Tavaly mikor az utolsó futamot néztem,elment a kedvem.Olyan volt,mint mikor a forma 1-ben barichello elengete schumachert az utolsó métereken.Remélem jövőre Rossi lebünteti a kis köcsögöket,de idén, ha eszembe jut hétvégén,hogy van futam,akkor azért belenézek.Lorenzo nem lesz szerintem ütőképes jövőre,MM Rossi csata lesz,és a főnők kegyetlenül megtorkoztatja a törpesrácot.
Idén megszokod, megtalálod a harmóniát és azon fogod észrevenni magad jövőre, hogy már akkor sem nézed.
Ha Rossi idén Hollandiáig visszahozza a 37 pontot akkor bekapcsolódsz? Vagy ha mondjuk 7 pont előnnyel érkezik Valenciába?
Égés biztos nem lesz, nem így értettem! Csak nem vagyok benne biztos, hogy elég lesz a Jorge-Ducati páros a világbajnoki címhez Rossi-Yamaha, Marquez-Honda páros ellen. Én azt tippelném, hogy nem lesz elég. Ez reálisabb. Vidámság lenne, ha mégis és a legnagyobb show az lenne, ha Vinales verné tönkre a népet. Erre se fogadnék, de végül is elképzelhető.
Szerintem Jorge jobb, mint Iannone. Dovi egyértelmű máshodhegedűs lesz, pont ezért őt tartották meg. Nyerni akarnak. 18-ban esetleg.
Szerintem csúcsformájukban Iannone és Lorenzo ugyan azt a kört futnák.
Csakhogy Iannone 7 helyet visszaesik a rajtnál és az utolsó körben fut 1.47.6-ot.
Horhe feljött volna a harmadik helyre, a második kör elején átvette volna a vezetést, majd futott volna 22 db 1:47.8--1.48.0-ás kört és 4mp nyert volna.
Persze ez csak egy vízió de ezzel szerintem jól kifejeztem a két motoros közötti különbséget.
Lehet, hogy Horhenak nem jön be a Ducati és égés lesz de Dovi és Iannone teljesítménye bizakodásra ad okot.
Ez egy nagy talány. Marquezben inkább érzem a stoneri örökséget, miszerint bármivel gyors, Lorenzón inkább a rossi-féle kifinomultság érezhető, amivel egy jó motorral gyors. Hogy a jelenlegi Ducati mennyire kifinomult gép azt nem tudom. Biztosan sokkal-sokkal jobb, mint amit a Gigi előtti Ducati gárda letett, de hogy van-e elég jó ahhoz, hogy Horhe hozni tudja vele a betonstabil köreit az elején, ezt nem tudom. Ha úgy érted, hogy jobb pilóta, mint az Andreák, akkor persze a következtetés helyes. Csak hogy a csillagok tényleg együtt állnának-e erre nem veszek mérget. Rossi óta tudjuk, hogy létezik a "nem illik a stílusához" intézmény és ha Rossinál ilyen lehet, akkor Lorenzonál is lehet.
Marquez meg úgy hogy van gyors, és ő marad otthon. Neki biztosabbak az alapjai 2017-ben szerintem. De ha Lorenzó hozza az éved a Ducatival az nagy show lesz. Én már csak azért is szeretném ezt, mert nagyon kíváncsi lennék luckyzoli világnézetének alakulására akkor.
Igazából Rossi szerintem a következő két szezonra gyúr. Érezte Ő már a mostani téli teszteken, hogy idén ez nem fog menni, azért kezdte minél hamarabb "alakítani a dolgokat". Bejött, mert Lorenzót kiutálta, a Ducatival pedig valószínűleg nem lesz ellenfél. Tehát a 17-18 Rossi vs. Marquez téma lesz. Szerintem világos, hogy Marquez a jobb, de nem biztos, hogy övé lesz a jobb motor. 10 év után tehát újra fog kezdődni a "kisköcsög" téma, pedig egy két éve még azt reméltem a GP sötét középkorán már túl vagyunk. Sajnos nem, a vén görény még mindig nyomja és nem akar kifáradni.
Idén szerintem jobb. mint tavaly. Csak ez a 2 nullázás sok, az esés benne van, a motorhiba is, de ettől már elszoktunk. Nem reménytelen, de ehhez tartani kell ezt a formát, mert most szerintem a tempó megvan.
A cikknél amúgy azt írtam, hogy igenis nyerhetett volna Rossi, benne volt a levegőben. Csak szerintem nem azért, mert egyértelműen gyorsabb volt, hanem azért mert tudjuk róla, hogy milyen képességei vannak a test-test elleni csatákban (a cikk író ezt a dícséretet mondjuk pont nem írta le).
Az igazság az, hogy Lorenzo baromi jól ment, túl jól. Bevágták megint a köreit a teljes verseny bontásban (nem véletlenül az övét szokták bevágni). Volt vagy 6 tized difi az alja és a teteje között. Ettől még nyerhetett volna Rossi, de mint már említettem még egyszer olyan mázlisorozata nem lesz mint tavaly. És nini máris ott a 25+ hátrány. Mondjuk Lóri tavaly ennyit ledolgozott, most a dokin a sor.
Ha Rossi idén Hollandiáig visszahozza a 37 pontot akkor bekapcsolódsz? Vagy ha mondjuk 7 pont előnnyel érkezik Valenciába?
Szerintem Jorge jobb, mint Iannone. Dovi egyértelmű máshodhegedűs lesz, pont ezért őt tartották meg. Nyerni akarnak. 18-ban esetleg.
Csakhogy Iannone 7 helyet visszaesik a rajtnál és az utolsó körben fut 1.47.6-ot.
Horhe feljött volna a harmadik helyre, a második kör elején átvette volna a vezetést, majd futott volna 22 db 1:47.8--1.48.0-ás kört és 4mp nyert volna.
Persze ez csak egy vízió de ezzel szerintem jól kifejeztem a két motoros közötti különbséget.
Lehet, hogy Horhenak nem jön be a Ducati és égés lesz de Dovi és Iannone teljesítménye bizakodásra ad okot.
Marquez meg úgy hogy van gyors, és ő marad otthon. Neki biztosabbak az alapjai 2017-ben szerintem. De ha Lorenzó hozza az éved a Ducatival az nagy show lesz. Én már csak azért is szeretném ezt, mert nagyon kíváncsi lennék luckyzoli világnézetének alakulására akkor.
Inkább kiemelném, hogy Stoner ott volt tegnap Mugelloban. És jé, pont megállt Rossi Yamahája.
Az igazság az, hogy Lorenzo baromi jól ment, túl jól. Bevágták megint a köreit a teljes verseny bontásban (nem véletlenül az övét szokták bevágni). Volt vagy 6 tized difi az alja és a teteje között. Ettől még nyerhetett volna Rossi, de mint már említettem még egyszer olyan mázlisorozata nem lesz mint tavaly. És nini máris ott a 25+ hátrány. Mondjuk Lóri tavaly ennyit ledolgozott, most a dokin a sor.