Nem hiszem, hogy megmelegítette volna. Abban igaza van, hogy én háromszor annyit mentem a hőségben a reptéren. Sőt, az enyém mostanság 7000 körül járkál, és mégsem hiányzik belőle egy csepp sem. Én azt hiszem, hogy a "soron" kívüli olajcsere eredményeképp jön majd a megnyugvás. Nincs annak a mocinak semmi baja... az Őrségben éreztem volna. Megy az szépen.
Ilyen olajfogyi mellett erősen füstölni kellene annak a pacinak. Azt pedig nem teszi.
Ha hiányzik belőle, akkor az betudható annak, hogy:
1. Blue-nál kicsit elpukkant a tömítés tavaly
2. At Őrség előtt jobb híján szintetikus olajjal lett feltöltve az a 3 dl
3. 600 km múlva amúgy is olajcsere lenne Nyuszinál, tehát vékonyodik a 20W-50
4. ....
Jah, ezt sem kifejezetten csak a te hozzászólásodra reagáltam. Csak írok, ami eszembe jut.
Szijjja mindenki !
Hű Nyusz, az az olaj biza nagyon zabálódik ... Én Múlt 7n aztat tetettem bele, amit most Teddy is javasolt neked (bár hálistennek az olajat sosem ette), megszűnt a 40 fokos városi dugókban rendszeres alapjárat-felkúszás, üres és egyes be nem vevés ... Szóval nyáron tuti jobb ez a lötty mint a 10w40...
május 22-én töltöttük fel teljesen olajjal, azóta kereken CSAK 3000 km, viszont ezzel a fél flakonnal is csak a nívópálca feléig ér az olajszint.
tavaly Teddy sokkal többet mocizott a reptéren mint én.
Az mit jelent? Nem gulyásleves az
Akkor esetleg a fogyasztása is megnött volna, esetleg gyengébb lenne a moci? Esetleg a gyürüknél átenged és a kipufogó is füstöl?
Pusznyusz!
Az nagyon sok.
Csinálj egy rendkívüli olajcserét. Most, a napokban. 20W-50-es ásványi olajat tegyél bele, és utána figyeld. Nyugodtan löttyintsetek bele 3 litert, az az 1 deci túltöltés nem okoz gondot. Pláne, ha valóban szereti enni az olajat. Ugyanebből az olajbol legyen egy tartalék liter nálad...
Szóval, ez lenne az első lépés. Aztán figyelni, hogy mikor mennyit csippent. Utána lehet kezdeni gondolkozni.
úgy tűnik, mintha sok olaj kellene a paciba. őrség előtt tettünk bele asszem 3 dl-t, most meg kerek 3,000 km alatt a tavalyi olajcsere maradék 5 dl-jét tudtam beletölteni, de még így sem volt elég. Ez normális szerintetek?
Jó reggelt Népek!
Teddy biztonságtechnikai előrejelzése a következő hetekre:
Jelentem, hogy a hétvégén elindult a repce betakarítása. Mára az első kamionok megindultak a termelőktől a kikötők, feldolgozók felé. A repcemag szeret folyni, mint a víz. A hullott repcemag előfordulási helye: kereszteződések, körforgalmak, kanyarok és egyéb finom helyek, ahol nagyon nagy szükség lehet a tapadásra. A kis fekete mag ez ellen dolgozik. Ép állapotban gurul, mintha muszáj lenne, ha pedig széttapossák, akkor gyakorlatilag "étolaj" kerül az útra. Az olajtartalom 40 % körüli, így a csúszósság jelentős...
http://akmt3.extra.hu/medence..
..