Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

aki ettől okosabb lett ..az max te- h- én ..
a többi most is azt kérdi de milyen olalyat...
a válsz...a gyártó ir valamit.. az nem hülye .. a ktm motorexet
de látható is a 10w-50 a jó a 10w- hatvan csak a kalahári sivatagban kell.
a válsz tehát ott van..10w- 50
a minél vastagabb a minél kopottabba kell. de erről a ferári mérnökei hallgatnka mint a sir.
Ezt azért olvassátok el szerintem.

http://www.mazda-auto.hu/motor...
ami a fontos
a z első szám a szivatyúzhatóság.. ha az 20w akkor az azt jelenti -10fok alatt nagy baj van...konkrétan az olaj olyan sűrű hogy nem felel meg a szivattyúzhatóságnak..!túl vastag..
a 15 w illetve a 10w az már jó -20akban is..
de ez nem igazán számit mert itt nem gonolnám hogy kint tárolod a gépet és majd -15fokban akarod inditani.
a
nem
szetintem nem..
mobil van 15w-50ben
fuchs ..motul

de motoroex..
10w-50 10w-6020w-- 60 a 525 blokkokhoz..de az szerintemn me az 525 kell hanem a szétkopott gépeket csöndesiteni.
Exc 250 f hez passzol azthiszem,exc450-hez nem jó!
8500 Ft
Motorexnek létezik 15w-50?
évi 5 olajcserénél számit az ár meg a beszerezhetőség..
ezért van az hogy után próbálkoztam..mert a régebbi ktmemeim azok mind 15w-50 fuch olajjal ment..2-3 évig(2001-2004 es 520,525)
de a berg nem jó volt vele.. aztán néztem a minervat motorexet repsolt...repsolal a váltó az nem volt az igazai...de pl a hondálk imádják.
aztán jött ami beszerezhető ásés j voot la honda pro racing olaj..10w-40 20w-50 meg a kevertje..
aztán megszünt a beszerzés és lett belőle valami 20w510 részing ..de azzal nem vol tjó..nyüszitett(a berg az nagyon olajfüggő volt)
aztán jött az elf.. és azzal megyek már 2 éve...(egyéve a ktmeben is és az jó..nagyon...
a silkolályn fuchking olaj az 15w-50 kawa gyérija anyit tudott mint a metabondos olaj...
ki is baszott az öreg a múhelyből mint a macskát szarni..
de a berg meg rühhelte...konkrétanolyan hangja volt a 3dik motorozáskor azt hitem széthullik...
az olaj nyüszitet benene..
de pl azt mondták a 15w-50 motul ami is dupla észterszintetikus..ami az fuch silikone is...
az pl kifejezetten bertg imádta...
erről a motulról csak jókat hallottam..miközeben mind a kető dupla észerrszinti.. és az egyikkel okádék a 2005 berg a másikla meg hibéátlanak mondják..
na erre varlyá gombot
eben minden le van irva ami fontos

ez alapján választol
a kűlső hűmérséklet csa khideginditáskor számit
mert utána a 100c fokos vÍzkozitása számit..

amúgy egy olyna oljateszt ahol a film szakitószilárdságát nézik az töbet mutatna..
de az is lófasz..az is csal.
na látod ott a tábléázat.. abból mindent megtudsz..csak arról az olajról nem amiről konkrétan shó van
de ez a sae
ez ezt tudja
Na ezért nem értettem,hogy ha a hideg oldalnál megvan adva C-fokban akkor meleg oldalnál miért nem?
amúgy lehet szar olajat használok..mert ugy lehet simán kibirna egy ilyen gép 1000-2000 üzórát is
Hali érdekelne a kuplung védő mennyit kérsz érte!
amúgy sajnos tudomásul kell venni..
én elfogult vagyok.és mit ezen okból a véleményem is olyan..de ezek a tapasztalatok..
motortéren is ez vann..
és nem baj ha valaki szöges ellentétben van velem..
mert nekem pl az esigsz 5huszon öt a csúcs..
de valójában nem.. de nekem meg igen.. szóval...
nézzé szét használj ami tetszik és lásd hogy neked melyik jon be.. és használd azt.

pl én az egsztrém endórót szeretm..meg a kroccpályán a 50perces meneteket.. de van akinek nem ez a szép.. és ez a szép a világ úgykerek hogy van akinek szögletes .
az a situ..
hog én mindég nagyon olalyrezisztens voltam..mert a legfontossabb kopó alkatrész a motorban ..a jó olaj...és akkor a többi az meg nem kopik..ugye...csak polorozódik és egyre fényesebb a gép

a motulon illetve a castrolon kivül mindet kipróbáltam...szinte...
a motul w300at azt sokan ajánlották.. csk én az árat is nézem.. mert jó olaj számomra nem feltétlen drága...

