Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Thx !
Biztos jó de retúrba 300km nekem.
Jah! Épp akartam mondani, hogy ezután hívj BirkaJoco44-nek!
Mehetünk! mikó' ?
Én is csak ott voltam, de komolyan mondom a visontai pálya olyan érzés volt még első nekifutásra is, mintha már többször is jártam volna ott.
Csak a Kakucsi pályán voltam még.
kutya én meg most a te oldaladat nézegettem!pöpeeeec...
Köszönöm.
Nagyon nagyon tetszett a visontai pálya és hogy személyesen is tudtam találkozni pár fórumos sráccal. De sajnos nagyon messze van
Szia! Minden elismerésem, hogy elindultál a versenyen , pedig csak 2x voltál a kakucsi pályán.
Remélem sikerül felraknod a képeket. Sajnos az én gépemben lemerültek az elemek és nem tudtam túl sok képet készíteni. Viszont te majdnem körbejártad a pályát fényképezőgéppel, biztos jól sikerültek
Hello!
Sziasztok!
Jocó!

Mi birkák fogjunk össze azt,ha ráérünk menjünk motorozni.
Egész jó az oldalad, látom nem kevés munka van benne.

A poén, hogy 1-2 éve még meg se nyitottam volna egy ilyen nevű linket, de azóta történt valami velem...
Én a saját (quad) kategóriám példáján keresztül értettem. Ott azért beférünk már az EB 10-be egy jobb napon, és az nem rossz.
Más kérdés, hogy az aggodalmaid teljesen jogosak - csak már túl sokszor hangzottak el, anélkül hogy komoly, valódi ellenlépések történtek volna a helyzet ellen.
.....a további ( pl. EB ) magasabb szintű szereplésekhez.- Meg mondanád ki indul itt EB-n ?
Ugye nem az Europa kupára gondoltál. Kezdem érteni a humorodat....
Mostani EB szinthez azért gyúrni kell még egy kicsit MINDENKINEK....
Sziasztok.Az itt a fő baj hogy van aki indul a bajnokságban és mellesleg mellette panaszkodik...na ezt nevezem én köpönyeg forgatásnak.Ha nemlenne induló(max1..sejtitek ki )lehet változna valamit a szakágvezető hozzá állása(mert ugye nemlenne annyi bevétel...)Mostani kakucs nemvéletlenül volt olcsobb..
két külön kávéház...igen, az egyik ahol évek óta olyan kávét főznek amitől össze *osod magad és most a kényszer miatt próbálnak jobb kávét főzni.

búcsúkban megszokott hangulatot.... Ne felejtsd már el miért nem lehetett verseny? Emlékezz már vissza pl Visontára MotoGoGO....
Vagy nem olvastad a Supermoto szakág körlevelét, vagy a MAMS felszólitását, nem találkoztál kinn a rendezvényen a Mams ellenőreivel akik oly buzgón gyüjtögették a bizonyitéknak látszó tárgyakat.

Alpok Adria Kupa volt....ez egy nemzetközi verseny kellett volna hogy legyen ezért ne csodálkozz "Sok külföldi versenyző is ellátogatott hozzánk"
Ezt azért nem kellet volna erényként feltüntetni nemzetközi kupa sorozaton külföldiek is elindulnak :)

Száraz adatok:
Motomax:
quad-10/5fő
sm-15fő
sm.am-26fő
Össz
esen MAGYAR induló:46fő
Összes induló:51

Alpok-Adria
quad-5
sm.am-7
sm-10
Összesen Magyar induló:22fő
Összes induló:42fő

elég vérszegény magyar mezőny- Na erről beszéljünk,
"egyre többen veszik az erőt és a bátorságot és magyar OB-n is elindulnak?"
egyre többen? Mi van ? Hol élsz te? Nézd már meg az indulók létszámát az elmúlt pár évre visszamenőleg? Egyre többen? :(

