akkor ér 5 millát ha eladtad és ott az 5 milla az asztalon
elméleti érték semmit sem ér
pl nekem évente 50 ezret hozott a ktm, ki lehet számolni mert itt a zseton a párnahuzatban
ezek rémhírek
nekem elfolyatta az olajat, szar volt az összes szimmering, plusz az olajbeöntőnél is folyt gazdagon
annyi előnye volt hogy sosem kellett olajat cserélnem, mert csak utántöltöttem ha zörögtek a tőkék
2 éve meg nem fogy az olaj, gondban is vagyok hogy mit csináljak mert csereberélni nincs kedvem
a kipufogó száraz mint az öregasszony picsája, nem eszik egy gramm olajat sem
Most rákerestem, nálunk az ÁTLAG évi 16 ekm. Azzal kell számolni... tudom, hogy van 30-50 ekm is, de akkor lennie kell 3-5 ekm-nek is 😁 nézd meg pl. bolond Bogyót, aki dísznek vett új autót 😁
Szóval ne az ingázókra gondolj csak.
Volt jópár év, mikor nem lehetett öreg lomokat behozni... akkor meg amiatt rinyált a nép. El is törölték, most lehet hozni mindent.
Erre a 10+ éves importra azt gondolom, hogy kint már ezeknek nulla az értékük, főként ha sérült, itthon meg még lábra állítják.
Továbbra is azt mondom, hogy egy 10+ VW még mindig jobb, mint egy 20+ F Asztma, ami 100-on fél liter olajat éget 😁
Pont ezt ecsetelte az elöbb, ez "más kárán élni hagyni....." ezzel akkor talán indiába kínába stb kéne foglalkozni, ha csak kicsit közelítene európához akkor a probkéma megoldódna, ne mi oldjunk meg mindent.
"Az idei első negyedévben behozott autók átlagéletkora 11,3 évre nőtt a tavaly ilyenkor regisztrált 10,9 éves átlagról - áll a Jóautók.hu közleményében."
(2021 aprilisi iras)
aki ingázik meg használja is annak évi 20-30 ezer megvan, ami nem mondhatni kirívónak
5 év alatt ez 100-150 ezer ami nem vészesen sok
de egy 5 éves ingázás jobban odabasz a kocsinak mint egy 15 éves "hobbi" autózás
megnézném azt az 5 éves melós kocsit ami teljesíti a gyári euro 6 előírásait
Nem en talaltam ki, olvastam tobb helyen. Pl. itt https://www.google.com/amp/s/a...
Nem tudom mennyire tenyszeru, de ha statisztika oregedo jarmuparkot mutat, valami lehet benne.
Ugyan... sok 5 évesben 50 ekm van, és csak azért volt ez alatt 1x kinyitva a motorház teteje, mert egy olajcserén már túl van... azok bizony még újszerű autók.
A müszaki, na az lenne megoldás, ha komoly lenne, nem csak egy újabb "adó" minden nehézség nélkül.
Ez az egész környezetvédelem kezd elégé mesterkélt lenni. Minket szopatnak európában, ahelyett hogy egy kicsit szankcinálnának más kontinenseket is. Arról nem is beszélve hogy mindig csak az autókkal vagyunk elfoglalva, miközben vannak annál többszörösen szennyező elemek.
egy 4-6 éves kocsival nem lennénk sokkal előrébb környezetvédelmi szempontból, ezek a kocsik többsége rengeteget futott azért adják el, nem azért mert megunták vagy már nem tetszik a színe
a gazdag nyugat se olyan gazdag mint régebben volt hogy csak úri kedvtelésből kidobálják amit megunnak
szóval megveszi az ember a 6 évest és 4 év múlva már 10 éves lesz aztán mehet is a zúzdába hiszen már öreg kocsi lett
ennek kiküszöbölésére csak újat szabad venni mert az még 6-8 év múlva se lesz 10 éves
Jaj, mar megint kezded...
Igy akkor adjuk el a lelencotthonokban levo gyerekek majat meg ami kell beloluk.
