A MotoGp-ben egy új belépő gyártónak óriási lemaradást kell behozni, míg az aktív gyári csapatok óriási adatbázissal rendelkeznek és a szükséges módosításokat, gyorsan, kerülő utak nélkül elvégezhetik. (általában konzerválják a motor jó tulajdonságait és a negatív pontokon javítanak)
Mindig voltak,mindig lesznek jó versenyzők.Az ötvenes években sokoldalúak voltak.Egyszer nyertek négyüteművel,majd rá kétüteművel,hol jobb,hol bal lábbal váltogatva.Ma már inkább HiTec van.Ami segít,de jól is kell használni.
2012-ben Lorenzó jó versenyátlagot futott,hol nyert,hol második lett.Ezért megérdemelten nyert.
Stoner bukott,mert nem akarta elfogadni a második helyet.Okosabb lett volna ha ....De versenyt szeretek látni,nem számolgató,kalkuláló motorosakat.Sajnálom hogy visszavonul,mert ő egy nagyon izgalmas versenyző.Személyisége,és motorozási stilusa miatt.Pedroza csak árnyéka volt végig.Mikor a Hondához került már az első versenyen kiosztotta Stoner a szerepeket.
Jövőre ismét Lorenzónak áll a zászló,de ki tudja ....
A Ducatti Rossi után is jó pilótát szerződtetett,de ha neki se sikerül ........
Mikor jön vissza a Suzi,Kawa,MV Agusta?Mert nagyon kéne.
Persze, hogy nem biztos!
De igen valószínű.
Főleg ha azt nézzük Spies milyen messze volt Jorgétól.
Az idén meg pláne.
Viszonylag jó kezdés után erős vissza esést mutatott.
Nem tudom. Bármelyikük az élmezőnyben lett volna, de nem biztos, hogy nyernek. SBK motoron az SBK pilóták is a fizikai maximumot hozzák. Csak fordítva nem működik, mert az SBK-sok nem ismerik a bonyolult telemetriát, az extrém gumikat, a különleges anyagokat amiket a GP versenyzők kiismernek az évek alatt. Szívem szerint persze azt mondanám, hogy ezek tönkre vernék a komplet SBK mezőnyt, főleg Rossi és Stoner. Lorenzóban nem vagyok biztos, mert ő lassan tanul és így válik nagyon precízzé. Simoncelli is fingatta a népet rendesen.
Asszem a vak is kénytelen elismerni azt, hogy vagy Rossihoz nőtt fel egy-két versenyző, vagy Ő romlott le hozzájuk.
Szerintem inkább felnőttek hozzá. Az első és sokáig el nem ismert az Sztoncsi volt. Aztán jött Jorge. Szerintem itt vége is a sornak.
Egyelőre!
A versenyzők különféle gesztusai és a motorozási tudásuk között semmilyen összefüggés nincs. Én nem arról beszéltem, hogy Rossi megnyilvánulásainak megítélése miként változott, hanem, hogy a tudásának megítélése hogyan változott a szerintem helyes irányba. Ha ellenfelei béna csicskák, akkor Ő is az. Ha Ő egy zseni, akkor ellenfelei is. Legalábbis az elmúlt évek ezt mutatják.
Gibernau gyári géppel sem tudta elverni mikor a Yamahára ült Rossi
Pedrosának ez volt a legjobb éve, nem lett volna az ha Stoner nem sérül meg mert akkor streszelhetett volna. Lorenzóval azóta lehet számolni mikor Rossinak az utolsó éve volt a Yamahánál előtte csak esett kelt mert nem volt meg a rutin, de érdekes módon a nyilatkozataiban is visszafogottabb lett ahogy kikapott Stonertől véleményem szerint csak a javára vált. Ezeket csak azért írtam le, hogy mindenkinél megfigyelhető a folyamat, hogy jó pilótává váljon talán Rossi az akinek egy kicsit könnyebb volt de ö volt az ebből a hármasból akinek nem voltak nagyképű kirohanásai és állandó jelleggel nem integetett a többi versenyzőnek mint Stoner ha nem húzódtak félre előle.
Én nem a tudását kérdőjelezem(tem) meg! Még mindig az egyik legjobb versenyző és senki nem veheti el tőle azt amit eddig elért. A szar teljesítmény meg attól függ mihez mérjük... mert ha a Yamahához hasonlítjuk akkor igen, szar volt az utóbbi 2 éve. A visszalépést meg úgy értettem hogy a Ducati további fejlesztése helyett át ül egy olyan gépre ami egyértelműen az egyik legjobb a mezőnyben. Ha annyira isten mint ahogy beszélnek róla a szurkolók, megmutathatta volna hogy képes a Ducatiból is egy versenyképes motort faragni... de hát nem így lett.
Az meg hogy nem ugyan az a Gp mint évekkel ezelőtt, teljes mértékben így van! Többek között ezért is a kedvenc sorozatom a SBK.
Ezt várják tőle... Ha sok évnyi könnyen jött bajnoki címet még megspékelsz némi bohóckodással és egyéb ön-népszerűsítő magánszámokkal ne csodálkozz, hogy sok rajongód lesz és még az is az egekig fog magasztalni, aki motorozni sem tud. Rossi eladta saját saját magát a Dr. félisten szerepében. Most ennek kell megfelelni. És úgy fest ez kicsit nehezebb, mint amikor Ukawa és Gibernau voltak az ellenfelek félgyári gépekkel. Dehát ez van...
