Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Es ebbol te rogton egy jakab fele belugyminiszteriumot olvasol ki? 😂
ali
kellene vennem egy 80amperes 13s bms-t(kb 40 ezer), aztán szeptember végére igérték a szállítást
ismerősnek júni 2 volt a maxi szállítási idő, aztán addig lehetett követni amíg magyarországra nem ért, utána eltűnt a rendszerből, és a csomag sem érkezett még meg
szóval az aliról én már nem rendelek nagyobb értékű dolgok, teljesen megbízhatatlan lett, a buzi vámkezeléses faszság óta
nem feltétlen, hiszen ezek még csak tervek, még nincs kivitelezve
egy telefont megér
én 76ért vettem a 370w panelt(amikor terveztem venni akkor még csak 72 volt), jelenleg 78ezer 375w panel gondolom a következő szállítás már biztos drágábban lesz árulva
Aliról kell rendelni. Szerintem a kis kínai Sanghajban nem olvas Gulyás Gergelyt.... 😆
Gondolom már ma nyitáskor az összes napelemárus 30% drágítással kezd amit délutánra még feltol egy kicsit.
egyrészt nem feltétlen a vidéki putrikat bombázzák
ha meg bombáznak akkor itt mindennek vége lesz......
inkább gazdasági gebaszra lehet számítani, pl a pénz értéke nagyon szar lesz akkor a napelem még mindig megtermeli azt a minimum 2-3 kw az év 330-340 napján, szóval lámpafény mellett lehet éhezni 😁
Szerinted ha áram,gáz ára felmegy akkor nem fog a napelem is drágulni?
Ahogy neztem ha robbanasok lesznek a legkisebb gondod lesz hogy nincs aram.
A legtobb hazbol a falak egy resze marad meg.
De a legerdekesebb hogy ugy nez ki mintha egy evek ota elhagyott paintball palyan menne a cicahac.
A szetlott uzemekben a csarnokok jo reszeben nincs egy szem gepsor sem,a hazakban butor,volt olyan osszeomlott lepcsohaz nem egy ahol mohas volt belul,de a falvak is olyanok sokszor mint horvatban az elhagyott hazsorok az embermagas gaztengerben.
Ha nagy gebasz lesz, a napelemed sérül először a robbanasoktol ☹️
Most még irreálisan olcsó az áram
Persze hogy szarul térül meg
Amúgy a kincstár jegy most kezd jól hozni 2 éve ilyen 2% körül volt még
De ha bármi nagy gebasz van a kincstárjegy kb fél percig tud csak világítani a napelem meg tovább bírja
Anno pont ezért nem rakattam fel én sem,20évre jött ki a megtérülés pont mint ahogy az élettartam.hagytam a picsába és hagyni is fogom.
Majd most rohan mindenki napelemért,aztán ha mindenki kész van vele akkor szopatják be azokat is.
Ezekkel a számokkal ez évi 5%, 20 év alatt meg el is avul. Mire termőre fordult dobhatod is a qkába.
A kincstarjegy jobb 😁
Megerheti, ha extrém megdragul az áram, de ha közben megadoztatjak, baxhatod.
Simán megérte eddig is a napelem, ha volt rá felesleges pénzed
Persze az árát nem vagy csak nagyon sokára hozta vissza ez igaz, de egy 2 millás rendszer hoz legalább évi 100 ezret, egy 2 millárd kocsi még visz évi 3-500 ezret
Még ma indulatok napelem paneleket venni
Albertirsa nincs messze tőletek van nagy készlet, igaz nem a legolcsóbb de legalább van minden
Ha van több zseton a zsebben akkor egy 7,5 kw inverter és ehhez a panel
Akkut meg kiszámoljátok mennyi kell (meddig süt rá, mennyi áram kell utána)
Ha marad az éves leolvasás-elszámolás akkor lazán belül lehet maradni az olcsó villany ársávban még légkondis fűtéssel is hiszen legalább 8-9 hónapig hálózat függetlenül fogyasztasz
De ha érdekel megkeresem a napelem számoló progit, oda minden eszközt be tudsz írni, mert nem mindegy hogy pl egy fűtőszál vagy egy villanymotor indul-működik
A fene tudja, most számoltuk és 1 év alatt 4700 normál és 2000kw/h kapcsolt áramot használtunk el és csak ketten lakunk egy még nem klímás házban erre most felújítottunk egy kisházat a lányomnak és ott klímával kéne fűteni így ha 210ft/kw/h leaz az ára a jelenlegi 38ft helyett akkor gyakorlatilag tényleg havi 100000 körül fog alakulni a mostani 15000-es számla és se gazdagok nem vagyunk se más ami miatt ekkorát kéne szopnunk, mikor a nép is utánaszámol ennek vagy csak az áves kiegyenlítő számlát amin lesz a azokotthoz képest plusz 6-700000 lesznek érdekességek.
Igazából a napelem se éri meg, csak ha a más pénzéből csináltatod meg.
A villanyautósokat meg épp most szopattak meg...
Mar vettek egyet egymillio dodoert,relative olcso mint az alban kombigolfbol arult accijos javelin. 😂
Minden olyan befektetés jó, ami az elkerülhetetlen költségeket (fűtés, víz, villany) csökkenti. A hőszigeteléstől kezdve, a napelemen át az esővizgyűjtő rendszerig, ezek mind megtérülnek, van ami gyorsan van ami lassabban, de ezeken normál esetben bukni nem lehet.

Azt azért már hallottam, hogy nem kizárt a lakossági napelemek jövőbeni megadóztatása - pontosabban most is van rá adó, csak 0%-os - de ezen majd ráérünk aggódni akkor. Most még bőven megéri.
Egyre drágább az is, vaze! O1G!
Simán elég a kazánban, mint orosz fegyverraktárak a HIMARS-tól. 😍
Dehát azt is orosz gázzal gyújtja meg
Na azt is elveszem tole. 😂
Csak nyers farhatat kap.
míg van tőtött bagó, addig minden faszaság