Végignéztük most azt amióta itt lakunk és minden hónapban 280-390 között van és nem fűtünk villannyal, egyre gyanúsab, hogí kissé túlmér az eszköz ccak hát jogorvoslat nincs.
Átlagban nekünk is 8kwh/nap a normál és ehhez jön hozzá nap 5 kapcsolt amire csak a bojler van rákötve és most hozzájön a gyerek kisháza plusz bojlerrel.
Nálunk villanyórát 4 éve, gázórát tavaly cseréltek, és nem látszik változás a mért értékekben, fogyasztásban. A vízóra viszont tényleg gyanús: nem változtak a fogyasztási szokásaink, az mégis vagy 20%-kal többet mér....
vegyél egy pár ezer forintos almérőt, és ha túl nagy az eltérés érdemes utána menni
de úgy gondolom a közüzemi mérő nem fog sokat csalni, inkább az lehetett hogy a régi mechanikus már szorult
gázóránál régen nagy divat volt ütni-verni néha összejött és láthatóan kevesebbet mért utána, sokszor még nyikorgott is az ilyen pofozós akciók után
Akkor valamit elbaszunk nagyon vagy csak az van az új villanyórákkal mint anno mikor a gázórát lecserélték és rögtön 30%-kal több lett a fogyasztás mire bementem panaszkodni amire a válasz az volt, hogy az új óra jobban mér, többet........szó szerint ezt mondta a picsa és még azt, hogy az én költségemen ők leszerelik és bevizsgálják a saját laborjukban ahol mint megsúgta legfeljebb az tud kiderülni, hohy én machinálok és még azért ia megbüntetnek.
Szerintem nálatok fogy túl sok: nekünk 143 kWh a havi áramfogyasztásunk, ennek majdnem harmada a munkaeszközömé (a napi 15 órán át bekapcsolt számítógépemé). Igaz: csak ott világítunk ahol éppen kell (ott is LED-ekkel), a bojler és a tűzhely gázról megy, és minden készülékbeszerzésnél (hűtő, mosógép, klíma, tv-készülék) a fogyasztása volt az egyik legfontosabb szempont.
télen átlagban kb annyit termel naponta ami rá van írva, namármost a téli termelést alapul véve rengeteg kell, ennyit nem fogsz tudni elhelyezni
tavasztól őszig meg 3-5x annyit ez simán kihozható
pl itt van nekem a 8x370w(szűk 3kw) napelem napi(átlagos) termelése optimális irányban elhelyezve
de a lényeg az hogy csak télen kell többet fizetni nem egész évben, szóval 8-9 hónapig ingyen van a villany és csak a maradék 3-4 hónapban fizetős, amúgy pl nekem 2 tábla plusszal még 1,5-2 hónapot tudnék nyerni, így csak 2 hónapig lenne részben fizetős a buli mert azért a felét még akkor is megtermeli az átlag fogyasztásnak
Nekünk még kert sincs főleg kutunk és így használunk a mérőórák szerint júniusban közel 500kwh-át, mi pazarolunk túlzottan vagy másnak is ekörül van? Csak azért mert ez tényleg majdnem havi 100000 lesz a belengetett ár szerint persze remélem túloznak, de 50 biztos lesz.
ha érdemesnek találod akkor azért rájöhettél ebből hogy bár az o1g az tényleg 1g de azért ettől sokkal árnyaltabb a helyzet
abban igazat adok neked hogy az eltávolítása csak jót tenne az országnak, persze csak ha lenne kire, mert ha a balosaid odaengednék a tűzhöz azok saját kezűleg húznák szét a nép seggét és fordítanák brüsszel felé
sajnos a szélső jobbnak el nevezett nemzeti pártunk se szerepelne jól ebben az európai lmbtqweryuiop világban, szóval a helyzetünk nem lesz jobb mostanában
Nagy a córesz................
http://youtu.be/8litWIR5WMs
Esetleg csak heti 2x zuhanyzás mint a németeknél. 😆
de úgy gondolom a közüzemi mérő nem fog sokat csalni, inkább az lehetett hogy a régi mechanikus már szorult
gázóránál régen nagy divat volt ütni-verni néha összejött és láthatóan kevesebbet mért utána, sokszor még nyikorgott is az ilyen pofozós akciók után
télen több nyáron kevesebb, télen a szárítógép rengeteget fogyaszt, de ha nincs szárítógép akkor minden penészes
tavasztól őszig meg 3-5x annyit ez simán kihozható
pl itt van nekem a 8x370w(szűk 3kw) napelem napi(átlagos) termelése optimális irányban elhelyezve
de a lényeg az hogy csak télen kell többet fizetni nem egész évben, szóval 8-9 hónapig ingyen van a villany és csak a maradék 3-4 hónapban fizetős, amúgy pl nekem 2 tábla plusszal még 1,5-2 hónapot tudnék nyerni, így csak 2 hónapig lenne részben fizetős a buli mert azért a felét még akkor is megtermeli az átlag fogyasztásnak
abban igazat adok neked hogy az eltávolítása csak jót tenne az országnak, persze csak ha lenne kire, mert ha a balosaid odaengednék a tűzhöz azok saját kezűleg húznák szét a nép seggét és fordítanák brüsszel felé
sajnos a szélső jobbnak el nevezett nemzeti pártunk se szerepelne jól ebben az európai lmbtqweryuiop világban, szóval a helyzetünk nem lesz jobb mostanában
https://moszkvater.com/moszkva...