Ha csak a penz a fontos, ne legyunk mar alsagosak.
ez így igaz, de ha kapnék 400 ezeret akkor az a dolog amit gyártok az sokkal drágább lenne
ezt láttunk az elmúlt 2 évben
mivel nálunk mindig csak a nyugat szemete van emiatt a termelékenységünk full szar, persze ebben benne van a geci maszek szemlélet is hogy az afrika túra fontosabb mint a fejlesztés de ebbe ne menjünk bele
pl ismerek olyan műanyagost ahol az ember még mindig kézzel forrasztgatja a zsákok végeit és pakolja egyesével egymásra meg csomagolja stb kb mint a 80as években
vagy olyan palack készítő gépet ahol 3 ember egy óra alatt csinál 1000 flakont, vagy hasonló bor töltő gépet
aztán az ásványvizeseknél meg ilyen 12ezeret fúj-tölt egy menetben egy 5-6 évvel ezelőtt beállított gép(újabbak sokkal többet tudnak ettől is) aminek a kiszolgálására van 2 ember
szóval nem mindegy hogy 3+3 emberrel van ezer palack vized-borod vagy 2 emberrel 12 ezer palack
emiatt mi mindig hátrányban leszünk a nyugattal szemben, már csak azért is mert nem engedik megvenni ezeket a modern tecnikákat, persze elméletileg megveheted de gyakorlatilag ezeknek annyi az áruk(legtöbb esetben indokolatlanul) hogy nem tudod megvenni csak a régebbi típust
elméleti érték semmit sem ér
pl nekem évente 50 ezret hozott a ktm, ki lehet számolni mert itt a zseton a párnahuzatban
nekem elfolyatta az olajat, szar volt az összes szimmering, plusz az olajbeöntőnél is folyt gazdagon
annyi előnye volt hogy sosem kellett olajat cserélnem, mert csak utántöltöttem ha zörögtek a tőkék
2 éve meg nem fogy az olaj, gondban is vagyok hogy mit csináljak mert csereberélni nincs kedvem
a kipufogó száraz mint az öregasszony picsája, nem eszik egy gramm olajat sem
Szóval ne az ingázókra gondolj csak.
Erre a 10+ éves importra azt gondolom, hogy kint már ezeknek nulla az értékük, főként ha sérült, itthon meg még lábra állítják.
Továbbra is azt mondom, hogy egy 10+ VW még mindig jobb, mint egy 20+ F Asztma, ami 100-on fél liter olajat éget 😁
https://www.origo.hu/auto/2021...
"Az idei első negyedévben behozott autók átlagéletkora 11,3 évre nőtt a tavaly ilyenkor regisztrált 10,9 éves átlagról - áll a Jóautók.hu közleményében."
(2021 aprilisi iras)
5 év alatt ez 100-150 ezer ami nem vészesen sok
de egy 5 éves ingázás jobban odabasz a kocsinak mint egy 15 éves "hobbi" autózás
megnézném azt az 5 éves melós kocsit ami teljesíti a gyári euro 6 előírásait
https://www.google.com/amp/s/a...
Nem tudom mennyire tenyszeru, de ha statisztika oregedo jarmuparkot mutat, valami lehet benne.
A müszaki, na az lenne megoldás, ha komoly lenne, nem csak egy újabb "adó" minden nehézség nélkül.
De ha fussa, meg kell venni az újat.
a gazdag nyugat se olyan gazdag mint régebben volt hogy csak úri kedvtelésből kidobálják amit megunnak
szóval megveszi az ember a 6 évest és 4 év múlva már 10 éves lesz aztán mehet is a zúzdába hiszen már öreg kocsi lett
ennek kiküszöbölésére csak újat szabad venni mert az még 6-8 év múlva se lesz 10 éves
A 2-4-6 eves a mostani 20 eves helyett?
Igy akkor adjuk el a lelencotthonokban levo gyerekek majat meg ami kell beloluk.
Ha csak a penz a fontos, ne legyunk mar alsagosak.
De a többi is egy hányadék!!
Neked tényleg elmentek otthonról!
ezt láttunk az elmúlt 2 évben
mivel nálunk mindig csak a nyugat szemete van emiatt a termelékenységünk full szar, persze ebben benne van a geci maszek szemlélet is hogy az afrika túra fontosabb mint a fejlesztés de ebbe ne menjünk bele
pl ismerek olyan műanyagost ahol az ember még mindig kézzel forrasztgatja a zsákok végeit és pakolja egyesével egymásra meg csomagolja stb kb mint a 80as években
vagy olyan palack készítő gépet ahol 3 ember egy óra alatt csinál 1000 flakont, vagy hasonló bor töltő gépet
aztán az ásványvizeseknél meg ilyen 12ezeret fúj-tölt egy menetben egy 5-6 évvel ezelőtt beállított gép(újabbak sokkal többet tudnak ettől is) aminek a kiszolgálására van 2 ember
szóval nem mindegy hogy 3+3 emberrel van ezer palack vized-borod vagy 2 emberrel 12 ezer palack
emiatt mi mindig hátrányban leszünk a nyugattal szemben, már csak azért is mert nem engedik megvenni ezeket a modern tecnikákat, persze elméletileg megveheted de gyakorlatilag ezeknek annyi az áruk(legtöbb esetben indokolatlanul) hogy nem tudod megvenni csak a régebbi típust