Kérdésem, a Mams Supermoto szakágnak nem az lenne a feladata/kötelessége hogy összefogja a Supermoto közösséget?
Ha már a szövetség nem tud olyan rendezvényeket rendezni ami megmozgatná sm társadalmat akkor egy ilyen kezdeményezést talán nem támadni kellene hanem éppen támogatni.
Azért ha nyitott szemmel jártál és vetted a fáradságot hogy megnézd a lelkes amatőröket volt egy két srác akiben a tehetség jelei fellelhetők !
Amilyen rangos a mai versenyzői kaszt talán érdemes lenne az utánpótlásban is gondolkodni.
Habár voltak itt a supermotoban olyan tehetségek akik azóta más kategóriában már akár VB szinten képviselik hazánkat.
Szerintem Tehetségekben nincs hiány csak a körülményeket kellene a versenyzőkhöz igazitani és megbecsülni azokat.
KTM kupára emlékszel még? Hol van az a ~20 motoros fiatal srác? Miért hagyták el a Supermotot, hirtelen nem tetszett nekik...
Ma összesen nem indulnak annyian a supermoto bajnokin mint ezelőtt egy kategóriában....
Annyira nem lehetsz öreg hogy ilyen gyorsan felejts..

Széthúzással,lobbizással,áskálódásokkal nem lehet előrébb jutni.- alakoskodással, kétszinűséggel, köpönyegforgatással sem...

Emlékszel a tavaji év dijátadó ünnepségre? Ott valahogy minden érintett megalázottságról, megszégyenitésről rangonaluliságról panaszkodott.
Mintha arról panaszkodott volna a versenyzők nagy része hogy ennél nincs már lejebb!
Érdekes hogy van mindig akit belehet etetni.
Indulje el *****-kám benned nagyon sok tehetséget látok, te lehetsz az év meglepetés embere!
A te tehetségeddel/pénzeddel bajnok is lehetsz...
Szegény pára meg beveszi a cumit. Örül mert minden versenyen dobogós,
otthon is van mivel dicsekedni.
De arról sosem beszél senki hogy két három fő teszi ki a kategóriát ahol indul.
Ezért olyan felemelő érzés magyar bajnoknak lenni.....

Hol vannak a quadosaink európa superquad fellegvára voltunk európában? Most meg a magyar quadosoknak külföldre kell járni ha versenyt szeretnének?

"egyre többen veszik az erőt és a bátorságot és magyar OB-n is elindulnak?"

média... olvastál valamelyik magazinban web oldalon beszámolót pl a Motomax rendezvényről...?
Pedig tudtommal minden site megkapta a beszámolót.
De a Motor Info magazinban biztosan olvastad a Supermoto szakág ön reklámját!

Bármit is teszel,tedd mindig tiszta szívvel,ez a legfontosabb! De a lelkiismeretedet se hagyd ki!
Amikor csillogó szemmel a kupákat nézed, azért gondolj arra a "sok" versenyző társadra akikkel a magyar bajnokságban ezért meg küzdhettél. Nagyon sok gondolkodást ez úgy sem igényel...
Sajnálom azokat akik a pillanatnyi egyéni siker izéért eladják a jövőjüket...

Szívélyes sporttársi üdvözlettel: duke Csaba.
UI: Nem haragszom senkire és éljen a világ BÉKE
Ez is igaz: a nyüglődés még nem vitt előre semmit ezen a világon.
Bajok vannak! Az biztos! De ha mindig csak a probrémákkal foglalkozunk, akkor nem marad időnk a motorozásra, és a fejlődésre...
..voltam olyan "nem hivatalos" versenyen (ami szintén Kakucson volt), ahol ugyanugy volt mentő, pályafelügyelők, díjjazás stb, stb, és mégis a töredékét kellett csak fizetnünk..

Nem egyedi a probléma: a quad versenyek ugyanilyen módon szerveződtek (át) és ott is panaszkodtak a soxor 100-150%-kal megnőtt nevezési díjakra - miközben (ugyan kaptak plusz szolgáltatást) nem érezték ennek a plusz költségnek a teljes jelenlétét.
Jó példa ugyanerre a folymatra például Kunmadár, ill. annak előzményei: anno egy AA futamon 200-an ha voltak nézőként, Madarasra meg ennek sokszorosa ment el. Pedig az is "fekete" versenyként indult.

