Persze, oda is adná.
Azt hittem viccelsz csak, de lehet, hogy csak nem tudod, hogy Zirc 125 km-re van Budapesttől. Így aztán a túra nem lenne több, mint 400 km.
Persze, tetszik nagyon. Nekünk - természetesen elfogultak is vagyunk vele - ez a legszebb. Mielőtt megvettem néztem én Cobrát, Monzát, Zündappot, de ez néz ki a leginkább nagymotornak. Mindenképpen ez a legharmonikusabb forma az említettek között.
Köszi a meghívást, de már a Kristóf fiam motorozgat a KTM-el.
Hetente 2-3 alkalommal megy olyan 40-50 km-eket.
Tegnap is azt hallgattam, hogy milyen jól megy a gép.
Óra szerint 110-eket (GPS-el az 100) megy síkon.
Zirc előtt van egy kemény emelkedő Bakonybél felől (Szarvaskút), ott 75-el jött fel tegnap. Szóval gyűjtöm a tartalék alkatrészeket, mert küldi a gépet keményen.
Hagyj engedjetek meg némi olvasni valót is hozzá:
"Nem kell sokat tekergetni a nyakunkat, estefelé nézzünk csak kelet-délkelet felé, és keressük meg a legfényesebb pontot az égen: ez a Jupiter, a bolygók királya. Az éjszaka folyamán déli irányban egyre magasabbra emelkedik, eltéveszteni sem lehet. A Jupiter mindig fényes, mert a legnagyobb bolygó a Naprendszerben, ezért is kapta minden kultúrában főistenek neveit (a modern csillagászatba a római elnevezés került be). Sokkal nagyobb, mint a Föld: ha a Föld felszínét "lenyúznánk", és "felszegelnénk" a Jupiter felszínére, akkor ott egy akkora területet foglalna el, mint a Földön India.
Ezekben a napokban az átlagosnál is fényesebb az óriásbolygó, mert 1963 óta nem volt ilyen közel a Földhöz (és 2022-ig nem is lesz). Szeptember 21-én kerül úgynevezett szembenállásba a Nappal, amikor bolygónk a Nap és a Jupiter között húzott egyenesen helyezkedik el (vagyis éppen áthaladunk a Nap és a Jupiter között).
Végül egy fontos dolog: a Jupiter a mi "védőangyalunk". Ez alatt azt kell érteni, hogy hatalmas tömegénél és tömegvonzásánál fogva "elkapja" a Naprendszer külső tartományaiból befelé haladó üstökösek és kisbolygók egy részét, amelyek így nem tudnak behatolni a Föld térségébe. Enélkül jóval több potenciálisan veszélyes égitest érkezhetne bolygónkhoz. Ilyen testek becsapódásait figyelték meg a Jupiteren 1994-ben, 2009-ben és idén is, azaz viszonylag gyakori jelenségről van szó. A Jupiter "bombázása" arra utal, hogy a Naprendszer nem is annyira nyugodt hely, mint ahogy eddig gondoltuk, hanem sokkal sűrűbben történnek váratlan események."
Ok, előre is köszi!
Hidegen megcsúszott ma egyszer, így inkább készülök a cserére.
Arra emlékszem, hogy a sugár irányú rovátkák már éppen hogy csak látszanak.
Újraferodoloztatás nem került még szóba?
Lehet hogy olcsóbb gyorsabb meg stb de ha rendelsz külföldről akkor beszállok a postába ha lesz nekem is:-)
Amúgy hasonló a kuplung ezekben?
Ha jól tudom ilyenem van viszont betétek nincsenek hozzá.