"csak addig kell lőni a közbezárt területet tüzérséggel míg kő-kövön nem marad" - ez az orosz védekezés? hmmm.
"A krim,a tengerpart berdjanszktol fel luganszkig tuti orosz fennhatóság marad." - kéne egy rendes népszavazés. nem olyan oroszos, hanem egy igen, nemes.
"KB a dnyeper vonal vagy kicsit keletebbre." ez oroszbérenc remény. a valóság cudarabb lesz.
Ez egy elég reális leírása a helyzetnek, én annyiban gondolom másképp, hogy ha az ukránoknak van egy csöpp eszük, akkor a Krímet elengedik. Az nekik kb nem kerül semmibe, odaadják azt, ami 2014-óta amúgy sem az övék, az oroszoknak is lesz valami felmutatható eredmény, vége az egésznek, mindenki mehet dolgára. Putyin ünnepeltetheti magát, mint győztes, win-win.
Azonkívül én max a 2 megyét tudom elképzelni, hogy az oroszoké lesz, de abban már nem vagyok biztos, a többiben meg biztos vagyok hogy nem. A 2 megyén kívül semmi lakossági támogatottságuk nincs, sőt inkább utálja őket mindenki, azt nem tudják megtartani katonai megszállás nélkül. Ahhoz pedig folyamatosan ott kéne állomásoztatni elég nagy létszámú haderőt. Általános számítás szerint 200 lakosra 1 katona, annyival lehet biztosítani egy megszállt területet.
A céljaik változnak, mert az látszik, hogy a kezdet elgondolás: villámháború, kormánybuktatás, saját bábkormány felállítása, és Ukrajnából egy Belaruszhoz hasonló (névleg semleges, gyakorlatilag orosz tartomány) létrehozása az nem fog menni. Muszáj volt korrigálni, most már valamennyi területszerzés elég nekik, nyilván meg is lesz. Sikerpropaganda, nemzeti büszkeség, sima ügy.
És abban biztosak lehetünk, hogy Oroszo-ban nem lesz arról közbeszéd, hogy Krím + Donyec medence megvan, oké, de mibe került ez? Viszont mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy beszélhetünk erről. :) Szerintem ha megnézzük mit nyernek, cserébe mit vesztenek, akkor ez valami orbitálisan elb.szott történet a részükről.
nem úgy tűnik. én mindenesetre reménykedem, hogy oroszország darabjaira fog hullni, és a sok köztársaság, ami jelenleg oroszország része, szépen önálló életre kel, a keleti részt pedig elszakítja kína.
A Szovjetúnióhoz népszavazással csatlakoztak az országok? Népszavazással ki lehetett lépni? A tagállamokban volt demokrácia? Gyülekezési szabadság? Sajtószabadság? Szólásszabadság? Azt a szellemiséget kifejtenéd?
Ukrán hadifoglyok.
(-nak gondolom, de van köztük olyan hülye, aki a saját zászlóját fordítva tette fel. Tehát vagy valami önkéntes hülyebuzik, akik megtanulják, hogy az igazi háború nem CoD, vagy valami ilyesmi.)
Ami érdekes apróság hogy hirtelen jemeni huszi lázadók rakétákkal és drónokkal felrobbantottak egy szaudi finomítót hirtelen. 🤔
Elvileg az irániak felbujtása,de most így hirtelen? 🤔
Huhh,azt nem hinném.
A muszka beásta magát rendesen.
A baj hogy egyeduralkodó az ukrán-nyugati hírforrás.
Értem hogy fenn kell tartani a hurráoptimizmust.Viszont ha csak ez alapján nézed tényleg a kreml-ből kéne zselének jelentkezni a nóbel békedíjra ÉS az oszkár szoborra.
Az is tény hogy minimum kétmilliárd dollárnyi nyugati fegyverzet ömlik oda.Viszont a használni képes embermennyiség tuti csökken.
És az is tény hogy eddig a balfaszul fedezet nélküli menetoszlopok és ellátó konvolyokra relatíve egyszerű volt rajtaütni,megsemmisíteni egy gépkocsi vagy gyalogos támadással.Főleg hogy élő usákos műholdas és telekommunikációs taktikai segítség van folyamatosan.
Most viszont változott a muszka is.
A körbezárt városoknál átmentek WW2 stílusra,ehhez nem kell sok ész,nem lehet elcseszni,csak addig kell lőni a közbezárt területet tüzérséggel míg kő-kövön nem marad.És ehhez gazdaság sem kell,egy háborúra készletezett kibebaszott nagy ország.
Hiú ábránd hogy kifogynak a 155mm-es tüzérségi lőszerből.
A céljaik is változtak.
kijevnél szerintem nem indulnak el,a cél az ottani ukrán erők lekötése,a lényeg mariupol,donbasz és a kettő közti koridor minnél hosszabb és szélesebb kiterjesztése,mariupol-nak mindenképp reszeltek.Kell a nereség hogy rámutasson ez volt a cél.És be is fogják húzni.Csak kell két hét ágyúzás.
Odessza szerintem felejtős,ott is csak a lekötés a cél.
Ami lehet még hogy végre felszívják magukat és a kramatorszki katlant bezárják,lekötik/semlegesítik az ottani 60e-res ukrán dandárokat.
De ez sem biztos.
A művelet mostani vége egy mariupol végével már tárgyalóasztalhoz ülés lesz szerintem.
Bár minden változik.
A krim,a tengerpart berdjanszktol fel luganszkig tuti orosz fennhatóság marad.
Zselé már amikor elmúlik a pia és a hazafias hevület már mondogatja hogy nem akar nato tag lenni,ha a népszavazás elengedi a krimet mehet.
Bár valszeg rászólnak a nackók hogy nem és felszívja magát.
Szal májusig elegerésznek egymással.
A ruszki kifárad,ami szar hogy ukrajna keleti része full romok és a laksság fele már eltünt,van adósságuk pár ezer milliárd dollár,amit tuti nem fizetnek vissza.
Valszeg lesz egy usák-nato-helyi valakik által ellenőrzött terület meg egy ruszki ellenőrzés és 20 év tűzszünet.
KB a dnyeper vonal vagy kicsit keletebbre.
"A krim,a tengerpart berdjanszktol fel luganszkig tuti orosz fennhatóság marad." - kéne egy rendes népszavazés. nem olyan oroszos, hanem egy igen, nemes.
"KB a dnyeper vonal vagy kicsit keletebbre." ez oroszbérenc remény. a valóság cudarabb lesz.