Talán a megoldás egy köztes versenyrendező szervezet lenne: aki ugyan legitimitást szerezne, mégis elsődlegesen nem a profi felső réteg minnél magasabb szintű fejlesztése, hanem a szolídabb anyagi helyzetben lévő, de tehetséges, és versenyezni akaró utánpótlás felkarolása, és minnél NAGYOBB TÖMEGŰ versenyzési lehetőségének megteremtése lenne.
( Példa: tavaly, a legolcsóbban elérhető, de már valódi versenyt produkáló 200-300cc quad futam 12-14 nevezővel rendelkezett, addig most 3-5 fő indul benne - és ez nem feltétlenül jó. )

Mert a MAMS féle szervezésre (is) szükség van: igenis van minden kategóriában 2-3 ember, akinek segítség ez a fajta szervezés, a további ( pl. EB ) magasabb szintű szereplésekhez. És ha azon belül nem megoldható az utánpótlás tömegsporttá szervezése, akkor erről másnak kell gondoskodni.
Sziasztok!
Média szerep volt, gondoljunk csak arra, hogy a sport tv-n rendszeresen ment a magyar bajnokság összefoglalója. Azt azért ne várjuk, hogy a nagy médiumok főműsoridőben fogják leközölni a bajnokságot akár milyen is az, mert sajnos ez nem a forma1.
Tehát azzal annyira nem volt gond, de melyik médiát fogja érdeklni egy olyan bajnokság ahol mondjuk Prestige-ben, a "király" kategóriában öszesen 5 versenyző indul (pl.: tavaly Szgeden).
Bár mindemellett próbálom úgy felfogni az egészet, hogy minden egyes perc amit a motoron töltök, csak hasznomra válhat, tehát elsősorban (ha a pénzem engedi) nem azt nézem, hogy kinek a zsebét "tömöm"...

Ez egyrészről teljesen érthető, másrészről nézve viszont azért tart ott ez a sport (vagy a ha úgy nézzük az egész ország) mert ilyen a hozzáállás, ilyen birkák az emberek...kicsit (ön)tudatosabban kéne pénzt kiadni, dönteni, létezni...
Szia!
Rengeteg igazság van abban amit leírtál, és az is kiderült számomra, hogy jól átlátod ezt az egészet. Nem úgy mint én (és valószínű a hozzám hasonló hobbisták). És ezzel azt szeretném mondani, hogy mi valószínű legfőképp nem azért nem megyünk rendszeresen versenyezni, mert ez a "helyzet" (mivel nem is vagyunk benne ebben az egészben, csak hallunk ezt-azt) hanem azért mert ha megnézzük, hogy mennyi a nevezési díja edzőnappal együtt egy ilyen versenynek (25 rugó ugyebár), akkor az éves szinten - ha van 13-15 verseny - akár 350.000 ft is lehet, amit én speciel baromira nehezen tudnék kifizetni. Én ezt látom a legfőbb problémának. Persze mindemelett egyetértek Veled, mert valóban ez a valóság amit leírtál..
A magas nevezési díjat már megpróbálták megmagyarázni, de én voltam olyan "nem hivatalos" versenyen (ami szintén Kakucson volt), ahol ugyanugy volt mentő, pályafelügyelők, díjjazás stb, stb, és mégis a töredékét kellett csak fizetnünk. Arról nem is beszélve, hogy szerintem ott még annyi szponzor sem volt...
Okoskodni nem akarok, mert nem látok a dolgok mögé, és nem tudom, hogy milyen költségei vannak bizonyos dolgoknak, de ezek után nem tudom elfogadni azt, hogy ilyen húzos a nevezési díj...
Bár mindemellett próbálom úgy felfogni az egészet, hogy minden egyes perc amit a motoron töltök, csak hasznomra válhat, tehát elsősorban (ha a pénzem engedi) nem azt nézem, hogy kinek a zsebét "tömöm"...
De ez csak az én véleményem. Ha nagyon offoltam akkor bocsi...

Üdv: Kiss-Jakab József