Remelem a legjobbakat. A casco 24 ezer/ negyedev, azert ha most kivonatom s jovo tavasszal vissza, egy 50-est majdnem sporolhatok...
Nekem is volt ilyen, 2 okmanyiroda is mast-mast mondott jogositvannyal kapcsolatban. Megkerdezem a kozponti telefonszamon eloszor, ott legalabb minden hivast rogzitenek (asszem).
Persze, kérdezz utána.
De nehogy úgy járj, hogy más-más infót kapsz azoktól, akiket megkérdezel.
Mint anno az okmányiroda.... elméletileg nem volt kivonható a motorkerékpár ideiglenesen a forgalomból, tavaly. Mégis sok iroda megtette, szabálytalanul.
Szóval már abban sem lehet biztos az ember, amit az illetékes helyen mondanak neki.
Allianznal van a cascom es a kotelezom is, s nekem amikor a motort vettem azt az infot mondtak, hogy ha ugy kotom, hogy a hitel cascomentes (ergo dragabb havonta), de melle kotok ettol fuggetlenul, az azert jo, mert lehet szuneteltetni. Mindenkeppen utanajarok az illetekeseknel, de gondoltam, azert elotte toletek is megkeredezem
Casco-t nem lehet szüneteltetni.
Ha végleg lemondod a casco-t, lehet, hogy a következő kötésnél nem tudsz/lehet ilyen áron, ilyen feltételekkel megfelelőt találni.
Tudtommal....
Igen, ideiglenes, remelem nem tevesztem el. En a cascot is lemondom (kulon van kotve a hiteltol, hatarozatlan idore pont ilyenek miatt), aztan tavasszal ujrakotom. Gondolom a 4. es az 1. negyedevet nem fizeted be
Koszi megegyszer az infokat!
Ne véglegesre vonasd ki,hanem ideiglenesre ....ez fontos !
CASCO nekem nincs, de akinek van szerintem kell fizetni,mert forgalomból kivonva is történhet vele bármi !
A kötelezőnél tudsz spórolni . Biztosítóhoz beviszem a forgalmit,nagy duzzogva lefénymásolják és kész.
A 3. és 1. negyed évet nem fizetem be.Jövő márciusban új biztosítást kötök.
Bónusznál 9 hónapot figyelnek, ennyi .
Idopontot foglaltam mar neten ('jarmu forgalombol kivonasa'), a tobbit meg akkor viszem magammal. Gondolom a cascot is felmondhatom, amig ki van vonva a motor. Tavasszal meg ujrakotes (ez alatt ertsem a kotelezot is meg a csacot is?)
- Forgalmi engedély
- Pénz / tavaly 1800Ft-ra , ha jól tudom /
- Időpont a hivatalba
Más nem kell.Forgalmiba írnak 1 sort + pecsét.Rendszám marad a motoron.Max 6 hónap-ig lehet és autómatikusan forgalomba helyeződik .Tehát csak 1x kell intézni + a Biztosítónál intézni a kötelezőt,mert addig nem fizetem amíg ki van vonva , majd újra kötöm . Eddig jól működött ebben a formában .
nem,azt nem kell leadnod.ja,egy jó tanács ha érdekel:amikor a forgalmit pecsételik,akkor szólj előtte hogy úgy gazdálkodjanak a hellyel hogy jövőre is beleférjen a pecsét,mert ha betelik a forgalmi,az 6 ezer pénz
a forgalmi kell,mert beleírják hogy kivonva.az okmányirodában kapsz egy 1800-as csekket,azt feladod,a kis szelvényt visszaviszed.aztán kapsz egy igazolást hogy kivonva,azzal mehetsz a biztosítóhoz ideiglenesen szüneteltetni a biztit
Nekem is volt ilyen, 2 okmanyiroda is mast-mast mondott jogositvannyal kapcsolatban. Megkerdezem a kozponti telefonszamon eloszor, ott legalabb minden hivast rogzitenek (asszem).