A legjobb megoldás az étolaj, vagy olivaolaj. Kétszer dörzsöld át, hagyd, hogy beszívja. Aztán mehet a box rá.
Ha nem lenne benne protektor, akkor lenolajkence, és betenni 50-60 fokos sütőbe. Feléleszted a bőrt vele, és jól be is issza. Utána vízhatlan lesz, de nem teljesen. Viszont sokáig bírja.
Azért jók ezek a zacsik, mert a hőt megtartja. Nem feltétlen azért fázik a lábad, mert beázik a csizma... egyszerűen a párolgás visz el a hőt, mint a sicc. A zacsi megtartja a meleget.
Akkor melyik csizma vízálló? (tudom, a trágya pakoló gumicsizma...de azon kívül?)
Ha beruházok még egy csizmára (mert fogok, mivel nap-mint nap a motorral járok, és 2 csepp esőtől már tocsog a csizmám) akkor már olyat vennék, ami bírja a kiképzést. A nem bőrnek mi a hátránya? Jobban befülled nyáron?
Csizma: nekem nem ilyen van, de Mociccah és Nyuszi, ha minden igaz ezt a márkát használja. Majd nyilatkoznak.
Azt viszont tudnod kell, hogy egyik bőr csizma sem vízálló a végtelenségig. Én rendszeresen boxolom az enyém, és 2 óra intenzív esőt bír így is. A legjobb megoldás az esőcsizma (lábkoton). Olyan, mintha nylonzacsiz húznál a lábadra, de biztonságosabb.
Egy gyors közvélemény kutatás: Probiker Traveller csizma KÉP
Aki használ(t) ilyet, milyen véleménnyel van róla? Most szeretnék venni, csak egyet nem akarok: hogy beázzon. Gyűlöletes dolog hideg, vízben tocsogó lábbal vezetni (lásd mostani: Modeka) Illetve a protektorok is védjenek, mert ugye papucsban is motorozhatnánk egyébként csizma helyett...
Hála az égnek, az itteni dőjárás nem befolyásol senkit.
A mediterránumban jó vastagon be vagyunk felhősödve. "Árnyékban mérve" az udvaron most 8 fok van. Csipp-csöpp van, de nem esik...
Csináljatok jó sok fényképet, hogy kicsit veletek lehessek!
Battyameg! Az este elment a NET, így nem bírtam figyelemmel követnia dolgokat. Azért úgy látom, visszaolvasva, hogy jót vigyoroghatok majd, egész szépszámmal megjelentek. Úgy hogy szedjétek magatokat, LÓRA!
dawntez.(ha még nem késő):
nem kell semmi szerszám.
Tibkin!
Ha gondolod, hozd a cuccot, meccccsinájjuk!
Amugy jelen pillanatban Batta áll a vízben.....
az előbb voltam kint - és a refik fényében olyan, mint ha havaseső hullna, mivel az esőcseppekhez képest ez szállingózik
Nincs hideg.......3-4 fok lehet - bár ugye itt eleve melegebb van, hiszen mindenhol 2-10Bar-os gőzvezetékek vannak
A vas elvan téve......majd nálam lesz ha egyszer röffenünk......
Most tuti hogy hazamegyek, iszok egy kávét azt eldöntöm mi lészen.........
Jó reggelt!
Mivel én voltam a leggyorsabb, és a legközelebbi a Rónához, én jelentkeznék arra a pár vasra. Hozhatod ma. Hamár úgyis tudtál írkálni az éccaka, az csak azt jelentheti hogy nyugis volt, akkor meg ugye jössz!
Tényleg kva jók! Jövőhéten vásárolom is !