Pl. előveszem a gépkönyvet amiben le van írva. Vazze ez olyan, hogy nem veszel 16 colos gumit a motorodra mert 17 colos a felnit. Illene ismerni a saját mocidat ennyire.
A Tiedre konkrétan 112 szemű 520-as lánc kell és 16/43 a fogaskerékszám.
Az 520-525 nem lánctípus hanem a szélessége. Nem kompatibilisek egymással. Erre a X Z dologra nem mondok semmit. Én mindig DID ZVM2-őt veszek oszt kész.
Kisebb fogaskerékszámban nem is inkább nagyobban gondolkozom!De lehet most még maradok a gyári áttételszámnál azért is is elég veszett a "kis" gép hátha még szaporodna a fogazatszám hátul!Gondolom ha már 1 foggal is több van hátul akkor már legalább 2 szemmel hosszabb lánc szükséges hátra!
Fogaskerekeket párban cserélünk. Nem is olyan nagy tétel, hogy ezen kelljen spórolni. Amúgy meg mit szeretnél. Ha hátulra nagyobb fogaskereket veszel akkor javul a gyorsulás (rugalmasság), csökken a végsebesség. Vadabb lesz a gép. Ha kisebbet akkor csökken a fogyasztás.
Szia Szkráccs!
Ebben a zord,hűvös,lóg a lába az esőnek időjárásban inkább kihagynám!A múltkori kis Mátrai körutam után is 3.5h-ig nyalogattam a gépet mire számomra úgymond elfogadhatóan tiszta lett,mivel akkora felhőszakadás kapott el,hogy meg kellett állnom mert nem láttam ki a sisakom plexijén!
Megfigyeltem,hogy kapható a hátsó lánckerekekből az én zx6 típusomra többféle fogazatszámmal! 39-43-ig!
Jelenleg 40-es (gyári) hátsó fogaskerék van rajta!Érdemes eltérni ettől vagy maradjon a régi (gyári) fogszám?
Illetve ha csere érett a fogaskerék érdemes mindkettőt cserélni tehát elsőt+hátsót?
Nálunk meg én vagyok aki eldönti mikor mi van.
Feltéve, hogy neki van kedve hozzá vagy nem.
Egyébként azt csinálok amit akarok.
Feltéve, hogy megengedi.
A Tiedre konkrétan 112 szemű 520-as lánc kell és 16/43 a fogaskerékszám.
Ebben a zord,hűvös,lóg a lába az esőnek időjárásban inkább kihagynám!A múltkori kis Mátrai körutam után is 3.5h-ig nyalogattam a gépet mire számomra úgymond elfogadhatóan tiszta lett,mivel akkora felhőszakadás kapott el,hogy meg kellett állnom mert nem láttam ki a sisakom plexijén!
Jelenleg 40-es (gyári) hátsó fogaskerék van rajta!Érdemes eltérni ettől vagy maradjon a régi (gyári) fogszám?
Illetve ha csere érett a fogaskerék érdemes mindkettőt cserélni tehát elsőt+hátsót?
Ő mindig mindenhez meg tudja hozni a kedvemet.
Mert ha nem csinálom, bajba kerülök.
És semmit nem kell csinálnom, ha nem mondja.
Feltéve, hogy neki van kedve hozzá vagy nem.
Egyébként azt csinálok amit akarok.
Feltéve, hogy megengedi.