Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Végignéztük most azt amióta itt lakunk és minden hónapban 280-390 között van és nem fűtünk villannyal, egyre gyanúsab, hogí kissé túlmér az eszköz ccak hát jogorvoslat nincs.
Helyzetjelentés a káposztaföldről.
Nagy a córesz................

http://youtu.be/8litWIR5WMs
Havonta! 😆
Télen elég egyszer is..... 😆
Ha nem fűtötök vele csak világítás akkor lehet ledes vackokkal spórolni.Meg fatüzelésű bojlerral.
Esetleg csak heti 2x zuhanyzás mint a németeknél. 😆
Átlagban nekünk is 8kwh/nap a normál és ehhez jön hozzá nap 5 kapcsolt amire csak a bojler van rákötve és most hozzájön a gyerek kisháza plusz bojlerrel.
Nálunk villanyórát 4 éve, gázórát tavaly cseréltek, és nem látszik változás a mért értékekben, fogyasztásban. A vízóra viszont tényleg gyanús: nem változtak a fogyasztási szokásaink, az mégis vagy 20%-kal többet mér....
vegyél egy pár ezer forintos almérőt, és ha túl nagy az eltérés érdemes utána menni
de úgy gondolom a közüzemi mérő nem fog sokat csalni, inkább az lehetett hogy a régi mechanikus már szorult
gázóránál régen nagy divat volt ütni-verni néha összejött és láthatóan kevesebbet mért utána, sokszor még nyikorgott is az ilyen pofozós akciók után
éves átlag napra lebontva
télen több nyáron kevesebb, télen a szárítógép rengeteget fogyaszt, de ha nincs szárítógép akkor minden penészes
Akkor valamit elbaszunk nagyon vagy csak az van az új villanyórákkal mint anno mikor a gázórát lecserélték és rögtön 30%-kal több lett a fogyasztás mire bementem panaszkodni amire a válasz az volt, hogy az új óra jobban mér, többet........szó szerint ezt mondta a picsa és még azt, hogy az én költségemen ők leszerelik és bevizsgálják a saját laborjukban ahol mint megsúgta legfeljebb az tud kiderülni, hohy én machinálok és még azért ia megbüntetnek.
Átlagot mond, szerintem úgy érti, hogy éves össz fogy./365 nap = 6.5kWh
Szerintem a napi átlagfogyi annyi náluk.
Szerintem nálatok fogy túl sok: nekünk 143 kWh a havi áramfogyasztásunk, ennek majdnem harmada a munkaeszközömé (a napi 15 órán át bekapcsolt számítógépemé). Igaz: csak ott világítunk ahol éppen kell (ott is LED-ekkel), a bojler és a tűzhely gázról megy, és minden készülékbeszerzésnél (hűtő, mosógép, klíma, tv-készülék) a fogyasztása volt az egyik legfontosabb szempont.
Milyen 6.5? 650 lesz az nem? A 65kwh még világításra sem elég.
nekünk éves átlagban 6.5 kwh áram megy el, de gázbojler van ami ha villany lenne biztod dobna rajta még 3-4kwh fogyasztást
télen átlagban kb annyit termel naponta ami rá van írva, namármost a téli termelést alapul véve rengeteg kell, ennyit nem fogsz tudni elhelyezni
tavasztól őszig meg 3-5x annyit ez simán kihozható
pl itt van nekem a 8x370w(szűk 3kw) napelem napi(átlagos) termelése optimális irányban elhelyezve
de a lényeg az hogy csak télen kell többet fizetni nem egész évben, szóval 8-9 hónapig ingyen van a villany és csak a maradék 3-4 hónapban fizetős, amúgy pl nekem 2 tábla plusszal még 1,5-2 hónapot tudnék nyerni, így csak 2 hónapig lenne részben fizetős a buli mert azért a felét még akkor is megtermeli az átlag fogyasztásnak
Nekünk még kert sincs főleg kutunk és így használunk a mérőórák szerint júniusban közel 500kwh-át, mi pazarolunk túlzottan vagy másnak is ekörül van? Csak azért mert ez tényleg majdnem havi 100000 lesz a belengetett ár szerint persze remélem túloznak, de 50 biztos lesz.
Azért ez vicces egy gyurcsányista trolloldaltól. 😂
20 tábla napelemet? Illetve a fene tudja mennyi kellene havi 300kwh kiváltásához.
https://nyugatifeny.hu/2022/07/14/mi-tortent-nekiment-a-kormanynak-az-egyik-legnagyobb-fideszes-trolloldal-kiborultak-a-rezsicsokkentes-megszunese-miatt
2 hónapja már Argus sincs..... 😭
Bogyo egy sotet seggluk,ertelmet ne keress csak bagotol rotthado tudőket es argustol erjedo belsosegeket. 😆
ha érdemesnek találod akkor azért rájöhettél ebből hogy bár az o1g az tényleg 1g de azért ettől sokkal árnyaltabb a helyzet
abban igazat adok neked hogy az eltávolítása csak jót tenne az országnak, persze csak ha lenne kire, mert ha a balosaid odaengednék a tűzhöz azok saját kezűleg húznák szét a nép seggét és fordítanák brüsszel felé
sajnos a szélső jobbnak el nevezett nemzeti pártunk se szerepelne jól ebben az európai lmbtqweryuiop világban, szóval a helyzetünk nem lesz jobb mostanában
Mondjuk marhaság van benn rendesen...
Es ehhez valami orbanozos? 😂

https://moszkvater.com/moszkva...