Sok évvel ezelőtt olvastam egy jó hosszú és átfogó cikket a csatlakozásunkról. A csehek is voltak említve, akik nem tudom hányszor dobták vissza és kértek módosítást, mert nem volt számukra előnyös. A magyarok nem baszakodtak ennyit a részletekkel - a cikk írója azt a következtetést vonta le, hogy leginkább a rövidtávú haszon, a lenyelhető EU-s pénzek lebegtek a szemek előtt, szemben a csehekkel.
Erősen bánom, hogy nem mentettem le, illetve hogy nem emlékszem, ki írta, mikor és hová... Érdekes iromány volt.
azóta is bánom hogy nem vettük meg itt helyben egy 2 utca közti területet(lehet kb 50-60 hektár)
agyagos mély rész csomó házhoz innen szedték ki régen a vályogot volt olyan nagyobb gödör amiből nyáron se ment el a víz, gyerekként sokat pecáztunk ott keszegekre
kibaszott fasza peca tó lehetett volna, csak egy weimar kellett volna hozzá aztán szépen lassan ahogy kell a föld ide-oda töltésnek ki lehetett volna alakítani 1-2 tavat
hát a hatalomba lévők természetesen vastagon benne voltak. A rendszerváltozáskor elmagánosítottak mindent szaré hugyé aztán nagy pénzért bedarálták a termelési infrastruktúrát.(kezeit széttáró)
te fasz nem akarták, hogy bárki is üzemeltesse,. ez volt itt a nagykőrösi konzervgyárral is. Világhírű konzervgyár volt állandó innovációvval mindig a kornak a legfejllttebb technológiájával. 7 konzervgyár tartozott a kőrösihez. Most franciák üzemeltetik bonduell néven (kezeit széttáró)
hát most úgy van, hogy nyers napraforgó 1 rész kimegy. Aztán kitalálták azt, hogy itt a cereol vagy már bunhge zrt vagy mi helyben le is gyártja az kimegy a fényes nyugatra ott lepalackozzák, majd vissza jön aranyért(fetrengős)
Te hülye 😅 Kvóták közé szorítottak mindent. Egyszerűen nem engedtek termelni. (kezeit széttáró) Az úniós csatlakozással aláírtuk a termelési korlátozásokat. A tejjel is így volt a hússal is meg gyakorlatilag mindennel amit Ők is tudtak hozni. Pl, kukoricát, napraforgót búzát azt termelhetünk orvérzésig(kezeit széttáró)
A lényeg az volt,hogy tönkretették a termelést a fejlesztés helyett. Gyakorlatilag ledózerolták a konkurenciát és a saját termékeiknek csináltak piacot ez ettől nem bonyolúltabb(kezeit széttáró)
volt itt vagy 7-8 cukorgyár szolnok szerencs kaba hatvan meg az isten tudja merre. A hazai szükségleten felül bőven volt export is belőle. Ráadásul nagy terület és szállításiigényű növény ami bőséggel elláta az ezzel foglalkozókat munkával. Ugyan ez a hús a tej a bor. 2 millát ajánlottak a parasztbácsinak hektáronként ha kiírtja a szőlejét. Ehhez nehéz bármit is hozzáfűzni. Egyedül az erdősítést támogatták jól(gondolkodós) Persze azt is a termőterületek rovására (kezeit széttáró)
sosenem hivatkoztak erre amikor ezt felvetették 😅 Mindig csak boldog karácsony volt 😆 Ha így lenne elmondták volna. Jobban arra lennék kíváncsi Szekszárdtól miért ment el az M6 a 6-os főúttól mohács irányába(gondolkodós) Ha pécsre megyek ez nekem 25 km kerülő(gondolkodós) Bár szerintem amikor azt tervezték csányi úr is tervezte már a mohácsi vágóhídját (szemeit körbeforgató)
Nem a cukorgyárak bezárásával kezdődött az már csak a következmény volt, azzal kezdődött, hogy a parasztok pénzért vállalták, hogy nem termelnek többet cukorrépát vagy eladták a földet így már nem volt mit feldolgozni, nem feltétlen a paraszt a hibás hisz ő csak a pénzt nézte, de azért kellett hozzá.
Ja,a nyugat azert erzi,nem a hulye migrancsunk,az a gombava es reutersel etetett gomba ha belevernek az orrat se ertene.
Aprosagok jelzik mint a kissinger bejelentese,vagy ez a bide bejelentes. https://oroszhirek.hu/biden-az...
Vagy a lengyelek nem adnak ingyen uzemanyagot ukriba. https://oroszhirek.hu/lengyelo...
De igazabol azt a privilegiumot akarjak visszaszerezni hogy a nyugat megtamadhat barkit,de csak ők.
Ez most megdol, ahogy latom.
plusz a termelési-gyártási mennyiség is szabályozva lett
régen cukorrépa hegyek voltak a vasútállomásokon, utána meg kb semmi
a koronás cukrot is valami osztrák cég forgalmazza
buzi balosok rútul beszopatták az országot evvel is
Aha, szóval van egy cukorgyár, ami hatalmas értéket képvisel és modern és senkinek sem kellett hogy üzemeltesse, ahogy az olcsó és jó cukor sem kellett amit termelt...És ezt te elhiszed....gondolom a lapos Földben is hiszel, meg a patakival jársz UFO lesre...
Erdekes azert figyelni hogy barmi kulonleges "csodafegy" jon elo a hoholoknal a vege mindig az hogy a nyers tuzerseg mindent visz.
Meg az hogy odamegy a muszka es lelovi oket.
Elvileg egy 8 eve epitett erodrendszer amin megakad az orosz.De egy het es megkeruli,vagy belovi az osszes utat graddal.
De a TOS-1A mindent visz. http://youtu.be/ypNJHZt2cX8
Nem figyelem ezeket a technikákat.
Leragadtam a hidegfegyvereknél és a lőfegyveres, kézicuccoknál 🤗
Azokat szeretem,értem, bírom a használatukat.
Ez a háború elég beteg, ezzel a sok videóval, szelfivel 😬
Csak remélni merem, hogy a nyugat is belerokkan gazdaságilag, nemcsak a hoholok!
Sajnos az akkori vezetés nem.állt ki a magyar érdekek mellett.