Nem adja el csak odaadja, ha fetrendenék és széttörne akkor adja csak el Egyébként mini Dv-s kazettás kamera, az bírja a kiképzést. Ma megyek érte és csinélok pár próbafelvételt még a ring előtt, hogy teszteljem a stabilitást és a felvétel mínőségét.
Raktam alá egy vékony, gumiszerű polifómszerű valamit az bőven elég lesz rázkódáscsillapítónak, meg arra, hogy a tank ne karcolódjon össze. Megszereztem a kameracsavart, az extreme digital-nál volt egy pici kameratartó 990 Ft-ért aminek lecsaptam a lábait és így be tudtam ébíteni a saját szerkezetembe. Azért köszi....
Szia Pohi!
Bocs, hogy belevau, de hátha kicsit tudok segíteni. Ugyan motorra még nem szereltem kamerát, de elég sokat dolgoztam különféle helyzetekben kamerával.
Ezek a mostani kis kamerák már elég stabil mechanikával rendelkeznek, tehát az optika és a CCD között nem szokott elmozdulás (beremegés) előfordulni, ezért csak magának az egész kamerának a rezgésére kell figyelni. A Pana kamerákon szokott lenni kézremegés csillapítás, ez a képtartalmat figyeli, és korrigálja a hirtelen kilengéseket. Csodák nincsenek, de sokat segít.
A lényeg az, hogy a kamera alá ne túl puha és ne vastag anyagot tegyél, mert akkor jobban be tud rezonálni. Legjobb egy vékony gumilap, és lehetőleg minél szorosabban, stabilabban rögzítsd a kamerát. (lehet, hogy a polifoam is jó). Lehetőleg közvetlenül a motor legkevésbé rezonáló alkatrészére kellene rögzíteni (ezért jó a tank, vagy a hátsó ülés), mert ha közbeiktatsz valamilyen lemez konzolt, az fokozza a remegést. Gondolom még kazettás a gép, az jobb, mert a közvetlenül DVD-re, vagy merevlemezre rögzítő kamerák mechanikája kicsit érzékenyebb a szélsőséges helyzeteknél.
Nem tudom milyen csavart keresel, de ha nem kapsz, én pesten lakom, és sokat mászkálok a városban, szÃvesen megnézem Neked valahol.
Szia: Gábor
Nekm nincs kamerám. Egy kollégám adja kölcsön akivel motorozni szoktam, de ő most nem ér rá jönni. A kamera panasonic és a gixer hátsó ülésére felszigetelőszallagozva nem remegős képet vett fel. Szerintem jó lesz. Sokaknak csak fel van szigetelőszallagozva a tankra és kész.....nem lesz az rosz....ha igen akkor az első menet után csak kívülről kamerázok
Ezek szerint nem elég kemény a futóműűűved! (ez csak vicc vóóót)
Véletlenül nem Sony a kamerád tipusa? Mert a Steay shot lehet, hogy javít egy kicsit a
remegésen.
Ma felmegyek Bp.re egyik ismerőssel aki megy árúért, ha nem lesz csavar ahol ő tud akkor felhívlak. Nem tudom milyen csillapításra gondolsz egy vékony polifoam réteget teszek alája az lehet, hogy elég lesz, de volt már ez a kamera felszigetelőszallagozva is csak a motor farokidomára (hátrafelé videózott) és nem volt tapasztalható remegés, pedig akkor aztán nem volt csillapítás az tuti
De Te tudod!
Gyere ki holnap a Honda napra a H. ringre
De most komolyan: egyáltalán nem keresgéltem még gumit, majd lesz
Béb
Rég láttalak
Bééb:
Sikerült már hátsógumát venned?
Adidas.
Azért nagyon szivesen, máskor is!
de Ádám nem biztos hogy eladja, a HDD-s kamera amit akar marha érzékeny, nem motorra való.
Bocs, hogy belevau, de hátha kicsit tudok segíteni. Ugyan motorra még nem szereltem kamerát, de elég sokat dolgoztam különféle helyzetekben kamerával.
Ezek a mostani kis kamerák már elég stabil mechanikával rendelkeznek, tehát az optika és a CCD között nem szokott elmozdulás (beremegés) előfordulni, ezért csak magának az egész kamerának a rezgésére kell figyelni. A Pana kamerákon szokott lenni kézremegés csillapítás, ez a képtartalmat figyeli, és korrigálja a hirtelen kilengéseket. Csodák nincsenek, de sokat segít.
A lényeg az, hogy a kamera alá ne túl puha és ne vastag anyagot tegyél, mert akkor jobban be tud rezonálni. Legjobb egy vékony gumilap, és lehetőleg minél szorosabban, stabilabban rögzítsd a kamerát. (lehet, hogy a polifoam is jó). Lehetőleg közvetlenül a motor legkevésbé rezonáló alkatrészére kellene rögzíteni (ezért jó a tank, vagy a hátsó ülés), mert ha közbeiktatsz valamilyen lemez konzolt, az fokozza a remegést. Gondolom még kazettás a gép, az jobb, mert a közvetlenül DVD-re, vagy merevlemezre rögzítő kamerák mechanikája kicsit érzékenyebb a szélsőséges helyzeteknél.
Nem tudom milyen csavart keresel, de ha nem kapsz, én pesten lakom, és sokat mászkálok a városban, szÃvesen megnézem Neked valahol.
Szia: Gábor
Ezek szerint nem elég kemény a futóműűűved! (ez csak vicc vóóót)
Véletlenül nem Sony a kamerád tipusa? Mert a Steay shot lehet, hogy javít egy kicsit a
remegésen.
Örömmel látom,hogy feltámadt a topic!