a legjobb teszteket akkor látom ha egy motort hosszabb ideig ugyan azzal az olajjal használom...látom hogy mennyi az élettartama...
az elfnél konkrétan a 10w-50 anti sliping szisztem olaj az jobb volt mint a 10w-60 részingje...
a 60as olaj hidegen kicsit fogja..de lehet hogy melegen sem elég vékony!
de pl a 10w-60 offród volt a minerval olajból..az nagyon csendes volt ..de ha épp nem volt olajkenésemert fejjel lefelé volt akkor meg kifolyt és nem kent!egy jó olaj ott marad és negyon tapad az alkatrészekhez...
a 10w-40 honda olaj volt a csúcs...meg a 20w-50..az egyik fél szint is másik ásványi...de keverhető volt...és az 15w-45 volt a bergben 300üzórátelőtte lement vagy 150et..meg még aztán elfel is vagy 100at nálam...olyan szép olaj jött le mindég mint az atom..semmi forgács...
de az elf is olyat tud...de elmondom abból a 60w részing az nem volt olyan meggyőző...enek ellenére az is jo volt csak ez a50 ez jobb...
az hogy extrém end gyúróban kell a hőtűrés abban bizti lehetsz mert mikor a patakokban felfelé főzöd a motrt a kúplungal uis ..akkor oszt kap a pofályának az olaj...
a gyengébb olajakat hamarabb kezdi csipegetni. hamarab érik le a diszpergens és detergáló képességük határát...ami után már kuka...mert a szenyeződések ha nem maradnak oldatban akor lerakódnak és kopást okoznak...

mert minden olaj egy idő után eléri a tűrőképseeége határát...na azt nem szabad megvárni...
motorexből is a 60w as kicsit sürű volt.. lehet érezni ..hallani a motort hogy melegen sem úgy szalad...hidegen meg kifejezetten halaható olyna tompa a hangjuk.

ha viszont mindég szétfőzöd a gépet akkor zért 60as olaj az csak vastagabb marad..de az akkor meg normál körülmények között..(az a normál ami ár azért extrém de mégsem a szétgyilkolásoss) akkor azért én si a vastagot használnám...
de mint mondom nem az számit..hanem az hogy apolimerek azok tapdjanak ..és lehet hogy hangosabb de ha könnyebben szalad a motor akkor a súrlódás is kissebb!szóval azért mer ugy érzed te 200 fokon hajtod a gépet még nem biztos hogy egy 80w-90 váltóóolaj kell bele.

ez pont olyan mit az evanso fagyáló folyadék...
hiába bi ki 180fokot forrás nélkül..az alkatrészek az ok akkor is túl vanank hevülve.. és csörög a motor mint a barom.. és ha olyan hőfokon hajtod..szét is baszod.. ezt olyan szaki is megmoindja aki dem zsóti
szóval..
a jó olaj az jó..az ára is számit... de jó is legyen..ezért nem a 70000motult veszem 6000ért...hanem eza za elf 10w-50 4xt ez 2500ért olyat tud ami nekem.. 120%biztosra mondja hogy a kis kártélyem esigsz 5nyuszi öt..nem fogja beadni a kulcsot...
mert nincs pézem felújitani 4 havonta.. nekme jó ha elmegy 600-800üzemórát igy(miközben üzemorvos csak a pólólyát huzza fel hogy meghalgassa a szelephézag hogyan muzsikál )

hogy ..
hát igy.
http://www.youtube.com/watch?v...
http://www.youtube.com/watch?v
...
Es már tesztelted hogy jobbnak mondod a 10w-50 et mint pl a 60?
Sziasztok, 2006-os Lc4 640 SM első telóiba olajmennyiség infó kellene! Tud valaki segíteni?
na ez az
weR ár lyú?
Halló Giraffe!
Várjuk kifejtésed,olajtémában.
Köszi Zaránd
Bocs,félreolvastam!
A bovden 3500+ posta!
sri
nem
ne agyalj rajta..
ezt hiwlyák megérzésnek.
tudod..
pl...mikor érzed hogy éhes vagy..
és nem mondja senki csak tudod
csakhogy az adatlapomon Szombathely van nem Sárvár, szal abból nemtudom, hogy jött ki Neked a H.Z. de mindegy is.