Igaz sok gyártó van de eddig amit hallottam és tetszett az a bodis és az akra.vannak szép dobok de semmitmondo a hangjuk akárhogy is nézem a dolgot menetközben nem a kipuffot nézem hanem élvezem a hangját.Meg inkább magyar honba fektetek pénzt meg azért büszkeséggel tölt el ha majd kint motorozok és kérdezik és tudom mondani hogy magyar és van olyan jó mint az olasz dobok amiket sokan ismernek.Persze nem occsó de ami jó az sokszor nemaz.Ha valakinek bodis dobja van kérem jelezze melyik brutállabb hangra köszi
Sziasztok :) Mi a véleményetek , van egy aprilia 650 es pegaso-m és szeretném egy kicsit feldobni a hangját a gyári kipufogó-val játszak inkább vagy vegyek sport kipufogót tippek ötletek ?(ugye rögtön két sport kipuf kéne ,de nem tudom milyen árba mennek ,de gondolom nem ocsó :)
Üdv mindenkinek!
Szeretnék venni egy 50ccm-es supermoto-t, és az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet egy kicsit jobb, eröteljesebb hangot varázsolni neki. Milyen kipufogot vegy, vagy mitöl lesz jobb hangja.
Az én megítélésem szerint, mindenki döntsön a pénztárcájának- illetve az igényeinek megfelelően!
Számomra öröm, ha egy Magyar ember a hazai munkaerőt és ipart erősíti, legyen az bármely honi termék!
A Bodis gyár és az értékesítő csapat senkire nem erőltetett soha semmit és ez így is marad.....!
Giskard. Slip-on szett nem kerülhet 330-ba............
Az előző motoromon (Z750) nekem is Bodis volt, baromi jó hangja volt, igazából semmi bajom nem volt vele, kérdésem azért tettem fel mert kinézetre kb hasonló az olcsóbbakkal, tudásra viszont nem tudok róluk semmit. A raptort rövid időn belül be tudnám szerezni, a drágábbra viszont spórolni kell.
Viszont dobot mindenképp szeretnék, mert a motorom színe nem túl feltűnő városban az előző motoromhoz képest, többször kanyarodtak már elém ki emiatt, így pedig marad a hangos motor, mert a ZZR-nek gyárilag elég ratyi hangja van. Ráadásul 200 felett a menetszélen kívül semmit nem hallok szinte a motorból, aminek az előnyét max hosszabb túrázáson tudnám kihasználni.
Plusz érezhető hogy teljesítményben másabb lesz a motor, hevesebben veszi a fordulatot, ja meg 10-20 kg mínusz..
Persze abszolút nem szakmám mindez, csupán egy laikus megfigyelései..
Mennyi gondotok van!
Nekem a gyári dobon van "e" betű és elég hangos, erre is hívtak már rendőrt.
Mastek és a gyári dob közt az utolsó 500as fordulaton érezhető eltérés. Hangra a gyári is kellően ordít!
Felesleges kiadni dobokért több száz ezer forintot!
Értem, hogy Te hogy gondolod, és igazad is van. De látod, midig vannak olyanok, akik kikérik mások véleményét, én pedig egyértelműen dícsérem azt, ami nekem bevált. Egyébként lehet én is ezt tenném, ami persze nem biztos, hogy mérvadó lenne. Én egyébként olyan szinten voltam akra párti, hogy képes voltam pl 13 ezerért 2 db akra sapkát venni. Most is a "csúcsnak" tartom, de a Bodis megfogott az árával, és a minőségével. Szidni nem akarok 1 gyártót sem, pedig tudnék. A boltokról nem is beszélve!
Nekem egy üzlet olyan felmatricázott dobot akart eladni 70 ezerért, (amiről váltig állították, hogy eredeti akra, csak nincs meg a doboza, és azért olcsóbb), amiről később kiderült, hogy Jánoshalmán árulják őket Dragon néven. Sajnos nagyon meg kell néznünk, hogy mit veszünk, és hol.
Na de mostmár tiplizek, mert holnap Soltvadkert!
Ujonnan én sem vettem volna, sem rendszert, sem dobot. Irreális az áruk....vagy inkább a fizetés qrva karcsú. És azért Ő szól hozzá, mert a fórumon szerintem egyedüli aki forgalmazó. Én nem ajánlom az Akrát, sem mást, mert mindenkinek más tetszik. Kinézetre, hangra, árra.... A félreértések elkerülése miatt: nem azt állítom hogy rossz a Bódis!, csak van még rengeteg gyártó rajta kivűl. És hiába kérdezik hogy " ki mit ajánl ilyen vagy olyan motorra", ami nekem vagy Neked tetszik , lehet köszönő viszonyban sincs az Ő izlésével. Spec nekem a Gp1 dobok egyáltalán nem tetszenek, hiába ajánlanák többen is. A lényeg...annak tetszen aki használja!
Teljes mértékben igazad van abban, hogy az ember olyat vegyen, ami tetszik neki, és amit ki tud fizetni!
Én a véleményemet írom le egy olyan termékről, ami bevált, elvégre ezért is van a fórum, másrészt, isteníteném én az akrát is, ha annó nem egy 202 ezer forintos árajánlatot kapok egy slip on-ra. Elismerem, hogy az akra igenis egy "csúcsminőség", de az ára is az. A Bodis sem olcsó, de már bizonyított valamit, és még a megfizethető kategóriába tartozik. Nem feltétlen kell mindenkinek így gondolnia! Az pedig, hogy miért csak a Bodis van mindig az oldalon.....? Mert általában olyan ember próbál segíteni (tapasztalat, vélemény, ajánlat) "érdeklődőknek", aki elégedett Bodis tulaj, még más hallgat.
Hali én is ixilben gondolkodtam mert a raptor szép de nem üt elég nagyott.Az ixil szép meg komoly de lehet fokozni.Eddig csak jót hallottam a a bodisról, nem olcsó de a motorozás meg a jó móci sem az.Ki melyik fajta dobot ajánlaná aminek ütös hangja van
Mi ez az istenités a Bodis felé? Özön más gyártó van még rajta kivűl. Ebbe a topicba a Bodis nevén kivűl más nem is hangzik el. Nekem pl. Akra rendszerem van, E jelzés nélkül, amit pont nemigazán érdekel. Anno olyat árat kaptam 2 db agyonajnározott márkájú dobra, hogy leültem mint az iszap. Szóval nyugodtan vegyen az ember olyat ami tetszik neki, és amennyi pénze van rá, csak már unalmas hogy csak a Bodis....csak a Bodis.
Igen, egyre nagyobb "divat" a gravírozás
Barátomnak az ezres gsxr-en 2 db Bodis triovál van, sima rozsdamentes. Baszottúl jó hangja van..... mély, és dübörög. Nem javasolni akarom, de ha nekem is 1.4 zizim lenne, tuti azt raknék rá, mert az valami félelmetesen dübörögne....
Nekem tavaly Raptor volt a motoron, most Bódis van. A Raptorral semmi bajom nem volt, a bűvös e betű is játszott benne. Azért cseréltem le, mert akartam valami minőségibb, szebb dobot. Így lett a Bódis...
Ez az Arrow dobod megvan még, vagy egyéb más kipud van?
köszi a választ