2007 óta 2 Stoner, 2 Rossi, 2 Lorenzo. És csak most jutottunk el oda, hogy egyáltalán szóba kerül, hogy itt nem csak Rossi jó pilóta. 2010-ig gyakorlatilag szót nem lehet ejteni erről. Én mondjuk próbálkoztam vele. 9 az 9, de ha kap egy Pedro-Lóri-Sztoncsi kombót a nyakába 2000 óta, ma nem lenne 5-nél több neki. Ami persz így is kimagasló lenne. (Ha meg nincsenek a fent említett úriemberek, akkkor ma lenne 13. De szerencsére vannak!)
már önmagában az nagy eredmény hogy egy sportolóról azt mondjuk az élmezőnyhöz tartozik(első 3-at írtál ugye)és már eleve ez mekkora nyomás ,hogy tudja nagyon jól,mindenki ezt várja tőle.
Nem gondolom, hogy égés lenne a legjobb Ducatisnak lenni. Rossi eddig is nagy versenyző volt, ezután is az lesz. Legfeljebb nem fogják többre értékelni kvalitásait a valódinál, mint tették ezt szerintem közel 10 évig. 2013-ban is az egyik VB esélyes lesz a mindössze 3-ból, ahogy eddig is, aztán vagy sikerül, vagy nem. Ez a 800-as éra kezdete óta így van.
nagy égés?miről is beszélünk?esetleg sokkal rosszabb eredmény mint azt bárki gondolta volna,de a "nagy égéstől"ez fényévekre van.ő még mindig az általa űzött sportágban az "élsportolók"közt van.ez inkább teljesítmény,pláne ugy hogy neki már nem kell bizonyítania,nyugodtan ülhetne a babérjain.de nem ezt teszi hanem kemény munkával ott van és csinálja amihez ért.
Nevetséges ez a nagy felhajtás Rossi körül. Nem értem mit kell ennyire sztárolni most hogy megint Yamahán ül... miközben ez egyfajta visszalépés... legalább is szerintem.
Már nagyon várom a tesztet...!
2012-ben Lorenzó jó versenyátlagot futott,hol nyert,hol második lett.Ezért megérdemelten nyert.
Stoner bukott,mert nem akarta elfogadni a második helyet.Okosabb lett volna ha ....De versenyt szeretek látni,nem számolgató,kalkuláló motorosakat.Sajnálom hogy visszavonul,mert ő egy nagyon izgalmas versenyző.Személyisége,és motorozási stilusa miatt.Pedroza csak árnyéka volt végig.Mikor a Hondához került már az első versenyen kiosztotta Stoner a szerepeket.
Jövőre ismét Lorenzónak áll a zászló,de ki tudja ....
A Ducatti Rossi után is jó pilótát szerződtetett,de ha neki se sikerül ........
Mikor jön vissza a Suzi,Kawa,MV Agusta?Mert nagyon kéne.
De igen valószínű.
Főleg ha azt nézzük Spies milyen messze volt Jorgétól.
Az idén meg pláne.
Viszonylag jó kezdés után erős vissza esést mutatott.
Szerintem inkább felnőttek hozzá. Az első és sokáig el nem ismert az Sztoncsi volt. Aztán jött Jorge. Szerintem itt vége is a sornak.
Egyelőre!
Pedrosának ez volt a legjobb éve, nem lett volna az ha Stoner nem sérül meg mert akkor streszelhetett volna. Lorenzóval azóta lehet számolni mikor Rossinak az utolsó éve volt a Yamahánál előtte csak esett kelt mert nem volt meg a rutin, de érdekes módon a nyilatkozataiban is visszafogottabb lett ahogy kikapott Stonertől véleményem szerint csak a javára vált. Ezeket csak azért írtam le, hogy mindenkinél megfigyelhető a folyamat, hogy jó pilótává váljon talán Rossi az akinek egy kicsit könnyebb volt de ö volt az ebből a hármasból akinek nem voltak nagyképű kirohanásai és állandó jelleggel nem integetett a többi versenyzőnek mint Stoner ha nem húzódtak félre előle.
Az meg hogy nem ugyan az a Gp mint évekkel ezelőtt, teljes mértékben így van! Többek között ezért is a kedvenc sorozatom a SBK.
2007 óta 2 Stoner, 2 Rossi, 2 Lorenzo. És csak most jutottunk el oda, hogy egyáltalán szóba kerül, hogy itt nem csak Rossi jó pilóta. 2010-ig gyakorlatilag szót nem lehet ejteni erről. Én mondjuk próbálkoztam vele. 9 az 9, de ha kap egy Pedro-Lóri-Sztoncsi kombót a nyakába 2000 óta, ma nem lenne 5-nél több neki. Ami persz így is kimagasló lenne. (Ha meg nincsenek a fent említett úriemberek, akkkor ma lenne 13. De szerencsére vannak!)
Én azért szurkolok majd Rossinak.
Eléggé nagy égés volt a szereplése a Dukatinál.
Szerintem nem akart vagy mert kockáztatni.
Most Spiesnek és Dovinak fog jól jönni a Duki pénze.
Már rég nem az ami régen volt a GP, ezért megy el Stoner is.
nem tudom....
nem úgy néz ki.....