Elvileg lesz ponty tilalom,csak azt nem tudom miért.Tavaly nem volt mert azt mondták értelmetlen hiszen a ponty ívásának nincsenek meg a feltételei a Balatonban,idénre meg újra lesz.Évek óta kínlódnak ezzel a tilalmasdival,kiírják,eltörlik,feloldják,felülbírálják,nem látok benne semmi következetességet.Le kell jönni keszegezni,az az igazi öröm peca,mindenki oda van azért a k.......va pontyért,én egy egész napot nem ülnék egyért sem akár mekkora legyen is az.
ahogy nézegettem ilyen 4-600 kiló(vagy akár még többet) etetőanyagot szórtak befelé....
aztán ez még nem is a legdrágább tétel
én ettől nagyságrendekkel sóherebb módon pecázok, mivel engem nem érdekel hogy van-e hal
Szia.
Ha jössz kifelé az 51-es főúton, amikor bal kéz felől elhagyod a szigethalmi kijáratnál lévő IBIDEN gyárat mész még az után kb. 4-4.5 km-ert. Ott az út jobb oldalán lesz egy tábla amire ki lesz írva a harcsa horgásztó. Ott bekanyarodsz balra és mész 400 métert.
Ez elég összetett dolog.A telepített pontyokat partról már lehet fogdosni 10 fok alatt is,különösebb etetés nélkül ,persze az sem mindegy hova mész.12-15 fok alatt a nagyja kint van a mélyebb nyílt vizen,de ezeket általában csak behordással lehet elérni,meg persze nagy mennyiségű kaja kell hozzá.Személyes tapasztalatom nem nagyon van mivel én nem pontyozok partról soha.Mi általában május elejétől kezdjük az etetést a nádban ,de jó idő és gyorsan melegedő víz esetében ez lehet ápr közepe is.Nincsenek szabályok,a Balatont elég nehéz kiismerni.évenként is változnak a dolgok.
Hali, ha jól emlékszem ti a majosházi harcsa tavon pecáztatok nemrég? Szeretnék oda eljutni, vagy valami hasonló jó csukás,ragadozós vízre. Vidéki vagyok,szal itt Pest megyében nem ismerek helyeket, esetleg tudnál segíteni,hogy konkrétan melyik az a tó? Mert ott elég sok van, meg van aki dunarvarsányi tónak hívja...
Előre is köszi
a balatonon kb mikor indulnak meg igazán a pontyok?
van tapasztalat hogy kb milyen vízhőmérséklettől?
még az ibcc előtt akarnánk menni egy hosszabb hétvégére
kezdeném áztatni a kukoricát
Halihó! Most délelőtt sétáltunk a balatonalmádi mólónál és egy fószer két db 2-3 kg-körüli balinnal távozott, alighanem pergetve jöttek neki. Nem sok ilyen halat láttam arrafelé az évek alatt..
aztán ez még nem is a legdrágább tétel
én ettől nagyságrendekkel sóherebb módon pecázok, mivel engem nem érdekel hogy van-e hal
De hát nem ÚR aki nem herdál
De inkább várjuk meg a 15 fokos vizet
Májusban nem lesz fogási tilalom?
Ha jössz kifelé az 51-es főúton, amikor bal kéz felől elhagyod a szigethalmi kijáratnál lévő IBIDEN gyárat mész még az után kb. 4-4.5 km-ert. Ott az út jobb oldalán lesz egy tábla amire ki lesz írva a harcsa horgásztó. Ott bekanyarodsz balra és mész 400 métert.
Előre is köszi
van tapasztalat hogy kb milyen vízhőmérséklettől?
még az ibcc előtt akarnánk menni egy hosszabb hétvégére
kezdeném áztatni a kukoricát
Ha nem lennénk otthon, tedd csak le a kapuban.