Csak te nem tudod a választ nagyokos!
Még eccer elmondom annak a nagyon iskolászott egyetemista fejednek, hogy kései típus! A 90- es évek óta olyan sok Gs- es világutazó lenne? Copyzz ide már egyet is a nagyok közül? Nevezz meg egyet legalább!A 90-es évek óta az 500 -as kategória háttrébe szorult, kezdő típusnak lett titulálva. Gondolom ezért lett az hogy a naagy utazók, nagyobb gépekre váltottak. Az itteni csóró egyetemisták -mert persze te az vagy, ha el tudtál menni ennyit, gondolom kedves szüleid is tök csórók hogy az egyetem mellett arany kis fiuknak csak nagy túrákra tellett.. meg Gs -el világutaznak, és a takony fejükkel beugatnak cirka 20 évvel idősebb emebreknek- mint pl Parabellum...
Úgyhogy szerintem menj is a nagy tudású fejeddel, mert csak kötözködni tudsz!
Azt majd máshol írkálhatod, hogy itt milyen bunkó emberek vannak főleg az a fisi nevezetű- na tünés!
Remélem ez elég magyarázat volt...
Kicsit ovisnak gondolom ezt a márka témát, alapvetően minden fiatalabb japán motor jó konstrukció, és az, hogy ki melyiket választja "világutazásra"/napi közlekedésre/kirándulásra az teljesen szubjektív dolog...
Pl én ER5el simán letoltam nyáron öt nap alatt majd 3 ezer km, és nem volt bajom, lehet másnak lenne, vagy lehet nekem lenne bajom más motoron...
Az meg, hogy melyik mennyire tartós, az meg a gazdáján múlik, mennyire tartja be az előírt szervizeket...
Manapság már nincs egyik neves gyártó termékénél lerohadásra esély, mint a régi szoci vasaknál...
De ettől függetlenül lesz pénzem rá rárakatom ,már csak azért hogy lássam én is télleg ekkora feleleges dolog volt kidobni rá a lét?
Minden újdonságra nyitott vok ( ha jó)...
Már írtam- az Er5 8 évvel később jött ki mint a másik kettő- amúgy mert te nem ismersz "naaaagy utazót" ezzel a típussal attól még nem biztos hogy nincs ilyen. Amúgy a top 10- ben nincs Gs sem pl.
Na hagyjuk is abba, mert ez kb annyira értelmes vita mint a multkor a buzi fémhálós fékcső- és tessék hudemennyivel lett jobb Norberto fékje is- húúúha. Na akkor is feleslegesen kötözködtél- meg most is.
Eleve magáról a motorokra vonatkozott a kérdés, és nem rátok..
Szóval félre ne érts, nem volt elvárás hogy helyi gyerek legyen az a nagy utazó
A kérdés annyi volt, vajon miért nem választotta még ezt a tipust senki világutazáshoz, széles e világban. Pont, se több se kevesebb nem érdekel, csak ennyi. Ha nem tudod megindokolni elfogadom azt is
Én pl. lassan utolérem km- ben Parabellumot, pedig nem volt még a határon kívül a motor pedig évek óta gondolok rá. És akkor? A hazai utak is vannak olyanok mint a külföldiek...
Amúgy meg jól tudod egy hosszú túrához leginkább idő, és pénz kell. attól mert elcsorogtál a török határig vagy tovább ,még nem kell lenézni azt aki pl. 3 gyerek miatt nem tud kiszakadni a határon túlra vagy "csak" egy héten veret 6000 km- t Erdélyben a motorjába.
Mindenkinek mások az anyagi lehetőségei, ettől függetlenül még lehet jó páran rád vernének itt pedig lehet csak a határig jutottak.
Papucsos tuti a papucsos hegymászásban!
Parabellum Spanyolban is volt vele ha jól tudom, az sokkal közelebb van mint a Te Török túrád?
Más dolog hogy ő nem kürtöli világgá.. hanem csendben meghúzódik a háttérben.. A talikon is, pár ser után
Felteszem a költői kérdést.Mi a rákért olvas focirajongó kézimunka rovatot vagy horgász topicot?
Másként:Miért olvas valaki ER-5 fórumot ha semmi dolga vele?
Nem tilos mert nyilvános.De minek?
Ennyi erővel meg 25 évvel ezelőtt a Szutyukit, Hondát, KawátYamahát lenyomta anno az MZ- azzal akkor többben nyomták a magyar világutazók! Gondolom, nem kell kifejtenem miért volt ez!?
Itt is megtalálod a világutazóinkat- pl. itt van Parabellum, és Norberto, igaz ők nem hibbantak mint a Szutyukisok meg a Hondások!
A válasz kurva eccerű!
A kawa késett 8 évet az 500- as naked kategóriával! Ennyi.
Gondolom a KLE 500- al esetleg a GPZ 500 S -el többe nyomták!
Miért van az hogy GS500-at meg CB 500-at akaratlanul is megtalálunk nem egy-két hibbant világutazó segge alatt, ER-5-öst meg nem? Valami oka csak van, és nem az hogy jobb a másik kettőnél
Még eccer elmondom annak a nagyon iskolászott egyetemista fejednek, hogy kései típus! A 90- es évek óta olyan sok Gs- es világutazó lenne? Copyzz ide már egyet is a nagyok közül? Nevezz meg egyet legalább!A 90-es évek óta az 500 -as kategória háttrébe szorult, kezdő típusnak lett titulálva. Gondolom ezért lett az hogy a naagy utazók, nagyobb gépekre váltottak. Az itteni csóró egyetemisták -mert persze te az vagy, ha el tudtál menni ennyit, gondolom kedves szüleid is tök csórók hogy az egyetem mellett arany kis fiuknak csak nagy túrákra tellett.. meg Gs -el világutaznak, és a takony fejükkel beugatnak cirka 20 évvel idősebb emebreknek- mint pl Parabellum...
Úgyhogy szerintem menj is a nagy tudású fejeddel, mert csak kötözködni tudsz!
Azt majd máshol írkálhatod, hogy itt milyen bunkó emberek vannak főleg az a fisi nevezetű- na tünés!
Remélem ez elég magyarázat volt...