Megégő tárcsa? A betét tud megégni a tárcsa nem igen. Az inkább elvetemedik vagy üt.
Olyan lehetséges, hogy a szinteres betét hagyott rajta egy réteget amitől nyikorog. Vagy az új betét nyikorog.
Valamelyiket felcsiszolod és el kell kussolnia.
De elméletileg normál használat mellett magától meg kell szűnnie a problémának. Ha jó a betét.
Sziasztok! Nemrég vettem egy 2007-es zx6-ost, és az első tárcsák kicsit megégtek. Az előző gazdája járt vele pályázni és kicserélte a betéteket full szinteresre. Én azóta kicsréltem EBC HH-ra. A fő problémám, hogy lassú fékezésnél nagyon hangosan csikorog-nyikorog a fék. Tudok ezzel valamit kezdeni? Köszönöm a válaszokat.
A leváló koromdarabok meg a füstölés más.
Ha füstöl egy benzinmotor az problémára utal.
Hidegpára nem számít.Nem szabad ráhagyni jól tetted hogy megnézetted.
A jáó van az tesvíír hozzáállás nem nyerő.(kivéve ha piacra készíted fel )
Jó de akkor döntsük már el, hogy a motorolajba kerül benzin vagy a motorolaj kerül bele a benzinbe mert nagyon nem ugyan az.
Egyébként vihar a biliben amit csináltok. Ha most lemegyek és nyomok egy tiltást a motoron az is fekete kormot fog löki pedig 7000km van benne és semmi baja.
Mert a kipufogóba korom van ami a hirtelen gázfröccsre leválik és kirepül.
Sőt ha az autómmal csinálnám ezt ugyan ez történne.
Megmondta, hogy amúgy nem füstöl a motor.
Elvileg benzines motor akkor tud fekete kormot produkálni ha a benzin olajjal keveredik és úgy ég el.
Az hogy ez hogy lehetséges azt nem tudom,föleg úgy hogy a motor jól viselkedik.
Nem akarok okoskodni de ha nem gyári dob van rajta akkor nem meglepő hisz ha jól tudom akkor a dobban van a katalizátor is plusz egy két plusz csövecsk, hogy az emissziós szabájoknak megfeleljen a bringa.
De ha sport dobod van az még ugyebár végig átmérő perforált cső van ami az emissziónak még a közeledben sincs így nem csoda, hogy kormol a dögje.
Amúgy meg igaza van ddt500- nak .. Szard le tankold aztán húzd a gázt persze ésszel
Sok a korom a kipufogóba. Sok korom=sok üzemanyag ami nem égett el rendesen=sokat kap a blokk. Powe commanderrel orvosolható ha nem valami más áll mögötte.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a motorom egy zx636 2005-ös Kawa.
Nagy fordulaton pl:álló helyben tiltásig húzom a gázt és kormol a kipufogó, mi lehet a hiba oka?
Olyan lehetséges, hogy a szinteres betét hagyott rajta egy réteget amitől nyikorog. Vagy az új betét nyikorog.
Valamelyiket felcsiszolod és el kell kussolnia.
De elméletileg normál használat mellett magától meg kell szűnnie a problémának. Ha jó a betét.