Ja az lemarad, de remélem egyértelmű, hogy teli szivatóval, gáz nélkül kell indítani, ha jól van beállítva a motor,ha rosszul van beállítva akkor lehet fél szivató kis gáz stb mutatványokkal próbálkozni!
Dr-z indítás hosszú leállás után:Motorkereskedésben dolgoztam pár évig és kitapasztaltuk egy technikát hogy a 2-3-4 hónapja álló használt motorokat gyorsan elindítsuk!
A motort, ha az ember tudja hogy sokáig fog állni, ugy kell elrakni, hogy járó motornál el kell zárni a benzincsapot és meg kell várni amíg a benzin kifogy az úszóházból.Célszerű tele tankkal elrakni télire és a benzinbe keverni direkt téli leállásra szánt adalékot .Ha nem így volt elrakva, akkor minden indítózás, berugás, gáz huzogatás (aminek S és Sm modellnél semmi értelme, mert nem gyorsító pumpás a karbi) előtt, le kell engedni a benzint az úszóházból, ezt lehet úgy is hogy elzárt benzincsappal eldöntjük a motort egyik irányba és szépen a túlfolyón kifolyik a benzin!
Ugyanis azért nem indulnak a motorok, mert az úszóházban lévő kis mennyiségű benzin elpárolog és ott maradnak a különböző adalékanyagok, de ezzel nem indul be a motor csak jól megszívja magát és lehet kiszedni a gyertyát stb..Ha tele a tank akkor a nagyobb mennyiségű benzinből nem párolog el olyan könnyen a benzin+ lemez tanknál a tank se rozsdásodik.
Próbáljátok ki nekünk bevállt évekig!
Egy biztos, hogy a hideg motornak szüksége van szivatóra. Az, hogy akkor emelt fordulaton megy, az egy gyárilag beállított érték, ami véleményem szerint nem csökkentheti a motor élettartamát. Viszont az biztos, hogy a DRZ nem szereti az üzemi hőmérséklet alatt terhelést, ezért javasolt a motor melegítése álló helyben, vagy nagyon finom terhelés nélkülii menettel. Én személy szerint 60 fok felett szoktam elindulni vele.
Jó motorozást hétvégére!
na nehogymár
tekerj rá gumimelegítőt,vagy vidd be a szobába
tudod miért pörög annyira és miért is kell a szivató?elárulom
(egyébként auto is szivatóval indul csak az szabályozza magának)
-a hideg rendszerben a benzin egy része lecsapódik és szegényedik a keverék,ezért kell ráhúzni a szivatót
-minden karburátorban van a szivatóhoz egy levegőfurat,ami az emelt fordulatszámot teszi... ez azért kell,mert a hideg motor ellenállása,súrlódása sokkal nagyobb mint a melegé,és sima alapjáraton lefulladna
-ha eléri az üzemi hőfokot akkor szivató visszanyom és az alapjárati rendszer fog működni
én személy szerint nem melegítgetném negyed órákig meg mittudomén hajszárítóznám a blokkot..enny ierővel forróvizet is önthetnél a hűtőbe!indít majd kíméletes járatással menet közben felmelegít.hisz ha mész is magasabb a fordulatszám nem csak álló helyzetben
de nem összeveszni akarok
Foxy,
Az enyém nagyon jól indul fél szivatóval a hideg garázsban is, de ha nem, akkor van egy kis hőlégfúvóm, odaállítom a blokk mellé, és 15 percig melegítem. Persze először benzincsap kinyit. Utána ráindítok megint fél szivatóval, és elsőre indul, 1 perc után normál alapjárattal ketyeg. Egyébként jobb híján a hajszárító is megteszi, ha nem akarod teljes szivatóval hidegen felpörgetni a blokkot. Állítólag a blokk kopásának 30%-át a hidegintítás teszi ki, tehát érdemes előmelegíteni, mert akkor rövidebb a szivatós szakasz.
Szia, nem aktuális mert most hó elején kaptam egy szép "kis" számlát amit nem lesz egyszerű kifizetnem, ugy hogy hanyagolnom kell a kicsi "dörzim" :S , olvastam az emailt, köszönöm a választ tényleg.
Láttam az oladlon egy dr 650 es supermoto hirdetni az lenne a kérdésem hogy milyen gépek ezek 1999 es évjárat elég jól néz ki meg hogy hány lovakas és mennyi a nyomatéka körülbelül. 24 kw írt de én azt keveslem a gyári adatokat ahog néztem 44 le és 55 nm ez valós lehet
Köszi a választ előre is MuZs
szeretném megkérdezni hogy a gyári drz láncfeszítő görgőnek mik a méretei,Több fajtát kipróbáltam már de egyik se volt jó,hangosak voltak .Köszi