek nagyon magas lenne nekem? Segítséget köszi!
Most tette fel 1 ismerősöm az apróba :
Köszi! Pont ugyanezeket a dolgokat szeretném megcsinálni a motoron (puig plexi, kormány kiemelő, bukócső, dobozszett és konzolok), mint te. Sajnos egyenlőre nem találok sehol ilyen oldal doboz szettet és a hozzá való oldalsó konzolt. :( Ha valakinek van eladó, ne kíméljen! :)
Szia !
Nem kellett , kiadta minden .A vezetéstechnikai oktatáson javasolták , közelebb van a kormány , nekem elsőre kényelmesebb , kezelhetőbb érzetet adott.Annak idején a kecskeméti Parillában vettem .
Tybee! A kormánykiemelő miatt kellett valamelyik kábelt hosszabbítani, vagy bármit átalakítani? Mennyire érezni a hatását, érdemes megcsinálni?
Szia!

Nekem anno Bi-Xenon volt beépítve, az elég jó volt.
Manapság már vannak LED-es fényforrások, amiből utánajárni/tapasztalni kell, hogy melyik az ami jó.
Sziasztok!
Még új vagyok itt, szóval üdv mindenkinek! :)
Sikeresen vásároltam egy gsr 600-at a napokban, viszont nekem a lámpa fénye éjszaka kicsit gyengusz. Tudok ezzel valamit kezdeni? Van valami speckó izzó amivel tudnám növelni a fényerőt?
Előre is köszi a válaszokat! :)