92. § A Gjt. 6. §-ának helyébe a következő rendelkezés lép:
„6. § (1) Az adó alapja személyszállító gépjármű – ide nem értve az autóbuszt – hatósági
nyilvántartásban feltüntetett teljesítménye, kilowattban kifejezve. Ha a hatósági
nyilvántartásban a személyszállító gépjármű teljesítménye csak lóerőben van feltüntetve,
akkor a lóerőben kifejezett teljesítményt 1,36-tal kell osztani, s az eredményt a kerekítés
általános szabályai szerint egész számra kell kerekíteni. Ha a hatósági nyilvántartás a
személyszállító gépjármű teljesítményét nem tartalmazza, akkor az adóhatóság a
személyszállító gépjármű azonosító adataival megkeresi a területileg illetékes közlekedési
felügyeletet a személyszállító gépjármű teljesítménye közlése végett. Ez esetben ezt az adatot
kell a személyszállító gépjármű adóalapjának tekinteni.
(2) Az adó alapja az autóbusz, a nyergesvontató, a lakópótkocsi hatósági nyilvántartásban
feltüntetett saját tömege (önsúlya).
(3) Az adó alapja a tehergépjármű hatósági nyilvántartásban feltüntetett saját tömege
(önsúlya) növelve a terhelhetősége (raksúlya) 50%-ával.”
93. § (1) A Gjt. 7. §-ának (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Az adó mértéke a 6. § (1) bekezdése szerinti adóalap után a gépjármű
- gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 300 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 4-7. naptári évben 260 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 8-11. naptári évben 200 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 12-15. naptári évben 160 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 120 Ft/kilowatt.”
(2) A Gjt. 7. §-a a következő új (2) bekezdéssel egészül ki, s egyidejűleg a jelenlegi (2)
bekezdés számozása (3) bekezdésre módosul:
„(2) Az adó mértéke a 6. § (2)-(3) bekezdései szerinti adóalap esetén az adóalap minden
megkezdett 100 kilogrammja után 1200 Ft.”
Basszus Karmi,
ez nem gyönge én úgy emlékszem, hogy a motoromra valami ötezer környékén fizetek súlyadót, de ha a 98 le-t beszorzom 220-al az bizony 21560 ficcs!!!
Ez igaz lehet???????????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????
Hali!
Tgyene: csodálom, hogy a zizi cukrot nem dobta ki pedig tök jó szövegek vannak rajta pl.:
A krampusz az én haverom,
Zizit hoz ha akarom
Ha Zizit hoz a mikulás
csíp téged, ez nem vitás (bár nem a megfelelő évszakról szól de ezt találtam )
Na jó nem fárasztalak tovább titeket a Zizis cuccokkal
A cégem támogat egy versenyzőt (nem engem ) ezért tudok egy programot ajánlani, akit esetlek, érdekel a köv. címen talál bővebb infót http://www.racingsystem.hu/downloads/exclusive/idoterv.pdf
a program díjtalan. Bár négy kerekük van (remélem ezért nem lincseltek meg ) de azért lehet, hogy érdemes kinézni mi pénteken megyünk.
Te is itt vagy..........kedden vagy csütörtökön lesz a klubtali
Várunk titeket
Főleg TÉGED ..........meg persze a párod