Amúgy nagyon sokan mennek már csak azért a sípályákra, hogy a gyerekeik havat lássanak és szánkózhassanak egyet... Ausztriában van minden héten egy nap, ahol este kivilágítják a sípályát, működnek a felvonók és éjszaka lehet szánkózni... ill. vannak olyan helyek, ahol direkt ki van építve szánkópálya! Nagyon jó szórakozás!
Látlak lelki szemeim előtt, ahogy 93 évesen a dédunokáid próbálnak belegyömöszölni a bőrruhába, miközben a megereszkedett bőrödet folyton becsípi a zipzár, így jajongva tűröd, hogy a bukót a fejedre nyomják, miközben a műprótkód folyamatosan küzd a bennmaradásért. Ezek mellett próbálod megtartani a járókeretedet, amit az egyetlen stabil pont ebben a helyzetben, de már tuszkolnak is fel a motorra (amin a biztonság kedvéért vannak mankókerekek is), majd könnyes búcsút intenek Neked és jó utat kívánnak. Az persze csak később jut eszükbe, hogy a magasdioptriás szemüveget elfeljtették odaadni.
Egyszer ki fogom próbálni...de szerintem csak élvezni szeretném a szememmel a hegy adta szépségeket,minthogy sieljek.Így is folyton ba....gat a dokim,hogy "nem szabad motorozni",mert gerincsérvem van,asszem egy jó kis esés sielés közben ,nem tenne túl jót a sérvnek .Ettől függetlenül,nem fogok lemondani az élet örömeiről,és amíg föl tudok ülni a vasra,sőt amig fölraknak rá ,addig szándékozom hódolni eme szenvedélyemnek!
Ancsa!
Nincs is olyan hideg a hegyen!
Amikor mi voltunk nulla fok körül volt a hőmérséklet és a szél sem fújt, viszont sütött a nap...
Voltak anyukák, akik "kivetkőztek" magukból, hogy napozzanak, még a gyerekeik szánkóznak!
Na persze aki meg egész nap mozog, az úgy sem fázik a sícuccokban, mert azok jó melegek!
És ott vannak a "hütték" is! Ahol lehet kapni forralt bort, meleg kávét, forró csokit vagy hideg sört... Kinek mire van ingerenciája!
Csak akkor zordak ezek a hegyek, ha szakad a hó és az orrodig nem látsz!
Tetszik Bolond,jó helynek néz ki! Én olyan fagyos lettem mostanában,egyszerüen nem tudok átállni a télre.Nem tudom miért van,de mindenesetre nagyon idegesítő,pedig nem vagyok az a derekam kilóg-ós típus....
Poló!
Szorítok,hogy sikerüljön gazdit találni az ebeknek!
Nem nálam vannak. Barátoknál, csak próbálok segíteni. A piszkos anyagiak, mint pl. állatorvosi költségek (oltások, féreghajtó, csonterősítő vitaminok), valamint a jelentős mennyiségű élelem (naponta 3*) sürgetik az elajándékozást. Ha bekerülnek a menhelyre = dögkút.
Enduros ismerős a párom!
Szoktak Kaposvárnál is motorozni, merthogy többen szoktak menni ill. átmennek a Horvátokhoz a hegyekbe, a vízmosásokhoz.... Ill. eddig mentek, most el lesz adva DRZ, lesz helyette V-strom!
Nem tudok róla, hogy lenne beceneve enduros körökben...
Azt mondja, hogy 3 kaposvári csoportot ismer, vannak a Suzukisok, vannak a enduroboltosok (Motorvilág) ill. van egy társaság, akik Osztopánnál szoktak gyülekezni és a környékbeli falvakból verődnek össze... Milyen típusú motorral jársz?
(Amúgy meg mindenkinek megvan a maga baja... Elétek rönköket tesznek, minket meg nem akarnak észrevenni az autósok...)
Rogla! Most voltunk ill. úgy néz ki, hogy hétvégén is megyünk, mert esett friss hó a tegnapi nap folyamán... Kezdőknek roppant jó pálya, de egy haladó 1, max 2 nap alatt bejárja a hegyet és a pályákat, akár többször is, így egy idő után unalmas lesz! De jó, mert közel van, kulturált és nem drága! Tehát megéri! Egy dolog bosszantott viszont: van egy futószalagos felvonó, ahol nem takarítják a futószalagot. Múltkor ráálltam és mivel ezek a szalagok nem szoktak csúszni, hát ez a hó miatt most csúszott, majdnem dobtam egy hátast... Osztrákoknál ezt rendszeresen takarítják...
Szeréncsétlen... Nem kezdődik neki valami túl jól a kis élete! De ezután rosszabb már nem jöhet!
Ezek szerint az egyiknek már akadt gazdi, remélem estére tényleg már csak ketten lesznek nálad, nagyon szorítok!
Még mindig gazdira vár 3 kiskutya! (lehet, hogy estére már csak 2! ) Egyiküknek sajnos nem kezdődött túl jól ez az év. A szilveszteri durrogtatásoktól megriadva, berohantak a karámba a lovak közé, és a ló patája nem volt jó hatással az egyik kiskutya lábára - jobb mancson kettős törés. Volt állatorvosnál, gipszelni, ill. sínbe tenni nem lehet mert beledagadna, így naponta újra kell fáslizni. Gyógyulási idő 4-6 hét, így neki romlottak az esélyei új gazdi ügyében. Ráadásul külön kellett tenni a testvéreitől, mert mindig rajta ugráltak, szegény meg üvöltött a fájdalomtól.
Nagyon ari kutyusok, pont mint az enyém amikor hazahoztam 2 éve.
A kollégám hozta el a tesóját, sajna 2 kölyök nem talált gazdára, nagyon sajnáltam mert mind a
négy kutyus életrevaló volt, egy örző védő cég telephelyén árválkodtak tél derekán....
Nem gondoltam volna de az öreg (14 éves) snauczerrel kb 1 hónap alatt összehaverkodott és a
kertben talált magának még egy havert (lásd a képen:)
Nem mondom, hogy mindenki utál minket, de nagyon sok emberről lerí a rosszindulat. Meg időnként "üzennek" is. Endurónyomba dobált rönkök, leásott lukak, ránk eresztett kutyák, siratón keresztben kidöntött fa. De nem hagyjuk, hogy elvegyék a kedvünket a gyáva köcsögök.
Ha nem titok, ki az endurós ismerősöd? Becenevet is írhacc!
Mi régebben a szlovákokhoz jártunk át síelni, máig szívesen emlékszem vissza azokra az időkre. 10 éve nem volt léc a lábamon.