Hello. Segitseget szeretnek kerni. Olajat cserelnek egy Yamaha Fzs 600 as motrom ba. Motul 7100 10w40 es olaj volt benne az mennyire jo ? Szerintetek milyen olajat tegyek bele?
igazábol egy motul olaj..c.sak a suzuki adalékolta vmivel és saját olajának hivja...
a 4t 10w40es ugyanaz,mint a motul 5100...csak van benne vmi suzukis adalék...ennyi...
én maradok eneosnál...
Természetesen a gépkönyvi előírás betartása lényeges szempont. Kezdek szédülni annyit gépeltem... régen volt ilyen.
Azt hiszem ideje elköszönni, jó éjt Urak!
Persze hogy nem, de azért jobb lenne 3évente lecserélni az egész kalodát... olajra nem sajnálom, bár kezdek rájönni hogy nem feltétlenül a legdágább a legjobb.
Soha nem leszel te ilyen ! Egyszerűen " nem olyan családból való vagy " ahogy Bendegúz mondaná !
Ma hagytam 50e forintot olajosnál , megvettem a mozdonyba , meg a T5-be is pedig a vw még 5ezret sem ment a Castrol fst dpf -es olajjal amiből ráadásul 8 littyó kőő neki , mégis megkapja évente , ahogy a moci is a racing 1 10-50-et ! Mi már csak ilyenek vagyunk !
Amúgy tudtommal a 7100-as a Motul csúcsolaja (utcai használatra.)
mondjuk az az egyik legdrágább olaj...
ma ezt raktam egy vstromba. a srác szerint a váltási érzet és a motor hangja is barátibb lett...lágyabb...
"Száraznak tűnsz! Régen mindig kenve voltál! Hol van a tűz? Kistáskádban láncsprayt hordtál!"
a 4t 10w40es ugyanaz,mint a motul 5100...csak van benne vmi suzukis adalék...ennyi...
én maradok eneosnál...
Azt hiszem ideje elköszönni, jó éjt Urak!
Ma hagytam 50e forintot olajosnál , megvettem a mozdonyba , meg a T5-be is pedig a vw még 5ezret sem ment a Castrol fst dpf -es olajjal amiből ráadásul 8 littyó kőő neki , mégis megkapja évente , ahogy a moci is a racing 1 10-50-et ! Mi már csak ilyenek vagyunk !