Külső vizsgahelyen méresd ,de csak hogy tudd mennyi. Semmi mást nem érsz vele.Itthon még loboghat,de kint "okosabbak",azonban akár még "jó" is lehet.
Nem tudom mennyire nézted,de a legtöbb csak zajra van minősítve ,tehát nem igazán legális.Némelyikhez lehet külön minősített katalizátort rakni a csőbe.
Este nézek neked valamit.Jó az emailed?
Megkérdeztem a németeket, azt mondják az én kombinációmra (dob-vas) nincs tanúsítványuk és mivel kombinációnként kb 3000 €, ezért nem is tudják megkérni.
Az NKH-nál ha megméretem Ők adnak róla bármilyen papírt, amit lobogtathatok kinti yard-ok előtt is?
Bocsánatodat kell hogy kérjem,tévedtem.(hirtelen a két magyar dobfaragó ugrott be)
Valóban vannak a Bodisnak utcára,típusra minősített dobjai.
Pl. GP1
(2008-2010)
Item No. SGSXR600-023
Vagy: GP1
(2008-2010)
Item No. SGSXR600-024
Ez katalizátorral már legális.
Nem mondtam, hogy nem stimmel, de egyszer sem láttam mérve sem élőben, sem papíron! Azért akarom előbb tudni (és nem csak sejteni), hogy ne a rendőrségi ellenőrzés cáfoljon rá! Külföldön műszerrel mérik a platnira írt db & fordulatszámhoz hasonlítva! Láttam! Műszakin talán átengedik fülre, de ha bírságra mennek kütyüvel és nem stimmel cseszheted!
Azért dobjak föl képet, hogy minden 2. dobra arról csinálják a gravírt?! Bocs, de nem!
A Yoshinak sem sok e1-es műbizonylatos dobja van! Ha bevizsgálták, arról kell legyen tanúsítvány! Gravírozni nem nehéz, és nem is bizonyít semmit!
Hogy általában ki miért rakat fel sportdobot, nem érdekel! Bocs ha más szempont szerint döntöttem és nem felelek meg a szabályaidnak!
De ugye félretéve a személyeskedést: a véleményed addig fejtheted ki és úgy, amíg és ahogy másokat nem sértesz vele!
Köszi!
Szia,
1. Azt írtad, h rá van írva! "Főleg, hogy valóban tudja-e a ráírt E1-et!" Tehát már be lett vizsgálva a dob!
2. A Yoshimura sem ad semmilyen papírt a legális kipufogóihoz, mivel a rágravírozott jóváhagyási jel tanúsítja a megfelelőséget.
3. Láttam már pár hurkatöltőt.
Általában aki sportdobot rakat/rak fel, az nem sír az ilyeneken.
4. Én már tudom nyugodj meg. Ha kell belinkelem neked is azt a szabályzást amiben leírják.
Olyan kérdéseket raktam fel neked, amik nem világosak. Pl egy képet sem raktál fel a mostani kipufogódról ami szerinted nem stimmel. Amúgy meg tudod mi a fórum jelentése?
Ajánlom tanulmányozd: http://wikiszotar.hu/wiki/magy...
Nyugodj meg, nem foglak kímélni...
Szia neked is,
1. Hobbiból egyik kipufogó gyártó sem ír rá(főleg nem a Bódis) E1-es jóváhagyási jelet.
2. Valószínű, h rajta van neki, de annyi esze nincs, h egy képet felrakjon róla...
3.
4. Nekem épp van az NKH-nál vizsgabiztos ismerősöm, és Ő mondta, h sokszor fülre hallgatják stb. Az meg eléggé nem hivatalos, ezért is mondom, h sztem nekik is az ENSZ-EGB-s szabályzásokat kéne lapozni rendesen, h egy mérést pontosan elvégezzenek.
Köszi!
Ennek tükrében csoda, hogy még senki nem nyomta fel Őket!
Holnap azért odacsörgök a Tüv-re, és a Mozaik utcába is, hátha van megoldás ami jogtiszta!
1.Csakis azért mert ráírták.(a vásárló megtévesztésért)
2.Az E1 kevés,kellenek még minősítéssel kapcsolatos további számsorok.
3. Ez helyes.
4.Tiszában vannak vele,az "okosoknak"nem kell mérni sem!
Szia,
Köszi, nem reckíroznám a büntetést még közokirat hamasításért is. Épp azért kerestem olyan dobot, aminek már láttam műbizonylatát. Havernak volt ugyanerre a gépre (csak korábbi évjárat), ill. nem pont ugyanez a dob mérete, de most már gyanús, hogy Ő is "szerkesztette".
Azt nem tudod mennyiért méri le a TÜV?
Szia,
Jó a stílusod, csak hogy értsd:
1. Hogy nincs rá TÜV igazolás Ők mondták, ezért nem tudnak adni (adott motort-adott dobtípussal külön kell vizsgáztatni)
2. A hivatalos (gyártó által lebélyegzett) legalább 2 nyelvű igazolást nem lehet pótolni egy gravírozással. A SK rendőröket pl. pont nem érdekli mi van a dobba gravírozva
3. Baromi nagy a gyári dob (legalábbis engem a mérete zavart), de ha láttál volna már Banditot, vagy új GSXF-et értenéd. Vagy azt mondod, hogy aki sportdobot akar, az ne akarjon külföldre menni?
4. Azért mert Te nem tudod, hogyan mérik, más még tudhatja, ugye? Minden Bódis találkozón elmondják hogyan kell mérni, plusz élőben is láttam SK-ban, hogy jó a Bódisék infója...
Az én kérdésem feléd csak annyi lenne, hogy ha nem tudsz használható választ adni, minek szólsz hozzá a témához?! Nem mazoizmusból tettem föl a kérdést! A jövőben nyugodtan kímélj meg a hasonlóktól, nem fogok megsértődni!
Nem tudom mennyire nézted,de a legtöbb csak zajra van minősítve ,tehát nem igazán legális.Némelyikhez lehet külön minősített katalizátort rakni a csőbe.
Este nézek neked valamit.Jó az emailed?