Nyilván azt szokták mondani, hogy nem mindegy, hogy ez alapjáraton való tötyörgés, vagy 1-2-3 fokozatban oda-vissza teligázon való játékot jelent, de attól még a motor járt egy órát.
(lényegében azt szokták mondani, hogy ha egy profi 5 óránként cserél olajat, akkor ez egy kezdő amatőr krosszosnál 7-8 órának felel meg. A tulaj igényességétől függ, hogy lefelé, vagy felfelé tolja ki a szervízintervallumokat egyébként.)
Ha olajcsere miatt kérded, akkor ajánlott egy üzemóramérő felszerelése, az nem fog hazudni.
Én csak simán fel szoktam írni, hogy mikor indulok el motorozni, mikor érek haza és az alapján inkább hamarabb, mint később alapon 7-8 óránként cserélem az olajat. (ez kb. 3-4 hét szokott lenni)
Üdv.Tudom nagyon amatőr kérdés de valaki elárulná hogy pontosan mit jelent egy üzemóra?Keresgéltem írtak olyat hogy 1óra egy üzemóra meg hogy 1tank benzin 1üzemóra meg hogy 1óra tiltáson motorozás.....szovall nem tudom
Persze azt tudom h a szelephézagnak mindig minden körülmények között.. :)
de ha most elviszem szelepállitásra akkor gondolom h a karbit most a téli hideghez fogja hangolni..aztán joidöbe ismét vihetem KARBIÁLLITÁSRA..igy értettem.
Én is csatlakoztam a sérültekhez, a jó kis januári időben (16.-án) sikerült az éjszakát nekem is a kórházban tölteni... A szokásos "na még egy utolsó kört olyan jó a pálya" felkiáltással ligeten a legnagyobb ugrón sikerült eldobjam a vasat és kiugrott a vállam a helyéről. Csak altatásban sikerült visszatenni, úgyhogy benntartottak Holnap megyek kontrollra, remélem szezonra okés lesz. Mondjuk ebből a szempontból inkább sérüljünk télen.
Visszafelé mentünk a pályán, és kicsit kiszaladt a szélére, a ferde oldalfal elvitte az elejét és a vállára esett, semmi különös, csak nem volt szerencséje és rosszul esett. Pech.
Nem lógnál ki nagyon, hykomat az egész banda, én még érzem a láz miatti gyengeséget, Istinek elrepedt a lapockája, Sanyának még fáj néha a csuklója, Béla összevissza zúzta az oldalát, Gere Laci köhög, van itt minden.
2001 évj ktm 520 exc-hez keresek matrica szettet!
Valaki tudna segiteni meg köszönném!